Skip to main content
  • Wijkaanpak

Met jouw buurt of wijk aan de slag

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Bewoners en gemeenten staan voor de opgave om alle gebouwen te verduurzamen. Maar waar begin je? 
Grijs naar groen ontwikkelde daarom samen met specialisten en gemeenten een praktisch ingesteld proces onder de naam wijkaanpak.
Deze collectieve aanpak richt zich op de energie-transitie van vergelijkbare woningen uit dezelfde bouwperiode.
Een wijkaanpak kan geïnitieerd worden door buurtgenoten of gemeenten.

* Opstartkosten voor een wijkaanpak worden vaak door de plaatselijke gemeente betaald, vraag jouw gemeente hier naar.

  • Voor isolatie

  • Tijdens uitvoering

  • Na isolatie

Hoe werkt een wijkaanpak?

Nadat één of meer woningen zijn opgenomen worden de adviezen en een aantal maatregelen voorgesteld. Op de site komt een pagina met deze maatregelen waar je zelf of met jouw wijk mee aan de slag kan.

Informatiebijeenkomsten

Samen met de initiatiefnemers kunnen we een bijeenkomst organiseren voor uitleg of demonstratie met aanbieders. Meestal kunnen we de maatregelen die worden besproken in het energiecentrum demonstreren zodat je precies weet waarvoor je kiest.

Transparant en up to date

Op de pagina van jouw wijk komen de maatregelen van dit moment waarop je als groep vaak een mooie korting kan krijgen. Ook als je zelf tips hebt die bij jouw woning goed hebben uitgewerkt kan je dit op deze manier met jouw wijk delen.

Wil jij jouw wijk kickstarten?

We helpen jouw om anderen te helpen

Grijs naar groen helpt je graag om verschillende succesvolle maatregelen onder de aandacht te brengen. Heb je een maatregel gevonden die bij jouw type woning past, dan kunnen we deze samen bekend maken in jouw buurt.

Kijk eens wat bij jouw woning past

Voor woningen van na 1975 met mechanische ventilatie

Dan kan je al snel meer dan de helft op jouw aardgasgebruik besparen met een hybride warmtepomp op ventilatielucht. Doordat je er ook warm tapwater mee kan maken is dit een mooie doorgroeier naar een aardgas-vrije woning.

Projecten wijkaanpak

Bunnik

Oranjebuurt

Wijk bij Duurstede

Noorderwaard

Maarssen

Duurzame Vecht

Houten

Startadvies Houten

Monumentenproject

Startadvies voor monumenten

Odijk

De Burghten

Houten

Houten Zuid

Bunnik

Rietdekkershoek


Klus of project?

Als je als buren of wijk één maatregel neemt zoals zonnepanelen, of spouwmuurisolatie neemt het bedrijf zelf contact op om dingen als uitvoerdatum met je af te spreken. Dit noemen we een klus.
Kies je als buurt of wijk voor meerdere maatregelen waarbij afstemming nodig is tussen werkzaamheden en moeten er details zoals afwerking worden besproken dan is het een project. Je contactpersoon (coördinator) neemt de werkzaamheden en wensen op en zorgt dat de uitvoering strak wordt uitgevoerd.

Raming en offerte

Met de ramingen voor prijzen en besparingen geven we indicaties af om je te informeren over de mogelijkheden en investeringen op basis van de aan ons verstrekte gegevens. Vanwege mogelijk tussentijdse veranderde prijzen voor materialen en arbeid, kan de offerte afwijken van de raming op de site. Een offerte van de verwerker die het werk heeft opgenomen is een definitieve prijsaanbieding.