Skip to main content
  • DucoBox eco, de kracht van lucht

Ducobox ECO: De slimste warmtepomp

Ideale verwarming-ventilatie combinatie

De DucoBox Eco is een combinatie van warmtepomp en slimme ventilatie met warmteterugwinning die geschikt is voor veel Nederlandse woningen.
Luchtkwaliteit en energie-efficiëntie gaan hierdoor hand in hand met energiebesparing. Deze warmtepomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Samen met een zoneregeling en de modulerende warmtepomp zijn dit unieke eigenschappen waardoor deze warmtepomp voor veel woningen de beste keuze zal zijn.

Geschikt voor nieuwbouw met C-ventilatie

De DucoBox Eco is een uiterst slimme ventilatiewarmtepomp met warmteterugwinning. Deze alleskunner kan kleine of voldoende geïsoleerde woningen met een maximaal transmissieverlies van 5 kW comfortabel verwarmen en zelfs tapwater bereiden voor douche en bad, een cv ketel is hierdoor niet meer nodig. Deze warmtepomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Met een opwekvermogen van 2,3 tot 5 kW is deze combinatie dan ook zeer geschikt voor alle woningen vanaf 1978 met mechanische ventilatie type C.

All E uitvoering of hybride (met cv-ketel)

Ducobox Eco Hybride

In het ‘hybride’ concept, wordt de DucoBox Eco geplaatst in combinatie met een CV-ketel. Ideaal voor mensen die hun woning stap voor stap groener willen maken, of die een grotere warmtelast voor verwarming of tapwater hebben. Binnen dit concept is de samenstellingsmogelijkheid ook ruimer, zoals de inhoud van de tapwaterboiler of het buffervat.

Ducobox Eco All-E

In combinatie met het all-electric pakket is de DucoBox Eco een complete oplossing voor veel woningen. Dit pakket bestaat uit kwaliteitsonderdelen zoals een buffervat met goede stratificatie, een verswaterstation met instant bereiding van tapwater en flexibele aansluitingen die zorgen voor een akoestisch geoptimaliseerde opstelling.

Dit kan je ook interesseren


Bosch Compress

Stille en stijlvolle hybride monoblock warmtepomp

Spaarpomp

Hybride ventilatiewarmtepomp

Dualsun

All-E warmtepomp op PVT-panelen

Itho Daalderop Vincent

Hybride of all-E systeem met WTW, zonder buitenunit