Energie huisVanwege de milieueffecten en klimaatakkoord van Parijs wil Nederland in 2050 volledig aardgasloos zijn. De gaskraan wordt langzaam dichtgedraaid en de prijzen van aardgas zullen ook flink stijgen. Hoe zorg je ervoor dat  jouw woning klaar is voor de gasloze toekomst?
Grijs naar groen heeft innovatieve energieconcepten waardoor elke woning direct, of in stappen gasloos kan worden gemaakt.


Inventum Ecolution Modul-AIR

De Inventum Ecolution Modul-AIR is een compact en kosteneffectief energiesysteem voor goed geïsoleerde woningen met een jaarlijkse warmtevraag voor ruimteverwarmng tot 15.000 MJ.
Het is ontworpen om de energie van het ventilatiesysteem opnieuw te gebruiken en hiermee de woning te verwarmen en warm tapwater te bereiden.
Het systeem is bijzonder geschikt voor Passiefbouw, 0-op-de-meter-woningen en EPC-neutrale woningen in All-Electric uitvoering.

Lees meer

Ducobox eco

De DucoBox Eco is een uiterst slimme ventilatiewarmtepomp met warmteterugwinning.
Deze alleskunner kan kleine of goed geïsoleerde woningen met een maximaal transmissieverlies van 5 kW comfortabel verwarmen en zelfs tapwater bereiden voor douche en bad, een cv ketel is niet meer nodig. Deze warmtepomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Met een opwekvermogen van 2,3 tot 5 kW is deze combinatie dan ook zeer geschikt voor alle woningen vanaf 1978 met mechanische ventilatie type C.

Lees meer

EnrgyAir

EnrgyAir is een Nederlandse vinding en zeer geschikt voor de Nederlandse woningen uit de bouwperiode 1980 tot heden.
Het systeem maakt gebruik van een uiterst stille lucht/water warmtewisselaar in combinatie met een modulerende warmtepomp.

Lees meer

Synergie, alle energie uit natuurlijke bron

Synergie is een modulair en schaalbaar verduurzamingssysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van alle beschikbare duurzame energiebronnen uit de directe omgeving. De onderdelen van het Synergie energiesysteem versterken elkaar in hoge mate waardoor rendementen tientallen procenten hoger zijn dan losse maatregelen. Synergie gebruikt energie uit zonlicht, lucht, ventilatielucht, de aarde en zelfs uit regen. Hierdoor kan onder alle omstandigheden warmte worden opgewekt met een laag elektrisch verbruik.

Lees meer

Synergie TerraSol

Synergie Terrasol is een modulair en schaalbaar verduurzamingssysteem voor bodemgebonden gebouwen.
Synergie gebruikt energie uit de bodem, zonlicht, buitenlucht en hergebruikt de energie in de woning. Hierdoor kan voldoende warmte en koude worden opgewekt met een minimale hoeveelheid energie.

Lees meer

Synergie All-E, de optimale configuratie voor gasloos wonen

Synergie All-E is een energiesysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van alle beschikbare energiebronnen uit de directe omgeving. Door het gebruik van warmte en stroom uit zonlicht, energie uit ventilatielucht, buitenlucht en uit een warmtebuffer kan de warmtevraag van energetisch gerenoveerde woningen onder alle omstandigheden veilig worden ingevuld zonder schade aan de natuur of het leefmilieu. 

Lees meer