Skip to main content

Groene waterstof is echt duurzaam

Waterstof komt in de natuur niet voor, productie hiervan kan vanuit fossiele brandstof maar ook volledig duurzaam. Want zo vervuilend grijze waterstof is (elke ton "grijze waterstof" die wordt geproduceerd, geeft negen tot 12 ton CO² in de atmosfeer), zo schoon is zijn groene tegenpool.
Groene waterstof heeft slechts water en een windmolen of zonnepaneel nodig om deze groenenergiedrager te produceren. Groene waterstof kan heel goed ingezet worden in de energietransitie want je kan er bijvoorbeeld auto’s op laten rijden of het bijmengen in het gasnet voor verwarming van gebouwen.

Water + stroom = Waterstof

Waterstof in de transitie

Een voordeel van waterstof is het makkelijk transporteren is en het eenvoudig kan opslaan. Zo kan het overschot aan duurzame stroom in de zomer worden gebruikt voor de koude periode wanneer er weinig energie beschikbaar is. Waterstof kan worden bijgemengd in het gasnetwerk waardoor er geen nieuw distributienetwerk nodig is.

Waterstof bijmengen in het gasnetwerk

De meest eenvoudige manier om van deze schone energiedrager gebruik te kunnen maken is bijmengen in het gasnetwerk. Dit kan op termijn naar 20% is de verwachting. Zo kan het gasnetwerk op termijn worden gebruikt voor het transport van biogas met waterstof, twee duurzame brandstoffen.

Samenwerken aan een duurzame wereld

Grijs naar groen en onze vaste partners zijn betrouwbare partijen wanneer je energie wil besparen of opwekken. Wij zijn onafhankelijk en leveren onze diensten aan iedereen die wil verduurzamen. Door onze intensieve samenwerking en kennis van zaken op dit gebied kunnen wij vrijwel alle bouwtechnische werkzaamheden en installaties aanbieden en onderhouden.