• RVO subsidie

Isolatie: subsidie en BTW voordeel op arbeid

Particuliere woningeigenaren kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Met deze subsidie kan de woning energiezuiniger gemaakt worden door middel van isolatie.
Om voor subsidie in aanmerking te komen dient een minimale oppervlakte geïsoleerd te worden en minimaal twee maatregelen te worden gekozen. In onderstaande tabel vind je het de minimale oppervlakte dat geïsoleerd moet worden om gebruik te kunnen maken van de subsidie.
Bij de uitvoering maak je automatisch gebruik van het lage BTW tarief.
Meer hierover op de site van het RVO

ISDE subsidie voor particulieren en bedrijven

Met de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) stimuleert de overheid huishoudens en bedrijven om over te stappen op duurzame warmtebronnen en om isolatiemaatregelen te nemen.

BTW voordeel

Er zijn ook BTW voordelen op zonnepanelen op arbeid voor isolatie. 

Controleer het op Simpel Subsidie

Een aantal subsidies zijn voor een aantal jaren bepaald, bij andere is er een maximum aan het bedrag of periode of zijn bepaalde voorwaarden, subsidie aanvragen is niet altijd even makkelijk. Bij Simpel subsidie kan je eenvoudig het bedrag controleren en kan je de aanvraag zonder risico tegen een vaste vergoeding laten uitvoeren voor slechts 85 Euro. Klanten van Grijs naar groen ontvangen bovendien een kortingsvoucher van 35 Euro.
Meer informatie.....

Veelgestelde vragen over ISDE subsidie

Voor welke maatregelen is de ISDE bedoeld?

De ISDE is bedoeld voor de aanschaf van isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en aansluiting op een warmtenet.

Kom ik ook in aanmerking voor de ISDE subsidie?

Je kan ISDE subsidie aanvragen als je eigenaar en bewoner bent van een koopwoning en of direct na een verbouwing wordt. De subsidiabele maatregelen moeten nieuw aangeschaft zijn, dit moet je kunnen aantonen met een betaalbewijs.

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

Op de site van het RVO staat een rekentool zodat je zelf kan berekenen hoeveel subsidie je kan ontvangen.

Bij wie moet ik de subsidie aanvragen?

De subsidie kan je anavragen bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Daar kan je ook een stappenplan vinden zodat je precies weet wat je nodig hebt om de aanvraag correct in te dienen.

Wanneer moet ik de subsidie aanvragen?

De subsidie moet uiterlijk binnen 12 maanden na installatie of uitvoering van de eerste maatregel aangevraagd worden. Wel is het mogelijk een aanvraag voor ISDE te doen als deze door andere voorwaarden in het vorige jaar niet in aanmerking is gekomen.

Kan ik subsidies en financiering combineren?

Je kunt subsidies soms combineren met andere financieringsmogelijkheden zoals bij de installatie van een warmtepomp of spouwmuurisolatie. In dat geval kan je subsidie combineren met een lening of hypotheek om deze maatregelen te financieren. Ook kan je dan gebruik maken van het lage btw-tarief van 9% op de isolatiewerkzaamheden.

Subsidies van gemeente en het rijk voor dezelfde maatregel

Het zogenaamde stapelen van subsidies van de gemeente en van het rijk voor dezelfde maatregel kan alleen als de ISDE-aanvraag is ingediend op of na 21 april 2021.

Overige voorwaarden
  • De subsidieaanvraag indien binnen 12 maanden na de installatie van het eerste apparaat, isolatiemaatregelen en/of aansluiting warmtenet.
  • De uitvoering is gedaan door een bouw-, isolatie-, of  installatiebedrijf. De uitvoering mag je niet zelf doen.
  • Je ontvangt geen subsidie als je al eerder een andere subsidie voor de betreffende maatregel hebt ontvangen. Is die andere subsidie bijvoorbeeld van een gemeente, provincie of waterschap? Dan geldt deze voorwaarde niet als je ISDE-aanvraag is ingediend op of na 21 april 2021.
Combineren van regionale subsidies met ISDE

Er zijn soms ook regionale subsidies aan te vragen, wil je weten welke subsidie jouw gemeente of provincie heeft kijk dan op de energiesubsidiewijzer. Vanaf 21 april 2021 kun je de regionale subsidie combineren met de landelijke ISDE.

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen