• Isolatieglas: besparing tot 65%

Energie besparen met isolatieglas

Via enkel glas en standaard isolatieglas gaat veel energie verloren doordat glas van zichzelf geen hoge isolatiewaarde heeft. Door het gebruik van  edelgas tussen de glasbladen in combinatie met een warmte-reflectiecoating isoleert nieuw isolatieglas tot wel tien keer beter dan enkel glas . Het glas zal minder koud aanvoelen in de winter waardoor je meer comfort in je woning zal ervaren.

Veelgestelde vragen over isolatieglas

Is er subsidie voor isolatieglas?

De ISDE is bedoeld voor de aanschaf van isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en aansluiting op een warmtenet.
Dus ook voor isolatieglas

Waarom isoleert HR++ en HR+++ glas zoveel beter?

HR++ glas bestaat uit twee ruiten van enkel glas. Het verschil is, dat er bij HR++ glas een metaalcoating op één van de ruiten van enkel glas is aangebracht. Deze metaalcoating laat zonnewarmte naar binnen, maar niet terug naar buiten. Daarnaast wordt de spouw van HR++ glas gevuld met Argongas. Argon is een edelgas en het bijzondere daarvan is, dat het nog beter isoleert dan lucht. HR++ glas heeft bij een spouw van 15 millimeter een U-waarde* van 1,1. Bij HR+++ glas is nog een glasplaat met dezelfde eigenschap als HR++ glas geplaatst waardoor de isolatiewaarde nog hoger is.

Hoe kan ik zien of ik al HR++ glas heb?

Vanaf 2005 zijn de meeste nieuwbouwwoningen standaard uitgevoerd met HR++ glas.
Twijfel je of je HR++ glas heb? Zo kan je het controleren.

Test 1: Check de codes in de aluminium strip tussen de glasbladen
Via de codes die je in de aluminium strip kunt zien, kun je achterhalen of het om gewoon dubbel glas of om HR++-glas gaat. Vul deze codes in op een zoekmachine op internet en je vindt op de site van de fabrikant meer informatie over het soort glas.

Test 2: Doe een check met een aansteker of lamp
Houd een brandende aansteker of lucifer voor het glas en kijk schuin op het glas. Als het goed is, zie je vier vlammetjes in het glas gespiegeld. Hebben alle vier de vlammetjes dezelfde kleur, dan is het dubbel glas. Heeft het tweede of derde vlammetje een iets andere kleur? Dan is het HR++-glas.
Je kunt ook proberen om met de zaklamp op je telefoon te checken of je dubbel glas of HR-glas heeft. Dit is helaas niet in alle gevallen goed te zien. Gebruik in ieder geval geen gewone zaklamp met led, deze heeft te weinig lichtbereik om de kleuren goed weer te kunnen geven.

Wat kost isolatieglas en wat bespaar ik?

Wat bespaar je als je alle ramen (25 m2) in een gemiddelde hoekwoning vervangt door HR++ glas? Stel, je had overal enkel glas, dan scheelt dat zo’n €380 per jaar aan energiekosten. Als je overal dubbel glas had, dan bespaar je €150 per jaar.

Hieronder vind je een overzicht van de kosten en besparingen als je HR++ glas in het hele huis plaatst (in bestaande kozijnen). De besparing is vergeleken met enkel en met dubbel glas. (bron: Milieu Centraal)

Soort woning Eenmalige kosten Eenmalige subsidie Jaarlijkse besparing energiekosten (enkel/dubbel glas)
Tussenwoning € 3.000 € 650 € 320 / € 120
Hoekwoning € 3.700 € 850 € 380 / € 150
2-onder-1-kap € 4.300 € 950 € 400 / € 180
Vrijstaand huis € 4.600 € 1.000 € 450 / € 190

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen