Skip to main content

WONEN ZOALS JE BENT

Creëer jouw eigen duurzame droomhuis

Duurzame woningen zijn natuurlijk beter voor het milieu dan woningen van bijvoorbeeld beton en steen. Duurzame gebouwen zijn vaak gezonder voor bewoners en gebruikers en besparen naast grondstoffen ook energie.

Keuze voor bouwsysteem en afwerking

Doordat we elk bouwsysteem met iedere afwerking kunnen combineren kan je zelf kiezen waarvan jouw duurzame woning gemaakt wordt en hoe deze er uit gaat zien. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten woning met klassieke uitstraling of juist woning van stro met een moderne uitstraling. In onze showroom kan je de bouwsystemen zien en veel manieren om deze af te werken. Zo creëer je makkelijk jouw eigen duurzame huis.

Duurzame woning? Samen gaan we door deze stappen.

1. Het bouwsysteem

Kies het bouwsysteem dat bij jouw woonwensen past. We gebruiken bij voorkeur bouwmaterialen met een lage energievraag tijdens de productie zoals hout, stro, leem, en (hergebruikt) staal.
Onze duurzame bouwsystemen zijn vrijwel allemaal 100% herbruikbaar.

2. Vorm en indeling

Bepaal eerst de basisvorm van de woning, een schuine kap, een platdak en hoeveel verdiepingen. Bepaal daarna de indeling van de woning en de afmetingen van de ruimtes. Dit bepaald de de afmeting van de woning aan de buitenzijde.

3. Daglicht

Ontwerp voldoende licht in jouw nieuwe woning. Elke bouwsysteem geeft de mogelijkheid om ramen en deuren te plaatsen. Dakkapellen en dakramen zorgen voor fraai licht en ruimtelijk effect.

4. Gevel en dak

Gevel- en dakmaterialen bepalen het de uitstraling van jouw woning. In onze showroom kan je al veel kiezen op het gebied van afwerking. Heb je zelf iets bijzonders gevonden, wij staan zeker open om dit met jou te onderzoeken.

5. Installatie

De installatie geeft frisse lucht, warmte en stroom. Deze zal ook in grote mate het comfort in de woning bepalen. In het proces kiezen we bijvoorbeeld het ventilatiesysteem en de warmte opwekking dat het beste bij jou en de woning past.

6. Extra's, service, onderhoud

Tuinaanleg, bestarating of andere wensen? Onze regionale partners kunnen je ook hierin met raad en daad helpen. Alle bouwsystemen en installaties zijn van gegarandeerde kwaliteit en kunnen door onze partners onderhouden worden.

Duurzame bouwsystemen

Hout skeletbouw

Strobouw

Staalskelet bouw

Passief Bouwblok