Door het slim inzetten van een hybride warmtepomp kan je veel besparen op energie en verminder je de uitstoot van CO2 tussen de 40 en 60 procent.
De hybride warmtepomp kan het grootste deel van het jaar de woning verwarmen en warm tapwater voor douche en keuken verzorgen.
Door een mooie besparing op je energierekening en een aanzienlijke subsidie is dit een duurzame en hele slimme keuze die zichzelf snel terug verdiend.

Welke hybride warmtepomp is voor mij de beste keuze?
Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de (ventilatie)lucht, bodem of het grondwater en maakt daar bruikbare warmte van.
Omdat de meeste hybride warmtepompen gebruik maken van ventilatielucht of buitenlucht vergelijken we deze twee warmtepompen.
Hybride warmtepompen zijn zowel te verkrijgen in uitvoering voor alleen verwarmen, maar ook in combinatie met een boiler die is af te stemmen op de vraag naar warm tapwater.

Woning met mechanische ventilatie
Als jouw woning mechanische ventilatie heeft (ventilatieroosters boven de ramen), dan is het geschikt om een ventilatiewarmtepomp als hybride warmtepomp te gebruiken.
De ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die de energie onttrekt aan de gebruikte ventilatielucht en deze weer opnieuw kan gebruiken voor verwarming of warm tapwater.
In tegenstelling tot hybride warmtepompen op buitenlucht zal deze warmtepomp ook bij strenge vorst nog steeds zijn aandeel in de warmtevoorziening kunnen geven.
Bij grote warmtevraag zal de cv-ketel bijspringen waardoor het altijd comfortabel warm blijft

Geen mechanische ventilatie
Heeft jouw woning geen mechanische ventilatie of ventilatieroosters boven de ramen dan zal je waarschijnlijk het beste uit zijn met een hybride warmtepomp op buitenlucht.
Deze warmtepomp heeft het voordeel van een groter vermogen (zowel opbrengst als verbruik). De warmte haalt de warmtepomp door middel van een buitenunit uit buitenlucht.
Omdat er bij lage temperatuur niet voldoende energie in de buitenlucht is zal de warmtepomp dan ook uitschakelen.

Techneco Elga

De Elga is slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elke gasketel. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd en grote besparing van aardgas voor een mooie verduurzaming bij bestaande woningbouw.
De verbeterde buitenunit geeft een hoger rendement en is één van de stilste in zijn klasse.

Lees meer

Hybride ventilatiewarmtepomp va 1.650,- incl. installatie

De ventilatiewarmtepomp is een doorbraak in energiebesparing.
Deze Nederlandse vinding kan gemiddeld tot wel 60% op aardgas besparen voor het verwarmen van de woning.
Een hybride warmtepomp met basis installatie voor een woning met mechanische ventilatie vanaf € 1.650,-* (€ 3.150,- min € 1.500,- RVO subsidie).
Loop dit voordeel niet mis en reserveer deze warmtewinner nu voor een speciale prijs.

Lees meer