Skip to main content
  • Ecoforest EcoGeo

    De stilste warmtepomp

Ecoforest: warmtepompen voor duurzame warmte

Ecoforest produceert sinds 1959 innoverende en duurzame warmtepompen voor woningbouw en bedrijfsmatige toepassingen. Met de warmtepompen van Ecoforest kun je verwarmen, warm tapwater maken en koelen. De gelijkstroom compressor met invertertechniek is zeer stil en heeft een zeer laag verbruik. Door deze technologie kunnen ook grotere woningen moeiteloos op slechts één fase worden aangesloten. De warmtepomp is eenvoudig te bedienen en alle waardes zijn uitleesbaar.

De meest veelzijdige warmtepomp

  • Breed scala aan vermogens van 1 kW tot 600 kW

  • Werkgebied van -25 tot +35 graden

  • Toepasbaar met alle bronsystemen

  • Laagste netbelasting door invertetechniek

  • Door Copeland compressor de stilste warmtepomp

  • Regeling en expansievaten in de warmtepomp, snel en effectief.

Keuze voor de beste warmtepomp

Ecoforest, de meest duurzame warmtepomp

Ecoforest ontwerpt en bouwt warmtepompen voor de toekomst.
Door de toepassing van de best beschikbare techniek en bouwmethodes kunnen deze warmtepompen decenialang verwarming en warm tapwater verzorgen. Ecoforest EcoGEO warmtepompen zijn te gebruiken met alle bronsystemen en hebben geen koudemiddel in de buitenunits. Het werkingsgebied is van -25 tot +35 graden.

Ecoforest is te gebruiken met deze bronsystemen

Lucht + ventilatielucht

Met een speciale dakunit kan de Ecoforest warmtepomp samen met buitenlucht ook energie uit ventilatielucht gebruiken. Hierdoor is het rendement bij koude nog hoog en is geen aparte warmte-terugwin unit nodig. Buiten de ventilator  zijn er geen bewegende delen in de dakunit waardoor deze unit één van de stilste lucht/water wisselaars is.

Bron: bodem

De bodemgebonden warmtepompen van Ecoforest hebben de hoogste rendementen voor verwarmen en koelen. De vrije koeling via de bodemlus geeft  comfort tegen de laagste kosten. De eenvoudige en tranparante gebruikersinterface kan desgewenst met zoneregeling en bediening/monitoring op afstand worden gebruikt.

Bron: buitenlucht

Ecoforest warmtepompen hebben een zeer breed werkingsgebied van -25 tot +35 graden en zijn daarom toe te passen met verschillende buitenunits om energie uit buitenlucht onttrekken.
De geavanceerde invertertechniek kan met een zeer lage geluidsproductie verwarmen en koelen en is ook zeer geschikt voor collectieve systemen.

Collector dak/wand

Ecoforest warmtepompen kunnen uitstekend energie halen uit buitenlucht door middel van een collector achter zonnepanelen (hybride zonnepanelen) of een energieframe (schutting of montageframe voor zonnepanelen).
Hierdoor kan het dakoppervlak dubbel worden gebruikt en omdat er geen bewegende delen zijn is dit systeem stil.


Interesse in een Ecoforest warmtepomp?

Ecoforest warmtepompen zijn breed toepasbaar voor woningen en bedrijven maar ook in energieconcepten voor appartementen, scholen en (zorg) instellingen. Kom de warmtepmpen van Ecoforest eens bekijken en luisteren naar hoe stil deze warmtepompen zijn of bereken eerst de prijs van een compleet systeem met basisinstallatie. Binnen twee minuten heb je een prijs inclusief subsidie.

Kom je er niet helemaal uit? Laat het ons weten, we helpen je graag.