Snel energie besparen en meer comfort

Radiatoren geven warmte af in de woning. Een deel van deze warmte ontsnapt naar buiten achter de radiator. Met radiatorfolie zorg je ervoor dat een groter deel van de warmte in de woning blijft. Hierdoor bespaar je energie, wordt het sneller warm in huis en blijft deze langer op temperatuur. Het is een goedkope onzichtbare oplossing die snel rendeert en heel gemakkelijk aan te brengen is. Je hoeft de folie één keer te bevestigen en daarna heb je ieder jaar vanzelf een lagere energierekening! Hieronder leggen we uit hoe radiatorfolie precies werkt.

Vooral bij verwarming met radiatoren

Radiatoren geven hun warmte af door middel van verwarming van lucht en via straling. Stralingswarmte kan je vergelijk met die van de zon en infraroodstraling. Veel radiatoren staan tegen een buitenmuur of een raam aan waardoor de warmtestralen niet alleen de kamer in gaan, maar ook naar de buitenmuren en de ramen waardoor veel warmte naar buiten lekt. Door radiatorfolie achter de radiator te bevestigen zal de stralingswarmte gereflecteerd worden en zal daardoor een groot deel van dit verlies voorkomen.

Meer warmteverlies bij de radiatoren


  • Tegen de radiator of tegen de muur?

    Radiatorfolie kan zowel tegen de gevel achter de radiator als tegen de achterkant van de radiator zelf worden geplakt. Kijk voor de juiste  radiatorfolie op de verpakking waar het bij voorkeur bevestigd moet worden. Om een goede luchtdoorstroming achter de radiator te houden heeft bevestiging tegen de muur de voorkeur.

  • Wat is de besparing?

    Per vierkante meter radiatorfolie levert deze maatregel je zo'n 10 m3 gasbesparing per jaar (bron: Milieu centraal). Dit is echter wel afhankelijk van de isolatie van de muur en de aanvoertemperatuur van de verwarming.

  • Verkrijgbaar bij:

    Bouwmarkt en via internet

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 085-2129316
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen