Skip to main content
  • Isolatie geeft veel comfort

Warmte-reflecterende stuc bespaart vanaf 1 mm

Wat zijn de voordelen van deze maatregel?

Isolerende stuc wordt aangebracht als een thermo-actieve coating die warmte reflecteert door middel van microbubbels. Een minimale laagdikte van maar 1 mm is alles wat nodig is om al een besparing te geven. Een laag van 1 mm van deze stuc op een enkelsteens muur is volgens de leverancier vergelijkbaar met de besparing van 7 tot 10 cm steenwol welke en Rd-waarde van 1.85 – 2.70 heeft.

Extreem hoge isolatiewaarde

Door toepassing van thermische reflectie isoleert dit product beter dan elk ander regulier isolatiemateriaal, wat grote besparing op de energierekening oplevert.

Producten als Aero-Therm kunnen worden toegepast op muren, vloeren en plafonds van een woning, een kantoor, schuur of gastenverblijf. Of welke ruimte ook maar wenselijk is.

De enige eis is een vaste, stabiele, draagkrachtige ondergrond welke glad/vlak genoeg is om 1 mm isolerende stuc op aan te kunnen brengen.

Dit moet je wel weten over de werking van dit product

Wij moeten hier wel bij vermelden dat het effect van dit product zwaar leunt op reflectie (het terugkaatsen van warmte) en minder op isolatie (warmteweerstand). Stralingswarmte van je eigen lichaam en warmte uit de ruimte waar je bent, zal door dit effect gedeeltelijk wordt teruggekaatst, waardoor het sneller behaaglijk zal aanvoelen. Door dit effect zal je minder snel geneigd zijn om de thermostaat hoger te zetten zodat je energie bespaard. Maar omdat dit product bij hoge temperaturen ook zijn werk doet, zal het in de zomer warmer aanvoelen dan je gewend bent.

Isolerende stuc is geschikt voor deze toepassingen

De voordelen van een goed geïsoleerde woning

Bescherming tegen koude, warmte en vocht

Bij een goede isolatie zal het in de winter behaagelijk warm in huis zijn met minder energie en in de zomer zal er ook minder warmte binnenkomen.
In combinatie met een goed ventilatiesysteem zorgt isolatie ook voor een goede vochtbalans in de woning.

Eénmalige investering geeft jarenlange besparing

Investeren in isolatie is éénmalig en heeft grote voordelen. Logisch, want isolatie beschermt ons huis tegen koude, warmte en vocht.
Wie goed isoleert zal dus heel wat minder energie verbruiken om de temperatuur in zijn huis aangenaam te houden.

Waardevolle woningupgrade

Investeren in isolatie is zeer rendabel en verdient zich soms al in enkele jaren terug.
Door het lagere energieverbruik van de woning zal deze een beter energielabel krijgen zodat ook de waarde bij verkoop hoger zal zijn.