Buitengevel en spouwisolatie

Wilt je zoveel mogelijk besparen op stookkosten en milieubelasting? Isoleer dan de gevels.
Als spauwisolatie kan heeft dit natuurlijk de voorkeur maar als dit niet kan is het mogelijk de muur aan de buitenkat te laten isoleren.
De buitenmuren zijn dan weer zo goed als nieuw en bovendien is de kans op vochtproblemen nihil.
Een huis zonder gevelisolatie verliest veel warmte. De verwarming gaat dus vaker aan en je zal dus ook meer gas verbruiken, dan een geïsoleerd (buur)huis. Het isoleren vanaf de buitenzijde gaat dit tegen, want het jaarlijks gasverbruik daalt daardoor met ruim 9 m3 voor elke m2 gevel die u isoleert!
En isolatie verdient zich vaak al in enkel jaren terug.

Isoleren met EPS parels

isolatieparels
Ongekend hoge isolatiewaarde.
Met een Rc-waarde van 1,86 en een lamba waarde van 0.034 W/mk is onze grijze Isoparel de meest effectieve isolator. Geen ander materiaal dat hier ook maar enigszins in de buurt komt. Door de Isoparels te verlijmen met een unieke milieuvriendelijke natuurlijke hars, ontstaat een dikke solide plaat die bij een spouwmuurdikte van 6 cm al een optimaal resultaat oplevert. 

De gesloten celstructuur van onze grijze EPS parels voorkomt vochtproblemen. Waar andere materialen vocht niet kunnen reguleren, kunnen onze Isoparels dat wel. Zonder zelf water of waterdamp op te nemen zorgen deze Isoparels er voor dat vocht dat door de buitenmuur naar binnendringt, via de spouw wordt afgevoerd. 

Technische voordelen van EPS isoparels
Spouwmuurisolatie met Isoparels heeft eigenlijk alleen maar voordelen, want:|
• Eenvoudige plaatsing zonder breekwerk in één dag
• Zeer hoge en blijvende isolatiewaarde
• Geen koudeval van muren, geen tocht
• Lamba waarde 0.034 W/mk
• Geen verzakkingen wegens verlijming van hars
• Dampdoorlatend en vochtbestendige en -regulerende isolatie
• Milieuvriendelijk, energiebesparend en geheel reukloos
• 100% recyclebaar
• Comfort verhogend: warm in de winter, koel in de zomer


Isoleren met Supafil

supafill isolatieSpouwmuurisolatie met Supafil is een zeer effectieve en rendabele HR ++ na- isolatie voor een bestaande woning. De kosten per m2 voor Supafil spuwmuurisolatie zijn relatief laag, de besparing per m2 spouwmuur is erg groot (tot 25% van het energieverbruik). Daarnaast zorgt een goede spouwmuurisolatie met Supafil voor meer wooncomfort.

Spouwmuurisolatie met 10- jaar KOMO- kwaliteitsgarantie
Bij spouwmuurisolatie wordt de lege spouwruimte tussen de binnen- en de buitenmuur, de spouw, vol geblazen met Supafil. Supafil HR ++ spouwmuurisolatie is een glaswolproduct van Knauf Insulation met een zeer hoge isolatiewaarde. Supafil gaat levenslang mee. Toch is het na-isoleren van spouwmuren vakwerk dat enkel uitgevoerd dient te worden door een erkend specialist. Supafil spouwmuurisolatie wordt door VIC aangebracht onder KOMO-procescertificaat. Dit betekent voor u dat u altijd bent verzekerd van een hoogwaardig spouwmuurisolatie dat op de juiste manier is aangebracht.

Kenmerken Supafil HR ++ spouwmuurisolatie:
Supafil spouwmuurisolatie maakt een hoge energiebesparing mogelijk.
Supafil spouwmuurisolatie behaalt de hoogste isolatiewaarde op het gebied van minerale wol. Met betrekking tot na-isolatie van spouwmuren (Lambdawaarde = 0,034 W/m.K ).
Supafil spouwmuurisolatie is een onbrandbaar product (Eurobrandklasse A1).
Supafil spouwmuurisolatie is waterafstotend. Bij regen zal alleen de buitenmuur nat worden, het vocht zal niet door de isolatielaag binnendringen naar de binnenmuur, dat houdt dus in dat de isolatie in de spouwmuur niet nat kan worden.
Supafil spouwmuurisolatie is zowel geschikt voor renovatie als nieuwbouw.
Supafil spouwmuurisolatie vormt geen voedingsbodem voor schimmel en bacteriën.

Hoe wordt de Supafil spouwmuurisolatie aangebracht?
Het aanbrengen van Supafil spouwmuurisolatie is snel en eenvoudig, al binnen een dag is de isolatie in de gehele spouwmuur aangebracht. Het uiterlijk van de woning of het gebouw blijft gehouden.

Eerst moet er een onderzoek plaats vinden om te bepalen of het gebouw geschikt is voor het toepassen van spouwmuurisolatie. Scheuren, bewegingsbarsten en beschadigde voegen moeten eerst hersteld worden en alle eventuele openingen moeten worden afgedicht.
De isolatiemonteur zal op de kruispunten van de voegen, gaten in de muur boren volgens een vastgelegd boorpatroon, om een optimale verdeling van de Supafil spouwmuurisolatie te garanderen.
In de geboorde gaten wordt een spuitmond gestoken, waarmee de Supafil in de spouwmuur wordt geblazen.
Bij de laatste stap worden de gaten in de voegen, eenvoudig gedicht met authentiek cement. Het aanzicht van de gevel blijft intact. Indien nodig zullen er ventilatieroosters worden aangebracht.

Supafil biedt vele voordelen voor het milieu
- Duurzaam product, met 70% gerecycled glas
- Geen toegevoegde chemicaliën
- Minder CO2 uitstoot

Voordelen voor bewoners
- Uitstekende constante isolatiewaarden
- Hoge energie- en kostenbesparing
- Metselwerk en uiterlijk woning blijven intact
- Vochtwerend, zowel naar binnen als naar buiten
- Optimale verdeling in de spouw zonder inzakken
- Enige inblaaswol met hogere isolatiewaarde, aangetoond in praktijkopstelling aangebracht worden.

Bereken de kosten voor het isoleren van jouw woning