Skip to main content

Dualsun; één paneel voor stroom, warmte en koeling

Een hybride zonnepaneel kan stroom en warmte onttrekken van hetzelfde dakvlak. Deze panelen kunnen tot 100% van de jaarlijkse behoefte aan warmte leveren maar kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of als zwembadverwarming. Hybride zonnepanelen zijn panelen die zowel stroom als warmte en koude leveren. Een hybride zonnepaneel wordt samengesteld uit een zonnepaneel (stroomvoorziening) en een warmtewisselaar (warmte en koeling) waardoor van hetzelfde dakoppervlak voor meer energiefuncties kan worden gebruikt.

Dualsun Spring

Stroom en warmte van één paneel

De Dualsun Spring heeft een dubbele energieproductie in de vorm van elektriciteit en warmte, met een enkel paneel met dezelfde afmetingen en hetzelfde externe aspect als een standaard zonnepaneel. Deze belangrijkste technologische innovatie biedt voor veel gebouwen de mogelijkheid om veel of alle energie voor warmte en elektriciteit zelf op te wekken.

Elektriciteitsproductie

VOORZIJDE

Fotovoltaïsch premium
Monokristallen paneel en integrale zwarte afwerking

Warmteproductie

ACHTERZIJDE

Energie uit zon en lucht kan worden gebruikt dankzij een gepatenteerde thermische warmtewisselaar.

Meer stroom én meer warmte

Kies de functie voor jouw energieconcept.

Warm tapwater

Hiervoor is één van de mogelijke toepassingen van Dualsun Spring-panelen om warm water voor sanitair gebruik te produceren dankzij de thermische warmtewisselaar aan de achterzijde. Dit uiteraard naast de electricteit die door de voorzijde geproduceerd wordt. Op deze manier maak je gratis en duurzaam warm water.

Warmtepomp paneel

De Spring-panelen kunnen naast de zonneboiler-functie ook energie aan buitenlucht onttrekken voor het gebruik van een warmwaterpomp. Dankzij de thermische warmtewisselaar aan de achterzijde leveren de hybride Spring-panelen warmte voor verwarming en warm tapwater maar de warmtepomp kan ook met koeling worden geleverd.

Zwembad verwarming

De warmte, geproduceerd door de thermische warmtewisselaar aan de achterzijde van de Spring-panelen, kan uitstekend water van zwembaden opwarmen.
De DualSun Spring-panelen bieden uitstekende thermische prestaties daar ze veel efficiënter zijn wanneer de werkingstemperaturen laag zijn.

Energieconcepten met panelen van Dualsun

Energieconcepten hoogbouw

Energiesystemen voor appartementen
en flats

Energieconcepten woningen

Energiesystemen voor bestaande en nieuwe woningen

Recreatie, horeca en hotels

Energiesystemen voor recreatie, horeaca en hotels

Dit kan je ook interesseren


EQ-Air

All-E systeem met warmte-terugwinning

SolarFreezer

All-E systeem met warmtebuffer

Nibe S2125

All-E monoblock warmtepomp

Itho Daalderop Vincent

All-E systeem met WTW zonder buitenunit