Skip to main content

Duurzame innovatie

De laatste jaren zijn er geweldig mooie innovaties op de markt gekomen waardoor we duurzamer kunnen wonen en werken.  Bij grijs naar groen zijn we altijd op zoek naar hoe het duurzamer kan en laten deze nieuwe producten ook graag aan je zien. Omdat we deze producten ook zelf leveren en installeren laten we alleen producten van bewezen betrouwbare leveranciers en bedrijven zien.

Dualsun; warmte en stroom van één paneel

Dualsun hybride panelen zijn PV panelen met een thermische collector op de achterzijde.
Hierdoor leveren zonnepanelen een hogere elektrische opbrengst bij het koelen (tot 15% meer elektriciteit bij warme zonnige dag), tevens kan je met deze panelen verwarmen en koelen. Geschikt voor All-E woningen en energieconcepten.

Ruimtebesparende PCM boiler

Oneindig laden en ontladen met PCM boiler van Flamco

Deze ultracompacte, thermische batterij voor de opslag van warmte voor warm tapwater komt van Flamco. Met zijn compacte design (éénderde van een gewone boiler) en efficiënte werking past FlexTherm Eco in elke woning en is het toestel zeer zuinig (energielabel A+ voor stilstandverliezen).

De batterij is makkelijk te installeren (een water- en 230V elektra-aansluiting volstaat) en is onderhoudsarm (geen bewegende delen). De gebruiker kan oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement en is leverbaar in drie vermogens van 3,5, 7 en 10,5 kW. Het toestel is schoon en milieuvriendelijk, omdat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat en 100% recyclebaar is.

Windenergie voor bebouwde omgeving

Elegante windturbines

Wat deze windturbines uniek maakt, is dat ze makkelijk ingepast kunnen worden in stedelijke gebieden omdat ze stil en relatief klein zijn. De kleinste is 2,7 meter, de grootste 6 meter. Daarnaast zien de turbines er sympathiek uit doordat ze de vorm van een tulp hebben. Flower turbines kunnen op daken van flats of bedrijven geplaatst worden. Voor een woning levert één turbine voldoende energie, voor een bedrijf heb je een aantal nodig.

Duurzame E-mobiliteit

Meer, sneller en duurzamer laden

De 1-fase omvormer met geïntegreerde EV-lader van SolarEdge is ontworpen om het positieve effect van EV's te versterken. Door het gebruik van slimme energie uit te breiden, optimaliseert de omvormer met EV-lader efficiënt energiegebruik, waardoor automobilisten profiteren van lagere installatiekosten en elektriciteitsrekeningen, laden ze sneller en schoner op en geeft het een mate van gemoedsrust.
Nu zonne-energie betaalbaarder is dan ooit, is het tijd om op zonne-energie over te schakelen. Dankzij SolarEdge’s omvormer met geïntegreerde EV-oplader, ziet de toekomst er zonnig uit

Ducobox ECO warmtepomp

Doorgroeien van hybride naar All-E

De DucoBox Eco is een warmtepomp zonder buitenunit die ook ventilatie en warmteterugwinning combineert. Deze warmtepomp ventileert op natuurlijke wijze op basis van CO2, vocht en tijd en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht.
Mede door de modulerende warmtepomp en het ontbreken van een buitenunit geeft deze warmtepomp geen overlast voor jezelf of de omgeving.
De warmtepomp kan als hybride en all-E uitvoering worden ingezet met veschillende boilers. Hierdoor kan je ook starten met deze warmtepomp als hybride en deze later doorgroeien naar All-E.

Zout water-grafiet batterij

De meest duurzame batterij ooit!

De zoutwaterbatterijen van GREENROCK zijn vervaardigd uit zout water en grafiet waardoor er bij productie, gebruik en het hergebruik geen belasting of uitputting van het milieu is. De baterijen zijn zowel geschikt voor thuisgebruik, met standaard opslag oplossingen van 5 kWh tot 30 kWh, als voor de commerciële markt. Voor de commerciële markt wordt een vermogen aangeboden van 30 kWh tot 270 kWh. ‘’ Alle GREENROCK systemen zijn plug & play versies die makkelijk te installeren zijn. De batterijcellen zijn niet-ontvlambaar, niet-explosief, niet-giftig en onderhoudsvrij waardoor deze batterij veilig inpandig gebruikt kan worden.

Econext EnrgyAIR bron en WTW

Buitenunit zonder warmtepomp

De EnrgyAir is een gecombineerde schoorsteen met aansluitingen voor afblaas van ventilatielucht, rioolontluchting en de belangrijkste functie: dé energiebron voor de Ecoforest warmtepomp. De EnrgyAir is ontwikkeld voor nieuwbouw- en renovatiewoningen met een maximaal vermogen van 4,8 kW bij een temperatuur van -7 graden Celsius. Bij woningen met C-ventilatie kan de energie hierin worden teruggewonnen waardoor het rendement en het vermogen van de warmtepomp stijgt. Het energietransport tussen de EnrgyAir en de warmtepomp is water/glycol en bevat dus geen F-gassen. Het aantal bewegende delen in de EnrgyAir is beperkt tot één stille gelijkstroom-ventilator en hiermee onderhoudsvrij!

Thermodule® van Optisolar PVT

Warmte en stroom van het dak

De Thermodule® van Optisolar-PVT haalt warmte van achter de zonnepanelen uit de buitenlucht. Hoe dat werkt?
Het montageframe van de zonnepanelen bestaat uit een aluminium lucht/water wisselaar die verbonden is met een warmtepomp.
In dit circuit kan een warmtedrager (water/glycol) de energie uit de buitenlucht naar de warmtepomp overbrengen. Hierbij helpt het oppervlak van de zonnepanelen mee om een groter uitwisselingsoppervlak te krijgen.
Dit systeem heeft het voordeel dat het dakvlak dubbel kan worden gebruikt en dat dit systeem totaal stil is voor de omgeving.

Grondbuisventilatie

Bij grondbuisventilatie wordt de binnenkomende ventilatielucht door de bodem aangevoerd.
Hierbij wordt warmte of koude uit de aarde onttrokken en via de ventilatielucht in de woning afgegeven.
Deze onuitputtelijke energie kan woningen sneller energie neutraal maken. Geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

Maxeon 5: 430-450 Wp

22,2% efficiëntie

Met gebruik van baanbrekende innovatie en vijf generaties bewezen zonneceltechnologie is de Sunpower Maxeon 5 COM de nieuwste toevoeging aan de Maxeon-lijn. Tot 22,2% efficiëntie, met een vermogensbereik van 430-450 W en een jaarlijkse degradatie van slechts 0,25% gegarandeerd gedurende 25 jaar. En altijd ondersteund door de Volledige Betrouwbaarheidsgarantie.