Skip to main content

Ventilatielucht

Slim gebruik van ventilatielucht

In huizen met traditionele ventilatie gaat jaarlijks veel energie verloren via het ventilatiesysteem. Een warmtepomp op ventilatielucht gebruikt deze warmte voor verwarming en warm tapwater. Een groot voordeel is deze warmtepompen geen compressor in een buitendeel hebben zodat dit een stille oplossing is.

Warmtepompen op ventilatielucht

Inventum Modul-AIR All-E

Modul-AIR All-E (1,7 kW) is een volledig elektrische toepassing voor nieuwbouw of gerenoveerde woningen zonder gasaansluiting. Het geïntegreerde elektrische doorstroomelement van 1,5 kW, 3,0 kW of 4,5 kW vangt de pieken in warmtevraag op en maakt de cv-ketel overbodig. Voor tapwaterbereiding wordt de Modul-AIR All-E aangesloten op de MAXTANK Modul-AIR 100, 150 of 180 liter. Deze variant van de Modul-AIR werkt voor zowel ruimteverwarming als tapwater.

Nibe ventilatiewarmtepompen

De ventilatielucht/water warmtepompen van NIBE zijn bij uitstek geschikt voor een gasloze woning of appartement, maar passen ook prima in een hybride installatie. Overweeg je om een ventilatielucht/water warmtepomp te kopen? Hieronder lees je meer over de diverse types.

Inventum Modul-AIR Blue

De Modul-AIR Blue is dé krachtige alleskunner. De eerste ventilatiewarmtepomp die zowel verwarmt als koelt. Een all-electric oplossing voor ventilatie, verwarming, warm tapwater én koeling. Deze warmtepomp gebruikt de opgewarmde ventilatielucht in de woning als energiebron en heeft hierdoor geen buitenunit nodig!

Inventum Modul-AIR Red

De Modul-AIR Red is een krachtige all-electric 3-in-1 oplossing voor ventilatie, verwarming en warm water. Daarnaast heeft deze ventilatiewarmtepomp geen buitenunit, waarmee je geluidsoverlast voorkomt en is deze warmtepomp makkelijk te installeren.

De Modul-AIR Red is geschikt voor woningen en appartementen tot 180 m². Balansventilatie met warme en koude lucht kan door bijplaatsing van de ClimateControl module.

Bosch Compress 3800i EW

Voor woningen met beperkete warmtevraag tot zo’n 75 m² is de Bosch Compress 3800i EW ventilatiewarmtepomp een praktische en duurzame oplossing voor warmte en warm water. Makkelijk inzetbaar in nieuwbouw maar ook bij grondige renovatie. Denk bijvoorbeeld aan een klein appartement of vakantiewoning.

Dit kan je ook interesseren


DualSun

Warmtepomp op PVT

SolarFreezer

PVT panelen met warmtebuffer

Bosch Compress monoblock

Fluisterstille en stijlvolle buitenunit

Spaarpomp

Hybride ventilatiewarmtepomp