Hybride warmtepomp combi

Door het slim inzetten van een hybride warmtepomp kan je veel besparen op energie en verminder je de uitstoot van CO2 tussen de 40 en 60 procent.
De hybride warmtepomp kan het grootste deel van het jaar de woning verwarmen en warm tapwater voor douche en keuken verzorgen.
Door een mooie besparing op je energierekening en een aanzienlijke subsidie is dit een duurzame en hele slimme keuzedie zichzelf snel terug verdiend.

Volledig warmtepomp of een hybride warmtepompsysteem? 
Volledige elektrische warmtepomp-systemen zorgen zonder gebruik van aardgas voor verwarming van je huis en warm water in de douche en keuken.
Dit zijn systemen die vaak aangelegd worden bij de bouw van een woning, het achteraf omschakelen op een volledig warmtepompsysteem is vaak niet rendabel.
Een hybride warmtepomp werkt samen met een hr-ketel op gas, die bijspringt op koude dagen en voor (extra) warm water. Zo’n hybride warmtepomp is goedkoper en kun je ook combineren met je huidige cv-ketel. 
De warmtepomp gebruikt stroom: je zult dus merken dat je stroomgebruik toeneemt. Daar staat tegenover dat je aanzienlijk minder gas gebruikt.
Inmiddels hebben al meer dan 200.000 huizen in Nederland een warmtepomp, en dit worden er door de voordelen steeds meer.

Welke hybride warmtepomp is voor mij de beste keuze?
Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de (ventilatie)lucht, bodem of het grondwater en maakt daar bruikbare warmte van.
Omdat de meeste hybride warmtepompen gebruik maken van ventilatielucht of buitenlucht vergelijken we deze twee warmtepompen.
Hybride warmtepompen zijn zowel te verkrijgen in uitvoering voor alleen verwarmen, maar ook in combinatie met een boiler die is af te stemmen op de vraag naar warm tapwater.

Wel mechanische ventilatie
Als jouw woning mechanische ventilatie heeft en/of ventilatieroosters boven de ramen is jouw huis waarschijnlijk het meest geschikt om een ventilatiewarmtepomp als hybride warmtepomp te gebruiken.
De ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die de energie onttrekt aan de gebruikte ventilatielucht en deze weer opnieuw kan gebruiken voor verwarming of warm tapwater.
Deze zal ook bij strenge vorst nog steeds zijn aandeel in de warmtevoorziening kunnen geven.
Het vermogen van de warmtepomp zorgt ervoor dat ook op dagen dat er minder warmte nodig is de woning niet te warm zal worden.

Geen mechanische ventilatie
Heeft jouw woning geen mechanische ventilatie of ventilatieroosters boven de ramen dan zal je waarschijnlijk het beste uit zijn met een hybride warmtepomp op buitenlucht.
Deze warmtepomp heeft het voordeel van een groter vermogen (zowel opbrengst als verbruik). De warmte haalt de warmtepomp door middel van een buitenunit uit buitenlucht.
Omdat er bij lage temperatuur niet voldoende energie in de buitenlucht is zal de warmtepomp dan ook uitschakelen.
Let op! bij het isoleren van oudere woningen wordt vaak te weinig rekening gehouden met de noodzaak van ventilatie. Zorg in het belang van mens, dier en woning altijd voor voldoende ventilatie.