Skip to main content

Hoe kunnen we je helpen?

Misschien wil je energie besparen of opwekken maar weet je niet waar je moet beginnen. Wij willen je graag verder te helpen met het duurzamer maken van jouw woning. Zo bespaar je direct op energiekosten en wordt jouw huis klaar voor de toekomst. Kijk eens bij de oplossingen die passen bij de bouwperiode van jouw huis, bekijk het stappenplan of kies één van de onderwerpen hieronder.

Isoleren


Muurisolatie

Bij een oudere woning kan isolatie van de muur je flink op energiekosten besparen. Bovendien zal jouw huis direct comfortabeler aanvoelen.

Dakisolatie

Via het dak kan tot wel 30% van de warmte in een huis verloren gaan. Goede isolatie van het dak is daarom belangrijk.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is nuttig om kou en vocht vanuit de kruipruimte tegen te houden. Hiermee wordt het woonklimaat verbeterd en verlaag je direct de stookkosten.

Isolatieglas

Enkel glas of oud isolatiglas vervangen voor HR++ of HR+++ heeft voordelen. Je bespaart op stookosten, het huis blijft warmer en je voelt minder kou en tocht.

Isolatiedeuren

Isolerende deuren houden de warmte beter tegen doordat er een isolatielaag in aangebracht is. Vaak hebben deze deuren ook dubbele kierdichting en een valdorpel.

Kierdichting

Het dichtmaken van kieren is vaak een eenvoudige ingreep waarmee je snel energie kunt besparen en je huis comfortabeler kan maken.

Energie opwekken


Hybride warmtepompen

Een hybride warmtepomp is een duurzame warmteopwekker die samenwerkt met een gewone cv-ketel. Er zijn verschillende uitvoeringen en vermogens zodat er voor vrijwel elke woning een goede oplossing is.

Volledige warmtepompen

Een volledige warmtepomp, ook all-E warmtepomp genoemd werkt alleen op stroom en zorgt voor zowel de verwarming van je woning als warm water. Hiermee heb je geen cv-ketel meer nodig.
Er zijn verschillende systemen die op (ventilatie)lucht, water of de bodem werken.

Zonnepanelen

Zonnepanelen op je dak is wel een hele makkelijke manier om zelf stroom op te wekken. Zonnepanelen zijn er in verschillende uitvoeringen en vermogens, kijk welke bij jouw passen.

Zonneboiler

Warmte uit de zon kan je ook gebruiken om warm water te maken voor douche of bad. Bekijk of dit voor jou een slimme keuze is.

Hernieuwbaar gas

Hernieuwbaar gas is gas uit hernieuwbare bronnen, oftewel biogas dat op aardgaskwaliteit is gebracht. Groen gas kan met dezelfde kwaliteit als aardgas gewoon door ons aardgasnet. Handig toch?.

Windturbines

Als er geen zon is kan windenergie soms een oplossing zijn om zelf stroom te produceren.

Slimme oplossingen


Warmte terugwinning

Ontdek hoe je eenvoudig warmte terug kan winnen uit ventilatielucht en douchewater. Want warmte die niet verloren gaat hoeven we immers niet op te wekken. Goed voor het milieu en jouw portemonnee.

Energiezuinig ventileren

Gezond ventileren met warmteterugwinning voorkomt dat je warmte verliest. Dit kan je een mooie besparing opleveren.

Smart energy

Hoe kunnen we slim omgaan met al die energie die we nodig hebben en opwekken?

Thuisbatterij

De saldering stopt, hoe gaan we slim om met onze zonnestroom? Is opslaan in een batterij een goed idee?

Water besparing

Besparen op het gebruik van water is natuurlijk een goed idee. Met een waterbesparende douchekop ga je ook energie besparen.

Kleine maatregelen

Snel energie besparen met kleine aanpassingen in jouw huis of in jouw gedrag kan je veel opleveren.