• Wijkaanpak

Met jouw buurt of wijk aan de slag

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Bewoners en gemeenten staan voor de opgave om alle gebouwen te verduurzamen. Maar waar begin je? 
Grijs naar groen ontwikkelde daarom samen met specialisten en gemeenten een praktisch ingesteld proces onder de naam wijkaanpak.
Deze collectieve aanpak richt zich op de energie-transitie van vergelijkbare woningen uit dezelfde bouwperiode.
Een wijkaanpak kan geïnitieerd worden door buurtgenoten of gemeenten.

* Opstartkosten voor een wijkaanpak worden vaak door de plaatselijke gemeente betaald, vraag jouw gemeente hier naar.

  • Voor isolatie

  • Tijdens uitvoering

  • Na isolatie

Hoe werkt een wijkaanpak?

Nadat één of meer woningen zijn opgenomen worden aan de initiatiefnemers een aantal maatregelen voorgesteld. Bij de eerste woningen worden producten en aanbieders vergeleken op kwaliteit en prijs. Op de site komt een pagina met deze maatregelen en prijzen die de eerste gebruikers hebben gekozen.

Informatiebijeenkomsten

Samen met de initiatiefnemers organizeren we een bijeenkomst om zo veel mogelijk buren enthousiast te maken voor besparingsacties. Dit kan in de wijk zelf of bij Grijs naar groen. Wij zorgen dat we de maatregelen die worden besproken ook kunnen demonstreren zodat je precies weet waarvoor je kiest.

Transparant en up to date

Op de pagina van jouw wijk staan alle courante maatregelen van dit moment met markconforme prijzen waarop je als groep een mooie korting krijgt. En omdat de ontwikkelingen niet stil staan kunnen we nieuwe innovaties en prijsafspraken eenvoudig op jouw wijkpagina toevoegen zodat je altijd een goed overzicht hebt van de stand van zaken. Ook als je zelf tips hebt die bij jouw woning goed hebben uitgewerkt kan je dit op deze manier met jouw wijk delen.

Samen energie besparen en opwekken is leuker

Dingen samen doen is leuker en je kan hierdoor natuurlijk ook veel besparen. Wij willen je graag helpen met advies over isolatie en de beste energieconcepten. Als bewoners beslis je zelf welke maatregelen jullie kiezen om de wijk toekomst-proof te maken.
Weet jij dus één of meer maatregelen die voor meer woningen in jouw buurt of wijk gelden of wil je een buurtactie starten, neem dan gerust contact met ons op. 

Projecten wijkaanpak

Bunnik

Oranjebuurt

Wijk bij Duurstede

Noorderwaard

Maarssen

Duurzame Vecht

Houten

Startadvies Houten

Monumentenproject

Startadvies voor monumenten

Odijk

De Burghten

Houten

Houten Zuid


Klus of project?

Als je als buren of wijk één maatregel neemt zoals zonnepanelen, of spouwmuurisolatie neemt het bedrijf zelf contact op om dingen als uitvoerdatum met je af te spreken. Dit noemen we een klus.
Kies je als buurt of wijk voor meerdere maatregelen waarbij afstemming nodig is tussen werkzaamheden en moeten er details zoals afwerking worden besproken dan is het een project. Je contactpersoon (coördinator) neemt de werkzaamheden en wensen op en zorgt dat de uitvoering strak wordt uitgevoerd.

Raming en offerte

Met de ramingen voor prijzen en besparingen geven we indicaties af om je te informeren over de mogelijkheden en investeringen op basis van de aan ons verstrekte gegevens. Vanwege mogelijk tussentijdse veranderde prijzen voor materialen en arbeid en onvoorzienigheden op afwerkingsniveau kan de offerte afwijken van de raming op de site. Een offerte van de verwerker die het werk heeft opgenomen is een definitieve prijsaanbieding.

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen