• Voor een goede relatie met je buurt

    De EnrgyAir is dé buitenunit die geruisloos zijn werk doet.
    Duurzaam en met warmteterugwinning voor energie uit ventilatielucht

EnrgyAir: De stille buitenunit met WTW

De EnrgyAir is ontwikkeld voor de Nederlandse markt en zeer geschikt voor de meeste woningen vanaf 1970. Het unieke ontwerp met WTW-functie heeft slechts één bewegend deel en onttrekt daarmee geruisloos energie uit buitenlucht en ventilatielucht.  Het geluid daarvan is vergelijkbaar met een woonhuisventilator, hierdoor zal het geluid doorgaans niet waarneembaar zijn. Door het gebruik van de energie uit ventilatielucht zal het rendement van de warmtepomp aanzienlijk hoger zijn dan bij reguliere lucht/water warmtepompen.

Eindelijk een rustige warmtepomp

Buitenlucht kan prima gebruikt worden om energie uit te onttrekken in combinatie met een warmtepomp.
Vaak worden airco-achtige units gebruikt waarbij de combinatie van de warmtepomp geluidsoverlast kan opleveren. 
De EnrgyAir heeft een uniek ontwerp waardoor geluidshinder tot het verleden behoord.

Hoe werk de EnrgyAir?

De unieke combinatie van warmteterugwinning en buitenlucht.

De EnrgyAir onttrekt efficiënt en stil energie aan buitenlucht en ventilatielucht. De warme ventilatielucht uit de woning wordt ingebracht in deze unit waardoor het rendement van de warmtepomp op koude dagen hoog blijft. Het bijmengen van ventilatielucht in het systeem zorgt bij lage temperturen voor meer vermogen en een hogere rendement van de warmtepomp, een warmte terugwinning van 100% op ventilatie-energie is hierdoor vaak haalbaar. Zelfs bij strenge vorst zal de buitenunit hierdoor nog in staat zijn om voldoende warmte te leveren.

Buitengewoon sssstil
De speciale naar boven gerichte ventilator is geplaatst in een geïsoleerde behuizing en zorgt voor een geruisloze werking van deze buitenunit.
Hierdoor is deze warmtepomp-combinatie ook beter voor de relatie met je buren.

EnrgyAir en Ecoforest, de kracht van de combinatie

eco geo basic 2Om de geluidniveaus ´s en stroomverbruik zo laag mogelijk te houden is gekozen voor een modulerende warmtepompen van Ecoforest.
Hierdoor is een buffervat overbodig geworden kan de warmtepomp efficiënt inspelen op de warmtevraag in de woning Door de combinatie van een goed technisch ontwerp en A-kwaliteit componenten zal de warmtepomp zelfs bij aanvoertemperaturen tot -25 graden blijven functioneren. Ecoforest ecoGEO warmtepompen zijn voor EnrgyAir leverbaar in de volgende vermogens: 0,5-6 kW (binnenkort leverbaar) 1-9 kW (meest gebruikt bij energetische renovatie) en een 3-12 kW, hiervoor adviseren wij een AU12 buitenunit. Elke warmtepomp is leverbaar met passieve of actieve koelfuctie en met of zonder warmwaterboiler. Zo is voor ieder project een geschikte warmtepomp leverbaar.

Een slimme regeling voor comfort en energiebesparing

De regeling van de Ecoforest warmtepomp is minstens zo slim als de buitenunit. Het systeem volgt nauwkeurig de warmtevraag van de woning en past daar continu het vermogen van de warmtepomp op aan. Dit verlaagd het energiegebruik en het aantal start/stops waardoor de levensduur van de warmtepomp aanzienlijk zal stijgen.

Kom eens luisteren hoe stil deze combinatie is

Een warmtepomp is een serieuze investering, daarom kan je bij Grijs naar groen gewoon eens langskomen om eens te kijken en te luisteren naar deze warmtepomp.
Reguliere openingstijden zijn op donderdag en vrijdag tussen 13:00 en 17:00 uur. Wil je een concreet project bespreken dan is het beter een afspraak te maken hiervoor.

Bereken zelf de prijs van de EnrgyAir met warmtepomp

Met onze eenvoudige configrurator kan je zelf een systeem samenstellen naar jouw wensen. De prijs hiervan is inclusief basisinstallatie, je kan desgewenst direct zien wat je prijs is na teruggave van de subsidie.

Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen hierover? We helpen je graag.


Maak jouw systeem nog duurzamer

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen