Web Analytics Made Easy -
StatCounter

COMFORTABEL, GEZOND EN ENERGIEZUINIG WONEN

Verduurzamen heeft voordelen voor de maandelijkse energiekosten, voor comfort, gezondheid en de verkoopwaarde van de woning.
Ook worden hiermee stappen gezet waardoor de vermindering van energiegebruik kan leiden tot het verandwoord afschakelen van het gasnet.
Onderzoek voordat maatregelen worden ingezet kunnen mogelijke schade aan mens en gebouw voorkomen en onnodige uitgaven besparen.
Grijs naar groen kan particulieren en kleinzakelijke ondernemers hierin adviseren en begeleiden.

Thermisch onderzoek

Thermisch onderzoek

Warmteverlies

Onderzoek lucht kwaliteit

Grondstoffen en energie besparen

Grondstoffen en fossiele brandstoffen worden schaarser en ons energiegebruik wereldwijd stijgt fors. De overgang naar het gebruik van duurzame materialen en hernieuwbare energie is daarom noodzakelijk.

Meer comfort met minder energie door isolatie

Energie besparen door isolatie geeft meer comfort in de woning.
Koude ruimtes worden weer behagelijk waardoor vocht, schimmel en microorganismen minder of geen kan krijgen.

 • Vloerisolatie

  Bespaar tot 15% energie met vloerisolatie

  Vloerisolatie kent eigenlijk alleen maar voordelen. De belangrijkste voordelen van vloerisolatie: 

  • Meer comfort in huis en een behaaglijk aanvoelende vloer.
  • Gezonder woonklimaat door minder vocht, stof en schimmels in huis. 
  • Direct voelbaar hogere temperatuur van vloer tot wel 3 graden! 
  • Geen optrekkend vocht uit de kruipruimte.
  • Geen tocht over de vloer.
  • In de zomer blijft de woning langer koel.
  • Besparing op energiekosten. Per jaar  4 tot 7 m3 gas per m2 vloer.
  • Investering is eenmalig, de besparingen elk jaar.
  • Vloerisolatie is brandveilig, duurzaam en dus goed voor milieu.

  Kies nu vloerisolatie voor uw huis 

  Bent u ook overtuigd van de voordelen van vloerisolatie van uw huis? Wij vertellen u graag of uw huis geschikt is voor vloerisolatie isolatie. Maak meteen een vrijblijvende afspraak en u hoort van onze Isotechniek isolatie adviseurs wat de mogelijkheden en besparingen zijn!

 • Spouwmuurisolatie

  Bespaar tot 25% op energie met spouwmuurisolatie

  voordelen isolatie1Vanaf 1920 zijn woningen uitgevoerd met een dubbele muur met ruimte daartussen (spouwmuur).
  Vanaf de zeventiger jaren is men de spouw gaan vullen met isolatie om warmterverlies te voorkomen.
  Lege en deels gevulde spowmuren kunnen worden gevuld met isolatie waardoor veel energie kan worden bespaard.
  Wanneer de spouwmuur wordt geïsoleerd, gaat de temperatuur van de muur voelbaar omhoog. Na spouwmuurisolatie zal de muur niet meer koud aanvoelen of uitstralen. Naast een warmer gevoel in huis, heeft u ook geen last meer van vocht en schimmels op de muren (mits er goed wordt geventileerd). De isolatie zorgt ook voor een demping van het geluid van buiten en buren. Dit alles bij elkaar opgeteld zorgt voor een aanzienlijke stijging van het wooncomfort!
  Lagere stookkosten
  De besparing is vaak al binnen enkele jaren terugverdiend; gemiddeld na 3 jaar al!
  Makkelijk & snel
  Spouwmuurisolatie is een verduurzaming van uw woning die makkelijk en snel is uitgevoerd. Door kleine boorgaatjes in de voegen wordt er isolerend materiaal in de spouw geblazen. Vakmannen gaan nauwkeurig maar snel te werk. Spouwmuurisolatie geeft geen rommel, omdat het isolerend materiaal van buitenaf in de spouw wordt geblazen. Binnen een dag is spouwmuurisolatie uitgevoerd en begint het genieten van een huis met meer comfort.
  Lage investering
  Investeringen in de eigen woning kunnen soms erg hoog oplopen. Spouwmuurisolatie is echter een investering die relatief laag is. De gemiddelde investering bij het isoleren van de spouwmuur ligt op €1350,-. 

 • Dakisolatie

  Bespaar tot 25% met dakisolatie

  Pir gipsplaatEen dak zonder isolatie verliest veel warmte: het is een van de grootste energieverspillers in huis. Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening en woon je comfortabeler. Als je de zolder verwarmt, is het voordeel in een gemiddelde eengezinswoning zo’n 800 euro per jaar. Bij een onverwarmde zolder bespaar je ongeveer 450 euro.

  Meer dan 80 procent van de woningen heeft al een geïsoleerd dak, maar de meeste zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om een dak met matige isolatie te verbeteren. Sommige maatregelen kun je prima zelf uitvoeren. Een goed geïsoleerd dak is beter voor het milieu. Je woning verliest minder warmte zodat je minder hoeft te stoken. Dat scheelt gas en CO2-uitstoot, en geeft dus minder klimaatverandering.

 • Ramen en deuren

  Bespaar tot 20% energie

  De afgelopen jaren was dubbel glas juist erg populair. Ondanks de populariteit van dit dubbele glas, lijken steeds meer mensen tegenwoordig te kiezen voor HR++ glas. HR++ levert u namelijk de meeste voordelen op. Hieronder vindt u de grootste voordelen in een overzichtelijk rijtje:

  Hogere isolatiewaarde dan normaal of dubbel glas. Omdat er minder edelgassen tussen de glasplaten zitten, gaat er minder veel warmte verloren. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt met de zogenaamde U-waarde, waarbij geldt dat hoe lager de U-waarde is, hoe beter het glas isoleert. Voor HR+ geldt een U-waarde van 1,6, maar voor HR++ geldt zelfs een U-waarde van 1,1. Per vierkante meterglas in de woonkamer bespaart u hierdoor op jaarbasis maar liefst 35 m3 aardgas.

  Dat er minder veel warmte verloren gaat, betekent automatisch dat de energiekosten zullen dalen. De besparing is het grootst in verblijfsruimtes zoals de woonkamer, in onverwarmde ruimtes zal de besparing automatisch lager uitvallen. 

  Een woning die van enkel glas naar HR++ glas overschakelt zal ongeveer 650 m3 gas per jaar bespaaren. Bij dubbel glas bespaart een gemiddelde woning tot 480 m3 aardgas per jaar.

  HR++ glas isoleert geluid ook beter dan enkel glas, dus vervelende geluiden van buiten zullen u minder horen. Voor de beste isolerende werking raden wij u aan te kiezen voor HR++ glas met een spouwbreedte van 15 mm.

Hergebruik van energie

Met het terugwinnen van warmte uit bijvoorbeeld ventilatielucht of douchewater kan vaak meer dan 40% worden bespaard.

Duurzame energie opwekken

Er zijn veel mogelijkheden om stroom en warmte te onttrekken aan duurzame bronnen zoals de zon, lucht of aarde.
Het is voor iedereen toegangkellijk, dus gebruik het!

Contact

Grijs naar groen BV

De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039

E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I : www.grijsnaargroen.nl

Openingtijden: do + vr : 13:00 tot 17:00 uur
Projectbesprekingen graag op afspraak.