Hybride warmtepomp Techneco Elga

Klein, stil en efficiënt

De Elga is slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elke gasketel. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd en grote besparing van aardgas voor een mooie verduurzaming bij bestaande woningbouw. De verbeterde buitenunit geeft een hoger rendement en is één van de stilste in zijn klasse.

Kleine binnenunit en verbeterde buitenunit

De binnenunit wordt geplaatst naast de gasketel, de buitenunit op een dak, in de tuin of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke (nageïsoleerde) woning. Door de combinatie van de Elga met een gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald. De gasketel springt af en toe bij als het nodig is voor de verwarming en bereidt het tapwater. Met gelijk comfort toch een grote energiebesparing Het comfort in de woning is exact hetzelfde als dat je gewend bent met een gasketel. Bij lage buitentemperaturen neemt het rendement van de warmtepomp af en schakelt de Elga uit om het over te geven aan de gasketel. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor in de instellingen van de Elga, afhankelijk van de kenmerken van jouw woning en de prijzen die je voor gas en elektriciteit betaalt.

Labelsprongen en gemiddelde besparing

De Elga heeft het energielabel A++ hierdoor is het mogelijk om jouuw woning met 2 energielabels omhoog te laten gaan.Monitoring van de Elga is mogelijk door een slimme Anna thermostaat aan te schaffen. Deze is speciaal voor de Elga aangepast zodat je het precies kan zien wanneer de Elga draait en wanneer de ketel werkt.De jaarlijkse besparing op uw energierekening komt met de Techneco Elga gemiddeld uit op 350 euro op jaarbasis.

Voordelen van de Techneco Elga

  • één type geschikt voor elke woning

  • geschikt voor elk afgiftesysteem en alle gasketels

  • ontwikkeling en productie in Delft
  • modulerend, geen buffervat benodigd

  • relatief lage investering en hoge besparing

  • koeling geïntegreerd+ eenvoudige installatie

  • monitoring op afstand (met de Anna thermostaat)

Begin nu met besparen

De gasbesparing voor verwarming is 50 – 90%. De gasbesparing op de bereiding van tapwater is 0%. Wanneer de extra elektrakosten hiermee verrekend worden leidt dit tot een energiekostenbesparing van 20-35%. De Elga maakt geen tapwater omdat het rendement van een elektrische warmtepomp om tapwater te maken doorgaans vrij laag is. Altijd te combineren, zelfs koeling is mogelijk De Elga kan niet alleen moeiteloos gebruikt worden in combinatie met een cv-ketel maar kan ook gecombineerd worden met een stadsverwarmingsaansluiting. Je kan hiermee besparen op de variabele kosten van de stadsverwarming, maar niet op de jaarlijkse vastrecht kosten omdat de stadsverwarmingsaansluiting behouden blijft. Naast verwarmen biedt de Elga ook de mogelijkheid de woning te koelen. In de zomer is de Elga in staat de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag te brengen mits het afgiftesysteem hiervoor geschikt is. Koelen over radiatoren is niet mogelijk.

Contactgegevens

Grijs naar groen BV

De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039

E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I : www.grijsnaargroen.nl

Openingtijden: do + vr : 13:00 tot 17:00 uur
Projectbesprekingen graag op afspraak.

Verduurzamingspartner van:

© | Grijs naar groen

Nieuwsbrief