Energieonderzoek en advies

Onafhankelijk advies of juist integrale aanpak

Grijs naar groen heeft verschillende adviespakketten zodat je zelf kan kiezen welk pakket het beste aansluit bij jouw wensen.

Heb je graag een integrale aanpak met een goede aansluiting tussen advies en uitvoering? Dan werken we met een aantal ervaren en gecertificeerde bedrijven in de regio. Als je zelf een aannemer of installateur hebt kan je direct zelf met het advies aan de slag.

Energiescan, energieplan of BENG adviesdienst

Energiescan en energieplan zijn praktijkgerichte adviesproducten die er op zijn gericht je een duidelijk inzicht te geven over de mogelijkheden om energie te besparen, op te wekken of op te slaan.

BENG adviesproducten geven meer inzicht in hoe de gekozen maatregelen doorwerken in de BENG rekenmethode. Dit is bijvoorbeeld handig als je de woning gaat verkopen.


Diensten

Adviesgesprek showroom

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning of wil je jouw plannen bespreken met een ervaren adviseur? Wij helpen je de juiste maatregelen te vinden en demonstreren de belangrijkste oplossingen. De adviseur helpt je bij het uitzoeken van passende maatregelen.
Gratis voor inwoners van deelnemende gemeenten.

Opname maatregelen thuis

Laat jouw woning controleren op de meest voorkomende maatregelen. Een adviseur komt bij je thuis en adviseert je over isolatie, ventilatie, warmtepomp zonnepanelen, etc. De woning wordt van top tot teen bekeken waarna de adviseur de mogelijkheden met je bespreekt.
Advies thuis: ja
Rapportage: mondeling/beperkt
Duur: ongeveer 60 minuten
Offertebegeleiding: nee

Energiescan

Standaard onderzoek naar de mogelijkheden om energie te besparen en op te wekken in jouw woning inclusief rapportage.
Alleen in de regio: ja
Thermografisch onderzoek: ja, indien mogelijk
Luchtkwaliteitsmeting: ja
Controle ventilatiesysteem: ja
Advies in showroom: nee
Rapportage: mondeling/schriftelijk (beperkt)
Duur: ongeveer 90 minuten
Offertebegeleiding: nee

Woningen tot 200 M2: € 250,-

Energieplan

Uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden om energie te besparen en op te wekken in jouw woning.
Alleen in de regio: ja
Thermografisch onderzoek: ja, indien mogelijk
Luchtkwaliteitsmeting: ja
Controle ventilatiesysteem: ja
Opname en advies op locatie: ja, 1 maal
Rapportage: standaard
Duur: ca 90 min
Rapportageuitwerking: ca 90 min
Doorspreken rapport en/of bezoek showroom: ca 90 min
Offertebegeleiding: nee

Woningen tot 200 M2: € 450,-

Standaard BENG energieadvies

Een advies op basis van een inspectie van de gebouwschil en de installaties door middel van visuele inspectie en endoscopie. Bij dit onderzoek brengen wij de mogelijkheden voor energiebesparing in beeld. Inclusief heldere rapportage en de verbetermogelijkheden richting een energieneutrale woning.

Woningen tot 200 M2: € 350,-

Uitgebreid BENG energieadvies

Een energieadvies op basis van een compleet onderzoek van de gebouwschil en de installaties met gebruik van thermografie en endoscopie. Bij dit onderzoek brengen wij eerst de huidige situatie in beeld en brengen we alle oorzaken van energieverlies haarscherp in kaart. Tenslotte verwerken wij de resultaten in een voorlopige BENG rapportage met aangetroffen problemen, mogelijkheden voor verbetering en handige tips over maatregelen die ingezet kunnen worden om de energieprestatie te verbeteren. Hiermee kan je gericht op weg naar een energieneutraal gebouw.

Woningen tot 200 M2: € 1.200,-

Uitgebreid BENG energieadvies met begeleiding

Dit is de meest gekozen dienst als er plannen zijn voor grootschalige verbouw of renovatie. Een energieadvies op basis van een compleet onderzoek van het gebouw, tekeningen, de gebouwschil en de installaties met gebruik van thermografie en endoscopie. Bij dit onderzoek brengen wij eerst de huidige situatie in beeld en brengen we alle oorzaken van energieverlies haarscherp in kaart. Dit verwerken wij  in een voorlopige BENG rapportage met aangetroffen problemen. Per bouwdeel ontvang je verbeter mogelijkheden, tips en adviezen over welke  maatregelen bij voorkeur ingezet kunnen worden om de energieprestatie te verbeteren. In de showroom kunnen we met de gekozen bedrijven maatregelen en producten selecteren en (prijs)afspraken maken over de uitvoering. Desgewenst kunnen wij ook controles in het werk uitvoeren en een definitief energielabel verzorgen.

Woningen tot 200 M2: € 1.500,-

Diverse onderzoek- en adviesdiensten

  • Energieconcepten
  • Transitieadvies
  • Visieontwikkeling
  • Visiedocumenten
  • Themapresentaties

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen