Ducobox eco

De DucoBox Eco is een uiterst slimme ventilatiewarmtepomp met warmteterugwinning.
Deze alleskunner kan kleine of goed geïsoleerde woningen met een maximaal transmissieverlies van 5 kW comfortabel verwarmen en zelfs tapwater bereiden voor douche en bad, een cv ketel is niet meer nodig. Deze warmtepomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Met een opwekvermogen van 2,3 tot 5 kW is deze combinatie dan ook zeer geschikt voor alle woningen vanaf 1978 met mechanische ventilatie type C.

Slimme vraagsturing
Besparen op uw energiefactuur is met de DucoBox Eco een koud kunstje. Metingen op basis van CO2, vocht en tijd, of slimme communicatie via koppeling aan ModBus / GBS en Open Therm richting de kamerthermostaat maken het verschil op de energierrekening!

2-zonesturing
In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen kan de DucoBox Eco een belangrijk wapen vormen. Door de dag- en nachtzone via een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, wordt een maximale energiezuinigheid (A+) en minimaal geluidsvermogen bereikt.

Hybride of all-electric
Bijkomende troef is de flexibele opbouw. En die flexibiliteit gaat bij de DucoBox Eco zeer ver. Koppeling is mogelijk zowel aan een cv-ketel als aan een buffervat. Bij keuze voor een vat kan die worden gecombineerd met een cv-ketel of weerstand (all-electric oplossing). Dit alles tegen een minimale investering door de duurzame subsidies die het kostenplaatje voor de bewoner uiterst aantrekkelijk maken.