Skip to main content

All-Electric Ready warmtepomp

All-Electric Ready (hybride) warmtepompen

Veilig doorgroeien naar gasvrij

Nu besparen op aardgas, later veilig overstappen

Met een All-Electric Ready warmtepomp bespaar je direct maximaal op je gasverbruik. Een goede keuze als jouw cv-ketel nog niet aan vervanging toe is of je wilt om andere redenen liever in stappen verduurzamen.

Deze toekomstbestenidge warmtepomp is voorals bij oudere woningen een slimme investering omdat je direct bespaard op aardgas en je deze warmtepomp kan blijven gebruiken wanneer jouw huis klaar is voor de overstap. Zo gooi je niets weg en weet je aan het gasverbruik dat het veilig is om over te stappen op de warmtepomp.

Een All-Electric Ready warmtepomp werkt totdat je overstapt als een hybride warmtepomp samen met de cv-ketel. Is jouw huis klaar voor de overstap dan kan je het systeem uitbreiden met een boiler voor warm water en kan de cv-ketel weg. De perfecte hybride tussenstap naar 100% gasloos.

  • Wat is een All-Electric Ready warmtepomp?

    Elke warmtepomp met voldoende capaciteit voor het verwarmen van de woning en het maken van warm tapwater voor wanneer deze voldoende goed geïsoleerd is, is in feite al een All-Electric Ready warmtepomp. Het maakt hierbij niet uit of je kiest voor een warmtepomp op lucht of de bodem. Wel is het belangrijk dat de warmtepomp een klein vermogen kan leveren, anders gaat deze veel pendelen als er weinig warmtevraag is, wat de levensduur van de warmtepomp kan verkorten.

  • De tussenstap naar 100% gasloos

    Een All-Electric Ready warmtepomp is een slimme tussenstap naar gasloos wanneer je nog moet isoleren of geen lage temperatuur verwarming hebt. Je zal in de praktijk merken dat de cv-ketel weinig aan heft te gaan en je veel aardgas bespaard. Zo is de stap naar 100% gasloos makkelijk, vaak hoef je alleen een boiler voor het warme tapwater toe te voegen aan de installatie.

  • Is er subsidie voor een All-Electric Ready warmtepomp?

    Als huiseigenaar kom je in aanmerking komen voor de zogeheten ISDE-subsidie als je een all-E warmtepomp koopt. Dit scheelt tot wel 30% in de kosten. De hoogte van de subsidie hang af van het type warmtepomp en het thermisch vermogen, dit kan voor all-E warmtepompen oplopen tot wel € 6.000,-.

  • Moet mijn huis goed geïsoleerd zijn voor een All electric Ready warmtepomp?

    Voor een All electric Ready warmtepomp je woning hoeft jouw woning nog geen hoge isolatie te hebben. 

    Als je de woning in de aankomende tijd beter gaat isoleren zal je merken dat je geen gas meer hoeft te gebruiken en dan kan jouw cv-ketel worden afgekoppeld.

  • Welk vermogen warmtepomp moet ik kiezen?

    Als je wilt dat je de woning op termijn zonder aardgas kan verwarmen en is er nog een isolatieklus?
    Laat dan berekenen of bereken zelf hoeveel warmte je nodig hebt als het zeer koud is (-10 graden en een wind).
    Alle verliezen moeten gecompenseerd worden door de warmtepomp;
    - Transmissieverliezen
    - Infiltratie/exfiltratie-verliezen
    - Ventilatieverliezen
    - Productie en verlies van warm tapwater

    Meer hierover

Interessante All-Electric Ready warmtepompen

  • Nibe S2125

    Monoblock-warmtepomp

    De NIBE S2125 is een modulerende lucht/water monoblock warmtepomp. Deze is leverbaar in 8 en 12 kW en kan worden gecombineerd met diverse complete binnenunits.

    Lees meer....

  • Bosch Compress 7400i AW

    Monoblock-warmtepomp

    Met slechts 33 dB (A) op 3 meter afstand is deze buitenunit in stille modus letterlijk fluisterstil. Dat maakt de warmtepomp buitenunit Bosch Compress 7400i AW bij uitstek geschikt voor geluidskritische toepassingen.

    Lees meer....

  • Ecoforest EcoAIR+ PRO

    Monoblock-warmtepomp

    Met slechts 33 dB (A) op 3 meter afstand is deze buitenunit in stille modus letterlijk fluisterstil. Dat maakt de warmtepomp buitenunit EcoAIR+ bij uitstek geschikt voor geluidskritische toepassingen.

  • WeHeat Blackbird

    Monoblock voor plat dak

    Met de Blackbird kun je direct of in stappen van het gas af. Ideaal als je een plat dak hebt.

    Lees meer....

  • Itho Daalderop Amber

    Monoblock-warmtepomp

    De Itho Daalderop Amber is een strak ontworpen monoblock-warmtepomp die perfect aansluit bij de Nederlandse woningen. Deze warmtepomp is leverbaar in de vermogens 6,5kW, 9,5kW en 12kW.

    Lees meer....

  • Wolf CHA

    Monoblock-warmtepomp

    De CHA-monoblock is een robuust en hoogwaardig product, dat garant staat voor een eenvoudige installatie met een bijzonder veilige en voordelige werking op lange termijn.

    Lees meer....

  • Itho Daalderop HP-S serie

    Monoblock-warmtepomp

    De HP-S lijn is voor de wat grotere energiebehoefte een geschikte keuze. Deze is met zijn vermogen van 5,5 tot 13 kW prima toegerust om grotere woningen het hele jaar door te verwarmen en koelen.

    Lees meer....

  • Mitsubishi Ecodan

    Split uitvoering

    Een Mitsubishi Ecodan systeem bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De toegepaste technieken in de buitenunits garanderen een optimaal rendement in het Nederlandse klimaat.

    Lees meer....

  • Viessmann Vitocall

    Monoblock-warmtepomp

    Fluisterstille monoblok hoge-temperatuur-lucht/water-warmtepomp met geïntegreerde boiler en efficiente werking ideaal voor renovatie.

    Lees meer....

  • Quatt

    Monoblock-warmtepomp

    Een nieuwe speler met een mooi disign.

  • Pomp AO

    Monoblock-warmtepomp

    DeWarmte Pomp AO is een all-electric ready hybride warmtepomp. Het vermogen van de Pomp AO ligt tussen de 2.5 en 8.3 kW.

Lees verder

Bodem-energie

Bodem energie

Betrouwbare warmte en koeling

Wat is bodemenergie?

Bodemwarmte is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor het gebruik van fossiele energiebronnen. Het gebruik van bodemwarmte geeft geen uitstoot van CO2 of fijnstof. Bij een goede toepassing is bodemwarmte een energiebrion die nooit opraakt.

Met bodemenergie maak je gebruik van energie uit de bodem tot een diepte van maximaal 500 meter. De warmte of koude wordt onttrokken uit een bron en met een warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht. Een bodembron heeft de mogelijkheid voor vrije (goedkope) koeling in de zomer.  Hierdoor wordt ook warmte en/of koude in de bodem opgeslagen zodat woningen of bedrijven doeltreffend kunnen worden verwarmd of gekoeld.

Welke soorten bodemenergie zijn er?

Een belangrijke indeling van de bodem is de diepte waar energie onttrokken of afgegeven wordt. Tot een diepte van 500 meter is de Wet bodembescherming van toepassing, daaronder is de Mijnbouwwet van kracht. Op basis van deze diepte kan het gebruik van de bodem voor energielevering indelen in:

  • Bodemenergie (0 - 500 meter)

    De eerste aardlaag waaruit warmte of koude onttrokken kan worden (natuurlijke en aangevoerde energie)

  • Ondiepe geothermie (dieper dan 500 meter)

    Energie van natuurlijke herkomst of door mensen in de bodem opgeslagen, zoals bij Warmte/Koude Opslag (WKO)

  • Diepe geothermie (vanaf ca 1500 meter)

    Vanaf deze diepte kan op bepaalde plekken warmte veelal direct  worden gebruikt worden zonder tussenkomst van warmtepompen (bijvoorbeeld in warmtenetten).

  • Ultradiepe geothermie (vanaf ca 4000 meter)

    Dieper dan vier kilometer kan het water een temperatuur van meer dan 120 graden hebben. Het onttrekken van dit water maakt het mogelijk om deze warmte in de industrie te gebruiken.


Toepassingen van bodemenergie

  • Individuele toepassing

    Bodemenergie zorgt op een milieu-vriendelijke manier voor energiezuinige verwarming in de winter en aangename koeling in de zomer. Een warmtepomp haalt ’s winters de warmte omhoog en stopt deze ’s zomers weer in de grond.

  • Collectieve toepassing

    Om gebruik te maken van aardwarmte is er naast een aardwarmte-installatie ook een leidingnet nodig dat de warmte naar de gebruikers vervoert (warmtenet). De aanleg van een warmtenet is kostbaar en veelal ingrijpend, omdat de straten open moeten.

Gesloten en open bronnen

Een gesloten bron-systeem voor een warmtepomp bestaat uit een buizensysteem dat gevuld is met water en glycol. Dit stroomt door de warmtewisselaar en neemt hierdoor de temperatuur van de grond mee naar de warmtepomp. Dit systeem is zeer energiezuinig omdat het alleen de vloeistof rondpompt.

Een open bron-systeem voor een warmtepomp gebruikt leiding die het grondwater oppompt en zo afggeeft aan de warmtepomp die deze warmte gebruikt. Het daardoor afgekoelde water wordt hierna via een andere leiding teruggegeven aan het grondwater

  • BENUTTEN VAN DE WARTME

    Vooral glastuinbouw, woningen en utiliteit ('gebouwde omgeving') en industrie kunnen van geothermie gebruik maken.

  • Natuurlijke energie

    Te gebruiken bodemmassa voor opslag en onttrekken van warmte en koude met een gedeeltelijke jaarlijkse regeratie.

  • DIEP ONDER DE GROND

    Een geothermie-installatie heeft twee putten: één voor het oppompen en één voor het terugpompen van water. Door de ondergrondse afstand tussen de putten is tot wel 2 kilometer kan het water weer opwarmen.

Verschillende gesloten bronsystemen

Gesloten bodem-warmtewisselaars zijn in contact met de bodem om zo warmte te kunnen leveren. Naar gelang de omstandigheden kan er gekozen worden uit verschillende warmtewisselaars. Bij het koelen van de woning in de zomer zal warmte aan de aarde worden teruggegeven zodat de temperatuur van de bron zo gelijk mogelijk blijft door de jaren heen. Regenereren van aardbronnen door middel van zonnewarmte of warmtepomp is een manier om de temperatuur van de bron door de jaren heen op peil te houden. Dit is niet nodig bij ondiepe bronnen als de horizontale warmtewisselaar of de aardwarmtekorf, deze zullen door invloeden van zon en regen zelf regenereren. 

  • Verticale wisselaar

    Verticale bodem-warmtewisselaars hebben weinig oppervlakte nodig. Ze worden geboord van 10 tot 250 meter diep door gespecialiseerde grondboor-bedrijven. Diepte en aantal wisselaars zijn afhankelijk van factoren als warmtevermogen van de warmtepomp, bodemgesteldheid en beschikbare ruimte. De temperatuur die uit de wisselaar komt is vrij constant. Andere verticale wisselaars zijn heipalen of korte sondes.

  • Horizontale wisselaar

    Horizontale warmtewisselaars zijn op minimaal 1,5 meter diepte in de grond geplaats. Deze grondlagen worden door de relatief geringe diepte wel meer beïnvloed door buitentemperatuur, regen en zon. In tegenstelling tot het verticale systeem regenereert de brontemperatuur van een captatienet echter volledig. Er is dus geen verlies aan vermogen over de jaren heen.

  • Aardwarmtekorf

    Deze combinatie tussen een horizontale en verticale bodemwisselaar bestaat uit leidingen die in een spiraal gewikkeld zijn. De korf wordt in een gat van 4 meter diep geplaatst waardoor geen dure boring hoeft plaats te vinden. Als er grotere capaciteit nodig is, moet er voldoende ruimte zijn op het perceel om meer korven te plaatsen. Sommige gemeenten geven toestemming om de korven te plaatsen in openbaar gebied.

Warmtepompen voor bodemwarmte

Hoewel de bron en het princiepe van warmtepompen voor bodemwarmte gelijk is, verschilt de warmtepomp voor gesloten en open bronsystemen.

Brine/water warmtepomp

De warmtepomp voor een gesloten bron (gesloten circuit) gebruikt een mengsel van water met niet giftig glycol als transportmiddel voor de energie. In een gesloten bron zal er geen vervuiing optreden waardoor dit systeem vrij onderhoudsgevoelig is. Ook is er weinig energie nodig voor het rondpompen dit mengsel.

Veelgebruikte merken

Ecoforest

Water/water warmtepomp

De warmtepomp voor een open bron gebruikt grondwater als transportmiddel voor de energie. Door minralen en chemicaliën in het grondwater is dit systeem gevoelig voor verontreiniging. Hiervoor is een filter nodig welke periodiek gecontroleerd en/of vervangen wordt. Er is meer energie nodig voor het rondpompen van grondwater.

Meer energieconcepten

Ook een duurzaam energieconcept voor jouw project? Vraag een gesprek aan.


Lees verder

Energieconcepten met luchtverwarming

Energieconcepten met luchtverwarming

De voordelen van verwarmen en koelen met lucht

Luchtverwarming is een combinatie van ventileren, verwarmen en koelen. Warmte en koeling wordt snel en efficiënt via roosters in de muur of de vloer aangevoerd. De vervuilde lucht wordt via afzuigventielen afgevoerd waarbij de warmte zal worden teruggewonnen in een WTW. Dit innovatieve en zuinige energieconcept brengt continu verse, gefilterde lucht in de gewenste temperatuur in de woning. De verdeling van lucht is gelijkmatig en kan per ruimte worden geregeld zodat overal een aangename temperatuur en overal gezonde lucht is. Luchtverwarming kan een goede keuze zijn voor voor renovatie (woningen die al luchtverwarming hebben) of nieuwbouwwoningen met zeer goede isolatie zoals passiefhuizen. Gezondheid, comfort en duurzaamheid kan met dit energieconcept prima samengaan.

  • Snel op temperatuur

  • Onopvallende roosters in vloer of wand

  • Eenvoudig uit te breiden met koeling

  • Uit te breiden met warmtepomp

  • Energiezuinig en stiller door de toepassing van nieuwe ventilatoren en regelingen

  • Geschikt voor mensen met gevoelige luchtwegen, pollen- en stoffilters leverbaar

  • Ook combineren met een  warmtepomp of stadsverwarming

Energieconcepten met luchtverwarming

  • Brink Elan

    Geschikt voor renovatie en nieuwbouw

    De Elan is een doorontwikkeling van de bekende luchtverwarming van Brink. Het grote verschil met de huidige modellen is de mogelijkheden voor ventilatie WTW en het toepassen van warmtepompen en stadsverwarming. Met dit systeem is het mogelijk om de verwarmde of gekoelde lucht via één kanaal de woning in te blazen. De installatie is compact waardoor het toestel ook in een kleinere ruimte te plaatsen is.

    Lees meer...

  • Nibe F750

    Tot 5 kW warmtevraag

    De NIBE F750 is een compleet uitgeruste modulerende ventilatielucht/water combi warmtepomp die bij uitstek geschikt is voor toepassing in een all-electric woning of appartement. De warmtepomp biedt een kant-en-klare oplossing biedt voor het leveren van ventilatie, lucht en/of cv-verwarming en warmtapwater en wint hiervoor heel efficiënt warmte terug uit ventilatielucht. Met behulp van de luchttoevoermodule is het mogelijk om de toevoerlucht te verwarmen.

    Lees meer...

  • Modul-AIR/GreenComfort

    Woningen met kleine warmtevraag

    Met de Modul-AIR de GreenComfort module kan een huis ook geventileerd en verwarmd worden op basis van balansventilatie (ventilatietype D). De GreenComfort zuigt verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en vervolgens opgewarmd wordt. De lucht wordt daarna via afzonderlijke ventilatiekanalen naar de desbetreffende verblijfsruimten gevoerd. Omgekeerd wordt vervuilde binnenlucht door de Modul-AIR afgevoerd. De energie uit de afgevoerde warme lucht wordt door de warmtepomp teruggeleverd voor de bereiding van warm tapwater en om via de GreenComfort in de vorm van warme inblaaslucht de woning te verwarmen.

    Lees meer...


Meer energieconcepten

Een goed energieconcept is afgestemd op de woning, jouw woonwensen en de lokale mogelijkheden.
Grijs naar groen heeft energieconcepten met verschillende brontypes en ventilatiesystemen.


Of kijk bij de duurzame bouwsystemen

Oriëntatiegesprek voor energieconcepten aanvragen

Lees verder

Brink Elan ventilatie-luchtverwarming-koeling

Brink Elan

Ventileren, verwarmen en koelen

De Elan is een compacte oplossing voor woningen met luchtverwarming en is geschikt voor renovatie en nieuwbouw. De Elan is geschikt voor gebruik in combinatie met een warmtepomp, cv-ketel of stadsverwarming en leverbaar in verschillende vermogens.

Met warmtepomp, cv-ketel of electrisch

Gecombineerd met een wtw-unit kan het toestel op woningniveau via één kanaal warmte, eventueel koeling, én ventilatielucht leveren. De Elan is uitermate geschikt voor gebruik met duurzame energiebronnenen zoals warmtepompen. Deze oplossing is zeer geschikt voor passiefhuizen met zeer lage energievraag, een afgiftesysteem is hierdoor niet meer nodig. 

Onderdelen Brink luchtverwarming

  • Aanvoer buitenlucht

  • Afvoer vervuilde lucht

  • Renovent WTW

  • Brink Elan

  • Warmteopwekker

  • Ventilatielucht afvoer

  • Ventilatielucht aanvoer

Onderdelen Brink luchtverwarming en koeling

Brink Elan

Met de Brink Elan wordt warmte van de warmteopwekker zoals een warmtepomp overgezet op vetilatielucht. De Elan 4 is de keuze voor goed geïsoleerde woningbouw zoals Nul-op-de-meter woningen, voor woningen met meer warmtevraag zijn uitvoeringen met meer vermogen beschikbaar.

Brink renovent WTW

Om warmteterugwinning en de lucht aan- en afvoer goed te regelen is de Brink Renovent unit geschikt voor gebruik met luchtverwarming, verkrijgbaar in verschillende modellen, die elk voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De Renovent ventilatie-WTW's zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en voor elk type woning.

Duurzame warmte

De Brink Elan is zowel geschikt voor het gebruik van duurzame warmtebronnen zoals een warmtepomp alsook warmtenet of cv-ketel.

De nieuwe Elan 4: geschikt voor zeer duurzame woningen

Deze mini-luchtverwarmer is compact gemaakt, om deel uit te maken van een ‘stapelbare huisinstallatie’ in een krappe installatieruimte. Met 67 centimeter breed, 57 centimeter diep en 43 centimeter hoog is hij compacter dan zijn voorgangers.

GEZOND VENTILEREN

Iedere ruimte in een woning wordt anders gebruikt en heeft daardoor ook een andere warmte- en ventilatievraag. De Elan 4 zorgt dat in elke ruimte apart verwarmd, gekoeld en geventileerd kan worden. Ook is het mogelijk om meerdere CO2-sensoren op de Elan 4 aan te sluiten.

Productvideo Brink Elan

Elan uitvoeringen geschikt voor een warmtepomp

Eigenschappen Brink Elan 4

De Elan 4 is een luchtverwarmer met een verwarmingscapaciteit van 4 kW. De Elan 4 kan worden gecombineerd met een warmtepomp voor verwarmen en koelen of met eeen warmtenet. Door een laag energieverbruik is de Elan 4 een mooie oplossing voor bijvoorbeeld (zeer) goed geisoleerde woningen of Nul op de Meter-woningen. Voor zoneregeling kunnen meerdere Elan 4 toestellen worden gebruikt. De Elan 4 is uitgevoerd met een intelligente regeling waarbij in combinatie met de Renovent Excellent ook de ventilatie via CO2-sensoren kan worden geregeld.

Eigenschappen Brink Elan 10, 16 en 25

De Elan 10 is een indirect gestookte hoog rendement luchtverwarmer met een maximale verwarmingscapaciteit van 10, 16 of 25 kW.

De Elan is uitgevoerd met een modulerende systeemventilator. De Elan wordt standaard geleverd in Downflow-uitvoering maar is om te bouwen naar Upflow en van een linker naar een rechter toestel. Alle instellingen kunnen worden ingevoerd op het inregeldisplay. De standaard luchtfiltering van de Elan luchtverwarmer is een vlakfilter (klasse G3). Alle Elan 2.0 toestellen zijn modulair te koppelen zodat voor elke situatie een optimale oplossing aanwezig is.

 

ELAN

ELAN 4

  direct of indirect

indirect

indirect

  verwarmen

ja

ja

  energiedrager

water*

water*

  zoneregeling 

-

beide mogelijkdoor uitbreiding stapelbare units

  upflow/downflow

beide mogelijk

zijwaarts

  koelen

met topkoeling

met koud water (tot max. 16°C)

  ventileren

optioneel met balansventilatie (Flair of Renovent)

optioneel met balansventilatie (Flair of Renovent)

  buitenlucht aansluiting

-

-

  CO2 sturing

optioneel, met sensoren

optioneel, met sensoren

  capaciteit (kW)

10, 16 en 25

4

  te combineren met:

(top)koeling, warmte-pomp-chiller, balansventilatie met WTW

(top)koeling, warmte-pomp-
chiller, balansventilatie met WTW

  warm tapwatervoorziening

optioneel

optioneel

 * van Brink HRE CV-ketel, stadsverwarming of warmtepomp
**m.u.v. Allure B-10 HR 

  

Dit kan je ook interesseren

  • Comfortvloer

    Ventileren, verwarmen en koelen via de vloer

    Lees meer...

  • Grondbuisventilatie

    Duurzame warmte en koude uit de bodem

    Lees meer...

  • EQ-Air

    All-E systeem met warmte-terugwinning

    Lees meer...

  • SolarFreezer

    All-E systeem met warmtebuffer

    Lees meer...


Lees verder

SolarFreezer Rain: energie uit de lucht, regen en bodem

SolarFreezer Rain; energie uit zon, aarde en regen

Solarfreezer Rain is een duurzaam energie-concept voor het Nederlandse klimaat waarbij energie uit zon, buitenlucht en zelfs regenwater direct kan worden gebruik of worden opgeslagen in een speciale buffer. Deze energie kan later worden gebruikt voor verwarming en koeling. De slimme regeling zorgt voor warmte uit alle energievormen in de omgeving van de woning waardoor het hele jaar door kosteneffectief warmte en koude kan worden geleverd terwijl het opgeslagen regenwater kan worden gebruikt voor de tuin of voor sanitair gebruik.

Onderdelen van de SolarFreezer Rain

  • Warmtepomp

    De warmtepomp maakt warmte voor ruimteverwarming en sanitair gebruik.
    Via de buffer kan de woning worden gekoeld. Energie uit de woning wordt afgegeven aan de buffer voor gebruik op een later moment.

  • PVT als energiebron

    De warmtewisselaars achter de zonnepanelen kunnen via de slimme regeling direct energie halen uit zon en lucht om deze direct aan de warmtepomp te leveren.
    Bij een overschot aan energie zal de warmtebuffer worden gevuld.

  • Warmte naar bufferzak of warmtepomp

    Warmte uit zon wordt in de warmtebuffer opgeslagen voor gebruik op een ander moment.
    Dit verhoogt de energiehoeveelheid in de buffer waardoor de warmtepomp minder stroom gebruikt.
    Het systeem bepaald zelf de ideale momenten om energie op te slaan.

  • Levering uit de buffer

    Door zon, wind en regen is de buffer gevuld en kan de warmtepomp deze als bron gaan gebruiken. Ook zal energie uit de bodem naar de buffer vloeien waardoor de capaciteit wordt vergroot.

  • Regenwater

    Regenwater kan opgevangen worden in de buffer. Door dit water op te slaan kan het later gebruikt worden voor de tuin of voor thermische doeleinden.

  • Buffer 1

    Dit is de buffer voor regenwater en thermische energie. Hierin is de warmtewisselaar voor de warmtepomp geplaatst.

  • Buffer 2

    Dit is de buffer voor regenwater. Indien nodig kan de energie van deze buffer ook worden gebruikt in buffer 1

  • Grijs water

    Gebruik het regenwater voor de tuin, toilet of wasmachine.

  • Slimme regeling

    De nieuwe regeling haalt het beste uit SolarFreezer Rain zodat alle beschikbare energie optimaal gebruikt kan worden.

Met SolarFreezer het jaar rond

Lente

In het voorjaar vangen we warmte op met de thermische collectoren. Deze warmte wordt gebruikt door de warmtepomp voor het maken van warm tapwater en voor het verwarmen van het huis. Als de temperatuur van het water in de buffer nog onder de 15 0C is, dan gebruiken we de warmte ook om de buffer te verwarmen. Dit is onze ‘warmte-voorraad’ voor als er te weinig warmte beschikbaar is in de buitenlucht.

Zomer

In de zomermaanden ‘vangen’ we warmte met de thermische collectoren die achter het zonnepaneel zijn geplaatst. Deze warmte gebruikt de warmtepomp om warm tapwater te maken voor het douchen. Deze warmte is dag en nacht aanwezig, afhankelijk van de buitentemperatuur. Als de zon schijnt is er meer warmte die we kunnen vangen, dan wanneer het nacht is. Maar ook in de nacht kunnen we warmte vangen.

Herfst

In het najaar vangen we de warmte die nodig is voor het maken van warm tapwater en het verwarmen van de woning met de thermische collectoren. De buffer is na de zomer periode op een maximale temperatuur van 24 oC. Maar als de temperatuur in de bufferzak lager wordt doordat we energie eruit halen, dan proberen we de bufferzak weer zo snel mogelijk te vullen met warmte.

Winter

In de winter maken we gebruik van zowel het dak als van de buffer voor het maken van warm tapwater en het verwarmen van de woning. Als de zon schijnt, is er veel warmte beschikbaar, maar als er een donkere en koude periode is, dan gebruiken we de energie in de warmtebuffer. Zodra er warmte vrijkomt op het dak wordt deze gebruikt voor de warmtepomp, als er warmte over is, dan stoppen we deze weer in de buffer.

De voordelen van SolarFreezer Rain.

  • Duurzaam alternatief voor aardgas.
  • Comfortabele warmte, het hele jaar door.
  • Zelfvoorzienend in warmte.
  • Gebruik van regenwater voor tuin of sanitair.
  • Regenwaterbuffering.
  • Geen bron-vergunning melding nodig.
  • Stil, de SolarFreezer maakt geen geluid.
  • Geen doorboring waterdragende lagen.
  • Snel leverbaar

SolarFreezer pakketten incl. Ecoforest warmtepomp

0,5 tot 6 kW

Warmtepomp: Ecoforest 0,5-6 kW
Losse boiler: tot 500L
Thermische buffer
Thermische collectoren: 8 stuks

1 tot 9 kW

Warmtepomp: Ecoforest 1-9 kW
Interne boiler: 165 L
Losse boiler: tot 500L
Thermische buffer
Thermische collectoren: 8 stuks

3 tot 12  kW

Warmtepomp: Ecoforest 3-12 kW
Interne boiler: 165 L
Losse boiler: tot 500L
Thermische buffer
Thermische collectoren: 12 stuks

5 tot 22 kW

Warmtepomp: Ecoforest 5-12 kW
Interne boiler: 165 L
Losse boiler: tot 500L
Thermische buffer
Thermische collectoren: 24 stuks

Oriëntatiegesprek voor energieconcepten aanvragen

Lees verder

Nibe ventilatiewarmtepomp F370 F470 F730 F750

Nibe ventilatiewarmtepompen: Hybride of all-E

Het betrouwbare alternatief voor grondboring en lucht-warmtepomp.

De Nibe ventilatiewarmtepomp is een duurzaam energie-concept voor woningen met mechanische ventilatie. De energie energie uit de ventilatielucht is door moderne warmtepomptechniek voldoende voor het volledig verwarmen van veel woningen met voldoende isolatie. Er zijn uitvoeringen voor alle types ventilatie en met koeling. Deze warmtepompen hebben het voordeel dat er geen buitenunit nodig is en dat de energie uit de eigen woning hierdoor maximaal kan worden gebruikt.

Voordelen van een Nibe ventilatiewarmtepomp

  • Duurzaam alternatief voor aardgas.
  • Comfortabele warmte, het hele jaar door.
  • Zelfvoorzienend in warmte.
  • Effectief gebruik van dakoppervlak, geen buitenunit.


  • Geen bron of vergunning nodig.
  • De stilste ventilatiewarmtepomp in zijn klasse.
  • Leverbaar voor alle ventilatiesystemen.

Zo werkt een Nibe ventilatiewarmtepomp

Het principe

Een ventilatiewarmtepomp zuigt warme binnenlucht uit je keuken, badkamer en toilet en voert via ventilatieopeningen in de woonkamer en slaapkamers verse buitenlucht toe. Zo ben je verzekerd van een gezond binnenklimaat. Tijdens het ventileren wint de warmtepomp de warmte uit de afgezogen lucht terug voordat deze naar buiten wordt geblazen. De warmtepomp benut deze warmte vervolgens heel efficiënt om je huis ook nog op een duurzame manier te voorzien van cv-verwarming en warmtapwater.

De werking van deze warmtepomp

Een warmtepomp pompt een speciale vloeistof (koudemiddel) door een syteem waarbij warmte en koude zal ontstaan. Door de warme ventilatielucht langs deze koude zone te leiden in een warmtewisselaar kan de warmte uit de ventilatielucht worden onttrokken. Zo zal deze energie worden omgezet in bruikbare energie voor het verwarmen van je huis of het bereiden van warmtapwater voor je keuken of badkamer. Bij dit proces gebruikt de ventilatielucht/water warmtepomp slechts een kleine hoeveelheid stroom, wat resulteert in een lager energiegebruik. In feite vervangt dit type warmtepomp ook de bekende mechanische ventilatiebox.

Overzicht All-E ventilatiewarmtepompen Nibe

Lees verder

Collectief warmtenet

Collectief warmtenet

Collectieve duurzame verwarming en koeling

Een warmtenet is een netwerk van leidingen waarmee huizen in een wijk duurzaam verwarmt kunnen worden. Door de centrale warmteopwekking is er geen cv-ketel meer nodig in de woning. Zeker als er duurzame energiebronnen of restwarmte in de directe omgeving aanwezig is, kan een warmtenet in een wijk rendabel zijn voor verwarmen en koelen.

Duurzame bronnen: warmte uit de aarde, water, lucht, zon of een warmtepomp

Na inventarisatie en onderzoek kan een energieconcept worden gekozen of ontwikkeld welke past bij de wensen ten aanzien van duurzaamheid, binnenklimaat en cost of ownership. Wij kunnen de voordelen en mogelijkheden van deze concepten inzichtelijk maken en presenteren.

Oriëntatiegesprek voor energieconcepten aanvragen

Meer collectieve energieconcepten

  • Warmtepomp/drycooler

    Verwarmen en koelen, hoog COP

    Energiesysteem welke gebruik maakt van een collectieve drycooler als buitenunit. Door deze techniek kan energie voor verwarming en koeling vaak intern worden gebruikt met daadoor zeer laag energiegebruik.
    + Stiller dan conventionele systemen
    + Hoog rendement (SCOP)
    + Buitenunit kan ver weg staan
    + Lager stroomgebruik
    + Lange levenduur

  • PVT-warmtepomp

    Geschikt voor collectieve systemen

    Alle stroom, warmte en koeling die een gebouw nodig heeft voor kan via deze hybride zonnepanelen uit hetzelfde dakvlak worden onttrokken. Ook geschikt voor collectieve systemen met beperkt plat dak.
    + Geen buitendeel
    + Geen geluid
    + Verwarmen, koelen en warm water
    + Laag stroomgebruik
    + Lange levensduur

  • Energiedak plat

    Warmte en stroom van het platte dak

    Een gebouw met een plat dak is een uitgelezen kans om te gebruiken voor opwekking van energie.
    Het energiedak plat maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en biedt voorziening in stroom, warmte en koeling. Geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.
    + Zeer stil
    + Energie uit zon en lucht
    + Verwarmen en koelen
    + Hoog COP, laag energiegebruik
    + Lange levensduur

Oriëntatiegesprek voor energieconcepten aanvragen

Lees verder

SolarFreezer energie uit de lucht en de aarde

SolarFreezer; energie uit zon, aarde en wind

Het betrouwbare alternatief voor grondboring en lucht-warmtepomp.

Solarfreezer is een duurzaam energie-concept voor het Nederlandse klimaat waarbij energie uit zon en buitenlucht direct kan worden gebruik of worden opgeslagen in een speciale bufferzak.  Deze energie kan later worden gebruikt voor verwarming en koeling. De slimme regeling zorgt voor warmte uit alle energievormen in de omgeving van de woning waardoor het hele jaar door kosteneffectief warmte en koude kan worden geleverd.

Voordelen van het SolarFreezer systeem

  • Duurzaam alternatief voor aardgas.
  • Comfortabele warmte, het hele jaar door.
  • Zelfvoorzienend in warmte.
  • Effectief gebruik van dakoppervlak.


  • Geen bron-vergunning melding nodig.
  • Stil, de SolarFreezer maakt geen geluid.
  • Geen doorboring waterdragende lagen.
  • Snel leverbaar

Met SolarFreezer het jaar rond

Lente

In het voorjaar vangen we warmte op met de thermische collectoren. Deze warmte wordt gebruikt door de warmtepomp voor het maken van warm tapwater en voor het verwarmen van het huis. Als de temperatuur van het water in de bufferzak nog onder de 15 0C is, dan gebruiken we de warmte ook om de bufferzak te verwarmen. Dit is onze ‘warmte-voorraad’ voor als er te weinig warmte beschikbaar is in de buitenlucht.

Zomer

In de zomermaanden ‘vangen’ we warmte met de thermische collectoren die achter het zonnepaneel zijn geplaatst. Deze warmte gebruikt de warmtepomp om warm tapwater te maken voor het douchen. Deze warmte is dag en nacht aanwezig, afhankelijk van de buitentemperatuur. Als de zon schijnt is er meer warmte die we kunnen vangen, dan wanneer het nacht is. Maar ook in de nacht kunnen we warmte vangen.

Herfst

In het najaar vangen we de warmte die nodig is voor het maken van warm tapwater en het verwarmen van de woning met de thermische collectoren. De bufferzak is na de zomer periode op een maximale temperatuur van 24 oC. Maar als de temperatuur in de bufferzak lager wordt doordat we energie eruit halen, dan proberen we de bufferzak weer zo snel mogelijk te vullen met warmte.

Winter

In de winter maken we gebruik van zowel het dak als van de bufferzak voor het maken van warm tapwater en het verwarmen van de woning. Als de zon schijnt, is er veel warmte beschikbaar, maar als er een donkere en koude periode is, dan gebruiken we de energie in de bufferzak. Door gebruik te maken van de kristallisatie eigenschap van water, beschikken we over veel energie. De hoeveel energie die vrijkomt bij de overgang van water naar ijs, is gelijk aan de hoeveel energie van vrijkomt bij het afkoelen van 80 oC naar 0 oC. Zodra er warmte vrijkomt op het dak wordt deze gebruikt voor de warmtepomp, als er warmte over is, dan stoppen we deze weer in de bufferzak

Onderdelen en werking SolarFreezer

  • Warmtepomp

    De warmtepomp maakt warmte voor ruimteverwarming en sanitair gebruik.
    Via de buffer kan de woning worden gekoeld. Energie uit de woning wordt afgegeven aan de buffer voor gebruik op een later moment.

  • PVT als energiebron

    De warmtewisselaars achter de zonnepanelen kunnen via de slimme regeling direct energie halen uit zon en lucht om deze direct aan de warmtepomp te leveren.
    Bij een overschot aan energie zal de bufferzak worden gevuld.

  • Warmte naar bufferzak

    Warmte uit zon en omgevilucht wordt in de bufferzak opgeslagen voor gebruik op een ander moment.
    Dit verhoogt de energiehoeveelheid in de bufferzak waardoor de warmtepomp minder stroom gebruikt.
    Het systeem bepaald zelf de ideale momenten om energie op te slaan.

  • Levering uit de buffer

    Door zon, wind en regen is de buffer gevuld en kan de warmtepomp deze als bron gaan gebruiken. Ook zal energie uit de bodem naar de bufferzak vloeien waardoor de capaciteit wordt vergroot.

SolarFreezer pakketten incl. Ecoforest warmtepomp

0,5 tot 6 kW

Warmtepomp: Ecoforest 0,5-6 kW
Losse boiler: tot 500L
Thermische buffer: 1 bufferzak
Thermische collectoren: 8 stuks

1 tot 9 kW

Warmtepomp: Ecoforest 1-9 kW
Interne boiler: 165 L
Losse boiler: tot 500L
Thermische buffer: 1 bufferzak
Thermische collectoren: 8 stuks

3 tot 12  kW

Warmtepomp: Ecoforest 3-12 kW
Interne boiler: 165 L
Losse boiler: tot 500L
Thermische buffer: 2 bufferzakken
Thermische collectoren: 12 stuks

5 tot 22 kW

Warmtepomp: Ecoforest 5-12 kW
Interne boiler: 165 L
Losse boiler: tot 500L
Thermische buffer: 4 bufferzakken
Thermische collectoren: 24 stuks

Dit kan je ook interesseren



Lees verder

EQ AIR

EQ-AIR

Warmtebron met WTW

EQ-AIR: verwarmen, koelen en ventilatie WTW-functie

Stil, breed toepasbaar en kostenefficiënt.

De EQ-AIR is specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse markt. De buitenunit bevat slechts een ventilator welke door het lage toerental fluisterstil is (maximaal 34/37dB op 5 mtr). Omdat de meeste woningen zijn uitgevoerd met ventilatietype-C heeft deze dak-unit naast verwarmen en koelen ook een WTW-functie. Hierdoor wordt alle beschikbare energie in de woning optimaal gebruikt en is over het jaar heen het rendement van de warmtepomp aanzienlijk hoger dan reguliere lucht/water warmtepompen.

De stilste buitenunit, 19 of 26 dB

Deze dakunit is fluisterstil en leverbaar met een capaciteit van 6 of 8,5 kW bij -7 °C *. Leverbaar in alle RAL kleuren. De dakunit is verbonden met een hoog-efficiënte inverterterwarmtepomp van Ecoforest. 

EQ-Air systeem

* Het opgegeven vermogen is zonder toevoeging van energie uit ventilatielucht. Dit extra vermogen is afhankelijk van het debiet en temperatuur van de ventilatielucht.

Omkappingen

Toch liever de uitstraling van een schoorsteen? Kies dan een omkapping welke in diverse kleuren leverbaar zijn.


Specificaties EQ AIR

Afmetingen

Dit kan je ook interesseren



Lees verder

Energieconcepten bedrijven en winkels

Energiesystemen voor bedrijven en winkels

Duurzaam ondernemen met voordelen

Veel ondernemers willen wel duurzamer maar kunnen niet aan de juiste informatie komen om de besparingen, investeringen en subsidies goed tegen elkaar af te wegen. Dit terwijl de voordelen van een duurzamer bedrijf voor klanten en medewerkers groot zijn. Bedrijfspanden en winkels hebben een eigen energiehuishouding waar slimme systemen vaak eenvoudig veel energie kunnen besparen of opwekken.

Onderzoek naar besparingen en energieopwek

Na inventarisatie en onderzoek zoeken we maatregelen welke passen bij de wensen ten aanzien van duurzaamheid, binnenklimaat en prestaties. Wij kunnen de voordelen en mogelijkheden van deze concepten inzichtelijk maken en presenteren.

Oriëntatiegesprek voor energieconcepten aanvragen

Energieconcepten voor onderwijs/instellingen

  • Warmtepomp/drycooler

    Verwarmen en koelen, hoog COP

    Een zeer stille centrale drycooler kan warmte en koude produceren uit buitenlucht en ventilatielucht. Door deze techniek kan energie voor verwarming en koeling vaak intern worden gebruikt met daadoor zeer laag energiegebruik.
    + Stiller dan conventionele systemen
    + Hooger rendement (SCOP)
    + Buitenunit kan ver weg staan
    + Lager stroomgebruik
    + Hoge levenduur

  • PVT-warmtepomp

    Geschikt voor plat en schuin dak

    Alle energie die een gebouw nodig heeft voor stroom, warmte en koeling kan uit de hybride zonnepanelen worden onttrokken. het systeem kan ook werken als zonneboiler
    + Warmte en stroom van hetzelfde paneel
    + Geen buitendeel
    + Geen geluid
    + Verwarmen, koelen, warm water
    + Laag stroomgebruik
    + Hoge levensduur

  • Energiedak plat

    Warmte en stroom van het platte dak

    Een gebouw met een plat dak is een uitgelezen kans om te gebruiken voor opwekking van energie.
    Het energiedak plat maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en biedt voorziening in stroom, warmte en koeling. Geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.
    + Zeer stil
    + Energie uit zon en lucht
    + Verwarmen en koelen
    + Hoog COP, laag energiegebruik
    + Lange levensduur

We willen je graag helpen met...

  • Energie onderzoek

    Opname en rapportage van de mogelijkheden

  • Besparen

    Besparen op energie en energiekosten

  • Energiesystemen

    De nieuwste energieconcepten

  • Gezonde ventilatie

    Ventilatie en warmte terugwinning

  • Energie & comfort

    De juiste tussen comfort en kosten

  • Uitstraling

    Laat het je klanten zien

Oriëntatiegesprek voor energieconcepten aanvragen

Lees verder