Skip to main content
  • Je eigen energie

Duurzame warmte voor iedereen
Steeds meer mensen denken aan de aanschaf van een warmtepomp. Terecht, want de warmtepomp maakt de meest duurzame en goedkoopste warmte.

Een warmtepomp maakt warmte voor verwarming en warm tapwater. Een warmtepomp gebruikt slechts een klein deel stroom en haalt het overgrote deel van de opgewekte warmte uit de lucht of uit de bodem. Warmtepompen zijn er in veel soorten en maten, er is dus altijd een hybride of all-electric warmtepomp die bij jouw woning past.

Hybride warmtepompen

Een hybride warmtepomp op buitenlucht en/of ventilatielucht werkt samen met jouw huidige of nieuwe cv-ketel. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar zelfstandig voor de verwarming van de woning. De cv-ketel springt bij als het buiten erg koud is en verzorgt ook het tapwater.

Een hybride geeft een goed rendement en is in de meeste gevallen de beste keuze.

All electric warmtepompen

Een all-electric warmtepomp heeft geen cv-ketel meer nodig, de warmtepomp verzorgt verwarming, warm tapwater en ook vaak de koeling als dit nodig is. 

All-electric kies je als je van het gas af gaat, jouw woning voldoende is geïsoleerd en de verwarming geschikt is voor lage temperatuur. Vooraf is onderzoek nodig voor het juiste vermogen en het beste energieconcept.

In stappen omschakelen met All-Electric Ready

Is je cv-ketel nog goed, moet je nog isoleren of heb je nog hoge temperatuurverwarming maar wil je nu al zoveel mogelijk duurzaam verwarmen? Dan is een All-Electric Ready warmtepomp een goede tussenstap. Elke warmtepomp met voldoende capaciteit voor het verwarmen van de woning als deze voldoende goed geïsoleerd is, is in feite al een All-Electric Ready warmtepomp. Het maakt hierbij niet uit of je kiest voor een warmtepomp op lucht of de bodem. Deze warmtepomp is dus geschikt om jouw woning volledig te verwarmen als jij er klaar voor bent. In veel gevallen kan je beginnen met verwarming en verder uitbreiden met warm tapwater, is het huis goed geïsoleerd en gebruik je geen gas meer, dan kan de cv-ketel veilig worden afgekoppeld.

Dit kan je ook interesseren

All-E op ventilatielucht

All-E warmtepompen

Spaarpomp

Hybride ventilatiewarmtepomp

Warmtepompboiler

Duurzaam warm water