Skip to main content

Itho Daalderop Amber

Itho Daalderop komt onder de naam Amber met een moderne monoblock warmtepomp in 3 vermogens. Het toestel kan zowel hybride als volledig elektrisch geplaatst worden. Omdat alle warmtepomptechniek in het buitendeel zit hebben deze monoblock warmtepompen het voordeel van een snelle montage. Binnen zit een kleine regelmodule met eventueel een tapwaterboiler.

De ideale doorgroei warmtepomp
De Amber is een warmtepomp van de nieuwe generatie die door het brede vermogensgebied ook zeer geschikt is als doorgroei-warmtepomp. Oudere woningen kunnen veilig en voordelig doorgroeien naar volledige verwarming met deze warmtepomp. Als in de aankomende jaren nog geïsoleerd moet worden en er nog geen lage temperatuurverwarming in de woning is, start deze warmtepomp als hybride. Als de woning gereed is geraakt voor de warmtepomp, hoeft alleen de cv-ketel verwijderd te worden.

leverbaar in de vermogens 6,5kW, 9,5kW en 12kW

De nieuwe generatie warmtepompen

De Itho Daalderop Amber is een strak ontworpen monoblock-warmtepomp die perfect aansluit bij de Nederlandse woningen. Amber is dankzij het hoge vermogen ideaal voor hoekwoningen, twee-onder-één kappers en vrijstaande woningen. Amber is een moderne duurzame warmetopwekker en past hierdoor uitstekend bij de woning én de bewoner van deze tijd.

Stiller en efficiënter

De Amber is aanzienelijk stiller dan zijn voorgangers. Hierdoor is deze warmtepomp uitermate geschikt voor toepassing in de bebouwde omgeving. De modern vormgegeven buitenunit is voorzien van een speciale diffuser en andere slimme technieken. Bovendien is hij niet alleen stil, maar ook uiterst efficiënt waardoor de energiekosten gunstig zullen zijn.

Hogere temperaturen door toepassing van propaan

Propaan (R290) als koudemiddel heeft een betere warmteoverdracht dan oudere koudemiddelen waardoor hoge aanvoertemperaturen kunnen worden bereikt. Daarnaast is het een natuurlijk koudemiddel welke vrijwel geen belasting is voor het milieu. Het propaan zit alleen in het buitendeel en is daardoor veilg voor de bewoners.

Geschikt voor radiatoren
Heb je nu nog radiatoren, dan zijn dit waarschijnlijk hoge-temperatuurradiatoren met een aanvoertemperatuur tot 70 °C. Een propaanwarmtepomp zoals de Amber kan verwarmen tot 70 °C zodat je niet direct over hoeft op lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming of convectoren. Voor het hoogste rendement van de warmtepomp is dit echter raadzaam.

Ook hogere temperaturen voor warm tapwater.
Waar bij oudere warmtepompen een elektrisch element gebruikt wordt om de hoge temperaturen voor het tapwater te kunnen maken kan deze warmtepomp dit zelfstandig. Hierdoor kan er zonder hoog energiegebruik toch voldoende warm water bereidt worden.

Boilers zijn verkrijgbaar in 150L, 200L, 240L en 270L

3 vermogens varianten

De Amber is leverbaar in drie vermogensvarianten: 6,5kW, 9,5kW en 12kW. Hierdoor is deze warmtepomp geschikt voor vrijwel alle woningtypes.

Nieuwe norm < 40 dB(A)

De Amber Monoblock heeft een geluidsniveau van minder dan 40 dB(A). Hierdoor geeft plaatsing van deze warmtepomp in de bebouwde omgeving geen overmatige geluidshinder.

De juiste boiler

De Amber is te combineren met boilervaten van 150L, 200L, 240L en 270L. Zo is er altijd voldoende warm tapwater beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid Amber

Wat kost de Itho Daalderop Amber?
De Amber is een betaalbare warmtepomp, exacte prijzen van de Amber zijn op dit moment echter nog niet bekend, zo snel deze bekend zijn zullen we deze hier communiceren.

Wanneer is de Amber leverbaar?
De Itho Daalderop Amber is volgens de fabrikant beschikbaar vanaf het voorjaar van 2023.

Waar kan ik de Amber bestellen?
Levering van deze warmtepomp gaat via de vakhandel, kijk op de site van Itho Daalderop waar je deze kan bestellen.

Dingen die je ook kunnen interesseren


Ducobox Eco

Hybride of all-E warmtepomp op ventilatie- en buitenlucht

Spaarpomp

Hybride ventilatiewarmtepomp

Dualsun

All-E warmtepomp op PVT-panelen

Itho Daalderop Vincent

Hybride of all-E systeem met WTW, zonder buitenunit