• Smart energy

    Intelligent energiebeheer

Slim beheer en opslag van duurzame energie

De meeste stroom die je opwekt met zonnepanelen of je windturbine gebruik je niet op het moment dat je het opwekt. Deze stroom lever je dan via de meterkast terug aan het elektriciteitsnet, zodat anderen dit kunnen gebruiken. Doordat we steeds meer stroom decentraal gaan opwekken en gebruiken voor elektrisch vervoer en warmtepompen kunnen er stroompieken in het stroomnet ontstaan met de kans op overbelasting en uitval. In 2023 zal ook de huidige salderingsregeling verdwijnen zodat het ook rendabeler gaat worden om de opgewekte energie ook zoveel mogelijk zelf te gebruiken. Smart energy systemen kunnen op een slimme manier de energiestromen tussen opwekking, gebruik en mobiliteit beheren zodat je het maximale uit jouw duurzame energie kan halen.

Opwekken, opslag en gebruik

Natuurlijk kan je de stroom die je opwekt zelf gebruiken of opslaan voor gebruik op een ander moment. Je kan stroom ook opslaan in een batterij, er warmte van maken om te douchen of je elektrische auto laden. Zo kan je goedkope duurzame energie zoveel mogelijk zelf gebruiken zodat je minder dure energie uit het stroomnet hoeft te gebruiken. Smart energy systemen regelen deze energiestromen automatisch zodat je duurzaam bezig bent en de energiekosten nu en in de toekomst laag zijn.

Een toekomstbestendig smart energy-systeem

1. Afbouw salderingsregeling

Als je op dit moment meer stroom opwekt dan je zelf gebruikt, kan de stroom terug geleverd worden aan het elektriciteitsnet. Anderen kunnen deze stroom gebruiken en krijg je nu nog hetzelfde voor jouw stroom als wanneer je het koopt. Vanaf 2023 zal de salderingsregeling echter worden afgebouwd, we krijgen dan een variabele stroomprijs. Als er dan veel duurzame stroomproductie is zal de prijs laag zijn, komt er stroom uit fossiele bron dan zal de prijs stijgen.

2. Smart energy of domotica

Smart energy systemen regelen primair de energiestromen maar kunnen soms ook domotica-achtige dingen als ventilatie, comfort of beveiliging beheren. In dat geval is integratie van de verschillende systemen van groot belang. Bij systemen van één merk zal dit stabieler en betrouwbaarder werken dan bij een samenstelling met interfaces die onderhoud en updates vereisen.

3. Kies een passend systeem

Er zijn veel verschillende Smart energy systemen met thermen als smart home, EMS, domotica e.d. Om het juiste toekomstbestendige systeem te kiezen is echter vaak toch wat advies nodig op basis van jouw situatie en wensen. Vraag gerust eens een adviesgesprek aan. Binnenkort kunnen we je in onze showroom ook de belangrijkste systemen demonstreren en hoe deze samenwerken met jouw zonnepanelen, EV en huisgebruik.

In de showroom

Evohome

Tech EMS regelingen

Medio januari 2023

Dingen die je ook kunnen interesseren

Zonnepanelen

Maak je eigen groene stroom

Thuisbatterij

Meer gebruik van zelf opgewekte stroom

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 085-2129316
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen