Skip to main content
  • Dakisolatie, de grootste besparing

Dakisolatie geeft de grootste energiebesparing

Vanwege het grote oppervlak van een dak en de vaak matige isolatie verliest een woning via het dak tot 35% van de warmte. Om dit warmteverlies te verminderen, kan je aan de binnen- of buitenzijde isolatiemateriaal (laten) aanbrengen. Het isoleren van zolder, plat dak of vliering is niet alleen een eenvoudige oplossing, maar ook een veilige. Je kan dit natuurlijk zelf doen, vochtproblemen komen echter regelmatig voor na verkeerd aangebrachte isolatie. Veilig kan je dit door een isolatie- of bouwbedrijf laten doen die deze klus snel en zonder risico kan uitvoeren.

Dakisolatie kan honderden euro's besparen

De besparing die je kan halen met het isoleren van het dak hangt af van vele factoren. 
Natuurlijk telt het oppervlak van het dak en de huidige isolatiewaarde sterk mee, maar ook belangrijk is of je zolder wordt gebruikt of niet.
Doordat warmte naar boven gaat zal daar ook de meeste warmte verloren gaan. Besparingen door dakisolatie kunnen snel oplopen tot honderden euro's per jaar.

Welke isolatiematerialen zijn er voor een dak?

Isolatie vanaf binnen: isolatie met Bluedec

Een schuin of plat dak isoleren met isolatiedekens van Bluedec bespaart door de hoogste isolatiewaarde veel ruimte en zijn relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
Hierdoor kan het isoleren van een dak aan de binnenzijde sneller, schoner en veiliger. De gekozen materialen zorgen er ook nog eens voor dat het product duurzaam is.
Met een lambda waarde van 0,0131 W/Mk scoort dit product het hoogste.

Isolatie vanaf binnen: isolatie met warmtereflectie

Een schuin of plat dak isoleren met producten met warmtereflecterende eigenschappen besparen veel ruimte en zijn relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
Hierdoor kan het isoleren van een dak aan de binnenzijde sneller, schoner en veiliger. De gekozen materialen zorgen er ook nog eens voor dat het product duurzaam is.
De isolatiewaarde is vaak 30 tot 60 % meer dan andere isolatiesoorten.

Isolatie vanaf binnen: pir platen

PIR isolatieplaten zijn breed toepasbaar en perfect geschikt om een (plat) dak mee te isoleren. PIR heeft uitstekende thermische eigenschappen en isoleert ook bij geringe dikte beter dan andere isolatieproducten. 

Wat is PIR?
PIR isolatieplaten zijn harde schuimstof platen die qua structuur lijken op PUR. Pir platen worden met name gebruikt voor het isoleren van platte daken, hellende daken, vloeren en spouwmuren. Door de goede thermische eigenschappen van het materiaal kan het ook in geringe diktes toegepast worden. Met een lambda waarde van 0,02-0,026 W/Mk scoort dit product goed.

Isolatie vanaf binnen: hout- en vlasisolatie

Hout- en vlasisolatie zijn flexibele isolatie van natuurlijke materialen. Even slim als logisch. Door dit hernieuwbare isolatieconcept is het een economische alternatief voor na-isolatie van binnenuit. Er is geen product dat meer beantwoordt aan de huidige eisen. Ook als het gaat om gezonde en duurzame verwerking.

Neutraal in verwerking en gebruik
 Deze isolatiesoorten zijn op geen enkele manier van invloed op de gezondheid; géén irritatie van ogen, huid en luchtwegen.
Dit komt door de flexibiliteit van de platen is dit systeem snel en gemakkelijk te verwerken rondom leidingen, constructies etc. Het ‘kruipt’ als het ware tot in de kleinste kieren.

Voordelen
• Biobased
• De beste temperatuurregulatie
• Winterwarm, zomerkoel
• De beste geluidsisolatie
• De beste vochtregulatie
• Sterk brandvertragend
• Positieve CO2 balans
• Ook op maat leverbaar

Dakisolatie vanaf buiten: dakplaten

Wanneer het bestaande dakbeschot nog geheel in tact is, kan het zeer voordelig uitpakken om direct op het bestaande dakbeschot na te isoleren. Een voordeel hiervan is onder andere dat er geen nadere binnenafwerking vereist is, omdat deze geheel intact blijft. Tevens ontstaat er minder overlast vanwege het feit dat het dak niet geheel verwijderd wordt. Een relatief eenvoudige snelle ingreep dus, die wel direct de maandelijkse lasten verlaagt op het gebied van energieverbruik.