Skip to main content

Bespaar energie, water en geld

Bewust omgaan met water en energie is goed voor het milieu én voor jouw portemonnee maar het kan ook nog eens tientallen euro’s per jaar opleveren. 

Watergebruik
Gemiddeld verbruiken we 51,17 liter water per douchebeurt. Een gemiddeld gezin van vier personen verbruikt al snel 70.000 liter water per jaar. Naast water wordt er ook energie verbruikt om het water te verwarmen. Een gezin besteedt gemiddeld € 328,- per jaar aan water en energie onder de douche.

Besparing op warmtepomp en boiler
Door minder water te gebruiken is er ook minder energie nodig om dit op te warmen. hierdoor kan soms met een kleine boiler en warmtepomp worden volstaan, deze besparing kan natuurlijk ook behoorlijk oplopen.

Zo eenvoudig kan besparen zijn

De Comfortsaver heeft een waterbesparende werking maar levert door haar toegepaste Ventura techniek niet aan kracht en beleving in.
De Comfortsaver is in een ongeblokte situatie 50% waterbesparend en 30% energie besparend per douche beurt. Bijkomend groot voordeel is dat de ComfortSaver de slang laat leeglopen, en daarmee Legionella bacterie werend is.