Synergie Aero

Synergie Aero is een compact en kosteneffectief energiesysteem voor goed geïsoleerde woningen met een jaarlijkse warmtevraag tot 15.000 MJ.
Het is ontworpen om alle beschikbare energie in de woning via het ventilatiesysteem opnieuw te gebruiken om hiermee de woning te verwarmen en warm tapwater te bereiden.
Het systeem is bijzonder geschikt voor Passiefbouw, 0-op-de-meter-woningen en EPC-neutrale woningen in All-Electric uitvoering.

Werking van Synergie Aero
De warmte voor verwarming en warm tapwater wordt onttrokken aan ventilatielucht via de warmtepomp in het WTW systeem.
Energie van zonlicht, menselijke aanwezigheid en elektrische apparaten wordt samen met de aerothermische energie uit de binnenkomende ventilatielucht gebruikt om de woning en het tapwater te verwarmen.
Het afgiftesysteem is bij voorkeur een lage temperatuurverwarming, maar kan ook gebruik worden in combinatie me hog temperatuurverwarming of  luchtverwarming, waardoor dit systeem zeer breed is toe te passen in nieuwbouw of renovatieprojecten.
Het systeem kan worden geleverd met boilers van 50, 80, 120, 150 en 200L waarvan de laatste ook als combinatieboiler leverbaar is met solarspiraal.
Deze systemen zijn volledig aan te passen aan uw woonwensen met een breed scala aan naverwarmers of bijvoorbeeld een PV-boile regeling.

Inventum Spaarpomp WTW-D
Spaarpomp WTW-D bestaat uit de ventilatiewarmtepomp Spaarpomp, een de WTW-D unit en een boiler naar keuze.
De ventilatiewarmtepomp hergebruikt de warme ventilatielucht uit de woning, dit heeft als resultaat dat er op een duurzame manier warm water voor ruimteverwarming en warm tapwater wordt geproduceerd. De WTW-D zorgt ervoor dat uw woning optimaal geventileerd wordt. De WTW-D filtert eerst de verse buitenlucht, vervolgens wordt deze lucht op de temperatuur gebracht die u wenst (de temperatuur is instelbaar van 18 tot en met 25 graden Celsius) en hierna wordt de verwarmde lucht via het ventilatiesysteem in de woning gebracht. Als er warmtevraag is in de woning zal uit de vervuilde ventilatielucht  de energie worden onttrokken en weer aan de woning of het tapwater worden afgegeven.
Dankzij dit systeem wordt vrijwel alle energie in de woning hergebruikt zonder dat er ingeboet wordt op het comfort. Het comfort wordt juist verhoogd doordat bewoners geen koude lucht ondervinden uit de toevoerroosters.

Voordelige keus
De Spaarpomp WTW-D is ook economisch gezien een goede keus. Uit een vergelijking bij renovatieprojecten is gebleken dat het balansventilatiesysteem van Inventum maar liefst 40% goedkoper is dan vergelijkbare systemen. Tevens is de Spaarpomp WTW-D zeer compact, waardoor u maar liefst 35% minder ruimte nodig heeft in vergelijking tot andere systemen.

Weinig onderhoud
Een ander voordeel is dat de Spaarpomp WTW-D weinig onderhoud nodig heeft. Een servicebeurt per jaar is voldoende. Tijdens deze beurt worden de filters vervangen.

VSK-Award
Het innovatieve balansventilatiesysteem wordt ook in de installatiebranche gewaardeerd, want in februari 2016 heeft de Ecolution®/Spaarpomp WTW-D een VSK Award gewonnen in de categorie Energiebesparing. Dit is voor Inventum dé bevestiging dat innoveren loont.

Wilt u meer weten over Synergie energieconcepten of het Spaarpomp WTW-D balansventilatiesysteem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.