Skip to main content
  • Wijkaanpak Heuvelrug

Met jouw buurt of wijk aan de slag

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Bewoners en gemeenten staan voor de opgave om alle gebouwen te verduurzamen. Maar waar begin je? Grijs naar groen ontwikkelde daarom samen met specialisten en gemeenten een praktisch ingesteld proces onder de naam wijkaanpak. Deze collectieve aanpak richt zich op de energie-transitie van vergelijkbare woningen uit dezelfde bouwperiode. Een wijkaanpak kan geïnitieerd worden door buurtgenoten of gemeenten.

* Opstartkosten voor een wijkaanpak worden vaak door de plaatselijke gemeente betaald, vraag jouw gemeente hier naar.

  • Voor isolatie

  • Tijdens uitvoering

  • Na isolatie

Hoe werkt een wijkaanpak?

Nadat één of meer woningen zijn opgenomen worden de adviezen en een aantal maatregelen voorgesteld. Op de site komt een pagina met deze maatregelen waar je zelf of met jouw wijk mee aan de slag kan.

Informatiebijeenkomsten

Samen met de initiatiefnemers kunnen we een bijeenkomst organiseren voor uitleg of demonstratie met aanbieders. Meestal kunnen we de maatregelen die worden besproken in de showroom demonstreren zodat je precies weet waarvoor je kiest.

Transparant en up to date

Op de pagina van jouw wijk komen de maatregelen van dit moment waarop je als groep vaak een mooie korting kan krijgen. Ook als je zelf tips hebt die bij jouw woning goed hebben uitgewerkt kan je dit op deze manier met jouw wijk delen.

Ook een project starten?

Nog geen project

Samen energie besparen en opwekken is leuker

Dingen samen doen is leuker en je kan hierdoor natuurlijk ook veel besparen. Wij willen je graag helpen met advies over isolatie en de beste energieconcepten. Als bewoners beslis je zelf welke maatregelen jullie kiezen om de wijk toekomst-proof te maken.
Weet jij dus één of meer maatregelen die voor meer woningen in jouw buurt of wijk gelden of wil je een buurtactie starten, neem dan gerust contact met ons op.