Skip to main content
  • Helemaal duurzaam verwarmen

All Electric warmtepompen

Met een all-electric warmtepomp, ookwel volledige warmtepomp genoemd heb je geen cv-ketel of warmtenet-aansluiting meer nodig. De warmtepomp zorgt namelijk voor het verwarmen van de woning én voor warm water. De warmtepomp gebruikt hiervoor alleen duurzame energie uit de (ventilatie)lucht of uit de bodem en een klein deel stroom.

Welke soorten all-E warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar om jouw woning op een duurzame manier te verwarmen. De meest voorkomende all-E warmtepompen zijn te verdelen in grondegebonden systemen (geothermie), systemen op buitenlucht en/of ventilatielucht.

Ventilatielucht

Een all-E ventilatiewarmtepomp heeft geen buitenunit maar gebruikt de energie in de vervuilde ventilatielucht om jouw woning te verwarmen en warm tapwater te maken.

Ventilatie-/buitenlucht

Een all-E warmtepomp op ventilatielucht en buitenlucht gebruikt naast ventilatielucht ook buitenlucht en kan hierdoor meer warmte opwekken.

Buitenlucht

Een all-E warmtepomp op buitenlucht gebruikt buitenlucht als energiebron. Zogenaamde lucht/water warmtepompen hebben een binnenunit en buitenunit.

Bodem

Een grondgebonden all-E warmtepomp heeft een warmtewisselaar in de bodem om de woning te kunnen verwarmen in de winter en zuinig te koelen in de zomer.

Wat moet je weten

Welke warmtepomp is het beste voor mij?

Er zijn veel soorten warmtepompen. De verschillende soorten werken allemaal anders en hebben verschillende rendementen. Welke warmtepomp het best geschikt is hangt af van jouw persoonlijke situatie. Wanneer de woning goed geïsoleerd is en beschikt over lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming, dan is een all-electric warmtepomp meestel een goede oplossing. Kijk ook bij de warmtepomp-check of welke warmtepomp is het beste voor mij?

Hoeveel warmte heb ik nodig?

Om voldoende warmte te hebben in de winter moeten we weten wat het door de warmtepomp te leveren peikvermogen is.
Om het piekvermogen te berekenen als het zeer koud is moeten we een warmteverliesberekening maken op de volgende onderdelen:
- Transmissieverlies (dit is een optelsom van het transmisstieverlies op de thermische schil)
- Verlies door infiltratie en exfiltratie (hoe kierdicht is het gebouw)
- Ventilatieverlies
- Productie warm tapwater

Hier meer over transmissieverlies en hoe je dit zelf kan berekenen.

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

De angst voor slapeloze nachten door het geluid van jouw warmtepomp zit niemand op te wachten. In onze showroom staan daarom werkende exemplaren zodat je weet wat je kan verwachten.
Dan kan je zelf luisteren en altijd een goede keuze maken. Onze showroom is geopend voor partners in de regio Utrecht.

Wat wil je weten

Hoeveel subsidie is er voor deze warmtepomp?

Er zijn warmtepomp subsidies mogelijk voor alle goedgekeurde All-Electric warmtepompen als hybride warmtepompen. Hoeveel ISDE-subsidie je ontvangt voor je warmtepomp hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. Beschikbaarheid en hoogte van de ISDE-subsidies voor warmtepompen per type vind je hier. Let op: warmtepompen met een A+ of A++ label ontvangen bovenop de warmtepomp subsidie ook nog een energielabel bonus van € 150,- of € 300,-.

Wat kost de meest geschikte warmtepomp

Als het kiezen van de meest geschikte warmtepomp is gelukt wil je graag weten wat deze kost inclusief installatie.
We hebben hiervoor een aantal raming-modules gemaakt zodat je een indicatie hebt. We hebben ook goede contacten met regionale installateurs die jouw verder kunnen helpen met een offerte hiervoor

Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen voor uiteenlopende toepassingen. Wil je eens doorpraten wat voor jouw situatie de beste keuze is of eens een warmtepomp zien of horen? Maak dan een afspraak voor jouw project.