Energieonderzoek

Luisteren naar de klantwens en onderzoek naar de mogelijkheden voor het besparen en opwekken van energie is de basis voor een verduurzamingsplan. Bestaande panden worden ter plaatse onderzocht, dit geeft een goed beeld van de huidige status. Na het energieonderzoek  kunnen we de uitkomst bespreken in onze showroom waar we veel van de maatregelen en materialen kunnen laten zien en demonstreren. Hierdoor komen we vaak snel tot een plan van aanpak. Voor de uitvoering werken wij samen met betrouwbare bedrijven in de regio.

Thermografie

Warmteverlies plat dak

Warmteverlies standaard isolatieglas

Warmteverlies gevel, ramen en deuren

Warmteverlies gevel

Spouwmuur zonder isolatie

Warmteverlies via balkon boven woonkamer


Onafhankelijk advies of juist integrale aanpak

Grijs naar groen heeft standaard drie advies- en begeleidingspakketten zodat je kan kiezen welk pakket het beste aansluit bij jouw wensen. Heb je graag een integrale aanpak met een goede aansluiting tussen advies en uitvoering? Dan werken we met een aantal ervaren en gecertificeerde bedrijven in de regio. Als je één of meer maatregelen uit het energieadvies door deze bedrijven laat uitvoeren krijg je 50% van de kosten voor het energieadvies gecrediteerd. Als je zelf een aannemer of installateur hebt kan je natuurlijk ook gewoon zelf het advies aan de slag.

Energiescan, energieplan of begeleiding

Wil je weten hoe je kan ovestappen op duurzaam wonen? Wij helpen graag om de mogelijkheden te onderzoeken (regio Utrecht). Met bijvoorbeeld een energiescan thuis weet je al snel welke maatregelen voor jouw woning effectief zijn. Bij een energieplan krijg je hiernaast ook een overzicht van de maatregelen die nodig zijn voor jouw verduurzamingswens en kunnen we vaak al offertes aanbieden van betrouwbare bedrijven. Natuurlijk kunnen we het verduurzamingsproject ook geheel verzorgen. Als je nu al gedeeltelijk of helemaal wilt overstappen op de energie van morgen willen we je graag helpen.


Diensten

Energiescan

Prijs: € 198,- of € 99,-*

Kort onderzoek naar de mogelijkheden om energie te besparen en op te wekken in jouw woning.
Alleen in de regio: ja
Thermografisch onderzoek: Indien mogelijk
Luchtkwaliteitsmeting: ja
Controle ventilatiesysteem: ja
Advies in showroom: ja
Rapportage: mondeling/beperkt
Offertebegeleiding: geen
Duur: ongeveer 90 minuten

* Wij crediteren € 99,- op dit bedrag als er binnen 90 dagen één of meer maatregelen worden uitgevoerd door één van de bedrijven waarmee wij samenwerken.

Energieplan

Prijs: € 398,- of € 199,-*

Uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden om energie te besparen en op te wekken in jouw woning.
Alleen in de regio: ja
Thermografisch onderzoek: ja
Luchtkwaliteitsmeting: ja
Controle ventilatiesysteem: ja
Advies in showroom: ja
Advies op locatie: 1 maal max
Rapportage: ja
Offertebegeleiding: ja, 3 maatregelen (daarna € 100,- per maatregel)
Duur: ongeveer 90 min.
Rapportageuitwerking: 90 min.
Offertebegeleiding: 90 min.

* Wij crediteren € 199,- op dit bedrag als er binnen 90 dagen één of meer maatregelen worden uitgevoerd door één van de bedrijven waarmee wij samenwerken.

Begeleiding

Op aanvraag

Begeleiding wordt gekozen als er plannen zijn voor nieuwbouw, verbouw of renovatie, bij het uitwerken van een energieconcept of er sprake is van seriematig verduurzamen.
We kunnen hierin op urenbasis werken of het project aannemen.

Diverse onderzoek- en adviesdiensten

  • Transmissieberekening
  • EPC berekeningen
  • Energieconcepten
  • Transitieadvies
  • Visieontwikkeling
  • Visiedocumenten
  • Themapresentaties

Advieskosten, offertebegeleiding en besparingsberekening

Via de site kan je zelf kosteloos al veel maatregelen, besparingsberekeningen en prijsramingen doen, dit is een service. Wil je echter persoonlijk advies, kies dan één van de adviesopties en ontvang 50% korting op de prijs van een energiescan of energieplan als je dit door onze vaste partners/verwerkers laat uitvoeren. Als je van een raming naar een offerte wilt zullen we hier de nodige tijd in moeten steken. Op dit moment willen echter veel mensen wel eens een offerte om weten wat het kost zonder hier echt mee aan de slag te willen, daarom hebben we de hiervoor een percentage onderzoekskosten vastgesteld. De kosten voor een offerte met besparingsberekening zijn 5% van de offerteprijs. Bij opdracht voor de werkzaamheden bij onze partners/verwerkers binnen 90 dagen na offerte zullen wij dit bedrag krediteren mits anders afgesproken. Door deze regeling hopen we dat we alleen bezig kunnen zijn met mensen die ook echt aan de slag willen.

Contactgegevens

Grijs naar groen BV

De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039

E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I : www.grijsnaargroen.nl

Openingtijden: do + vr : 13:00 tot 17:00 uur
Projectbesprekingen graag op afspraak.

Verduurzamingspartner van:

© | Grijs naar groen

Nieuwsbrief