Skip to main content
  • Warmtepompboiler

Bespaar tot 70% energie met een warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler is een boiler in combinatie met een kleine warmtepomp die goedkoop en energiezuinig warm tapwater maakt. De warmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht en/of buitenlucht en verwarmd zo het sanitair water.

Efficiënter met stroom, tot 70% minder gebruik
Een warmtepompboiler is energie-efficiënter dan een electrische boiler of een Cv-ketel zodat je energie en geld bespaard. Warmtepompboilers zijn er in verschillende soorten en energie-klassen zodat er altijd één is die in jouw situatie past

Hoe groot is een warmtepompboiler?
Hoe groot een warmtepompboiler is, is afhankelijk van de inhoud die je hebt gekozen. Kijk bij de uitvoering die bij jou past naar de afmeting en controleer of je deze past in jouw woning.

Wil je ook zonnewarmte gebruiken, neem een extra spiraal
Er zijn warmtepompboilers welke een extra spiraal hebben waarop je ook een zonnecollector kan aansluiten. Zo kan de zon ook helpen om warm water te maken. Over het algemeen staat de temperatuur van de warmtepomp op 50 of 55 graden, de zon kan deze temperatuur tot 80 graden verhogen.

Wat kost een warmtepompboiler ne hoe snel verdien ik deze terug?
Een warmtepompboiler met installatie heb je na teruggave van de subsidie al vanaf € 2.000,-. Natuurlijk kan jouw investering per merk, inhoud en situatie aanzienlijk variëren maar met de hoge energieprijzen zal je een warmtepompboiler meestal in 7 tot 10 jaar terugverdienen.

Subsidie op een warmtepompboiler
Goed nieuws! Er is ISDE subsidie voor de installatie van een warmtepompboiler. Dit is een subsidie die door de overheid wordt verstrekt aan huishoudens die energiebesparende maatregelen nemen. De subsidie is bedoeld om de aanschaf van een warmtepompboiler te vergemakkelijken en de uitstoot van CO2 te verminderen. De ISDE subsidie is afhankelijk van het type warmtepompboiler en kan oplopen tot 50% van de aanschafprijs. Ook is het belangrijk om te weten dat de ISDE subsidie alleen geldt voor warmtepompen die aan bepaalde normen voldoen. Controleer dus of er subsidie is voor de warmtepompboiler die jij op het oog hebt.

Voorbeeld besparing gezin

Een gezin van 4 personen gebruikt gemiddeld 180 liter warm water per dag. Om deze hoeveelheid water op te warmen tot 50 graden, heeft een gewone elektrische boiler een warmtevermogen van ca. 4 kWh per dag nodig. Een warmtepompboiler verbruikt gemiddeld tot 70% minder elektrisch vermogen. Dit kan je het volgende besparen:
Jaarverbruik traditionele boiler = € 0,50 / per kWh x 4 kWh x 365 dagen = € 730,- per jaar.
Jaarverbruik warmtepompboiler = € 0,50 / per kWh x 1,2 kWh x 365 dagen = € 220,- per jaar.

Prijzen voor stoom variëren per aanbieder, een hogere stroomprijs verhoogd jouw besparing.

Warmtepompboilers ventilatielucht/buitenlucht

Dit kan je ook interesseren


DualSun

Warmtepomp op PVT

SolarFreezer

PVT panelen met warmtebuffer

Bosch Compress monoblock

Fluisterstille en stijlvolle buitenunit

Spaarpomp

Hybride ventilatiewarmtepomp