Skip to main content

Ervaringen van anderen

Vaak wil je eerst weten wat de ervaringen van anderen zijn als het gaat om de aanschaf van een maatregel voor isolatie of een apparaat. Dit doe je natuurlijk zeker als het gaat om bouw, verbouw of het omschakelen naar een gasloze woning. Lees de ervaringen van anderen of kom kijken in onze showroom.

"het voelt als een ander huis"

Martin en Seaske hebben we ontmoet op een demonstratiedag voor duurzame energie in het oude centrum van Wijk bij Duurstede. Bij de opname van de woning was snel duidelijk dat er op diverse punten werk aan de winkel was, maar deze mensen hadden er zin in. Het vooruitzicht om in de winter niet meer met een plaid op de bank te hoeven zitten vanwege de kou en de energiebesparing motiveerde enorm. Inmiddels is deze oude woning comfortabel, energiezuinig en klaar voor een duurzame toekomst.

Nog maar 350 M3 gas gebruikt!

Hybride warmtepomp

In februari (2018) hebben we de eerste stap gezet, toen is de ventilatiewarmtepomp van Inventum bij ons geïnstalleerd als vervanger voor de mechanische ventilatie. Een fantastische oplossing om de warmte uit de lucht die je anders via een pijpje naar buiten blaast, te gebruiken om je huis mee te verwarmen! In maart en april (2018) is de cv-ketel zelfs nauwelijks aangesprongen.

Inmiddels hebben wij de hybride ventilatiewarmtepomp één jaar en hebben afgelopen jaar slechts 350 M3 gas gebruikt waarvoor een deel voor het douchen.

Blij met de besparing en een comfortabel huis

Isolatie dak, vloer, HR++ glas, zonnepanelen, zonneboiler en hybride warmtepomp

De wens: comfortabel blijven leven met minder gasgebruik en besparing op energie.
De zonneboiler is op de dakkapel geplaatst en niet zichtbaar vanaf de weg.
De woning: hoekwoning +/- 1980
Wij realiseerden de volgende verbeteringen:
- Vloerisolatie over de gehele benedenvloer.
- Plaatsen HR ketel met voorbereiding voor warmtepomp
- Zonneboilersysteem met 300 liter boilervat met aansluiting op de wasmaschine.
- Plaatsen hybride ventilatiewarmtepomp

We dachten dat het niet kon met ons huis

Isolatie, warmte terugwinning en zonnepanelen

Ons huis voelt na het isoleren en het installeren van de ventilatiewarmtepomp een stuk comfortabeler aan.
De damp van de douche, de restwarmte van de ketel: alle warmte gaat nu terug het huis in en niet meer direct naar buiten.
Zonde dat we daar al die jaren niets mee hebben gedaan. Voor de ventilatiewarmtepomp krijg je nog subsidie ook!
Door de installatie van de zonnepanelen gaan we nu ook veel bewuster met energie om.
Iedere dag kijken we op de app hoeveel energie we produceren.
Van energielabel F naar A. We hadden niet gedacht dat het mogelijk was met ons huis.
Martin Vastenhout en Seaske Bolt (Wijk bij Duurstede)

Blij met de besparing en een comfortabel huis

Hybride warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen

Omdat wij bij willen dragen aan het terugbrengen van het gebruik van fossiele brandstoffen hebben wij nu zonnepanelen, zonnecollectoren en een warmtepomp laten installeren door Grijs naar Groen. Wij waren hiervoor nog niet bekend met het fenomeen "warmtepomp", maar hebben daar inmiddels goede ervaringen mee: de warmte gaat niet meer doelloos het dak uit, maar wordt teruggewonnen voor het verwarmen van ons huis. Wij merken dat het huis aangenaam op temperatuur blijft, terwijl wij heel weinig gas gebruiken, nog het meest voor het koken op gas. En als het ècht koud is buiten, stookt de cv wat bij. Wij zijn heel tevreden over de installatie Conclusie: de warmtepomp geeft ons een goed gevoel qua temperatuur maar ook omdat wij nu bijdragen aan een beter milieu.
J. van der Ham (Wijk bij Duurstede)

Heerlijk douchen op zonne-energie

Zonneboiler en zonnepanelen

bedankt voor de goede installatie en service.
De wens: comfortabel blijven leven met minder energieverbruik.
De woning: tussenwoning +/- 1980
Al genomen maatregelen: HR ketel, Itho evo ventilator, verwarmingsbuizen geïsoleerd.
Wij realiseerden samen de volgende verbeteringen:
18 zonnepanelen voor de opwekking van stroom. Besparing: grootste gedeelte van het energiegebruik.
Zonneboiler met 200 liter boilervat en aansluiting op de wasmachine. Besparing: 60 tot 70% op warm water.

Bijna energieneutraal

Spaarpomp, zonnepanelen, close in boiler en HR++ glas

Na diverse gesprekken met Kees Bakels van Grijs naar Groen en een deskundig advies van wat er zou moeten gebeuren om ons huis zoveel mogelijk energie neutraal te maken zijn er aan aantal speerpunten naar boven gekomen. Daarom is er in januari een ventilatiewarmtepomp naast de verwarmingsketel gehangen. Deze pomp zet alle warmte in de ventilatielucht van ons huis om in warmte voor de verwarming. Ons huis is nu constant 19 graden en dat is goed te doen.
Verder hebben we de mogelijkheid aangegrepen om 7 panelen op ons dak neer te leggen want het dak ligt prachtig op de zuidkant en dus optimale zonkracht. Daarnaast zijn we al het glaswerk op de begane grond aan het vernieuwen van dubbel naar HR ++ glas zodat we zo min mogelijk warmteverlies hebben en een zo hoog mogelijk rendement van al deze investeringen.

We besparen 75% op energie

Isolatie, hybride warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen

Begin vorig jaar zijn wij in contact gekomen met Grijs naar groen. Eerst hebben we de mogelijkheden voor onze woning besproken is er met een warmtebeeldcamera gekeken waar wij konden besparen. We kregen een goed advies en daarop hebben wij in onze vakantie onze woning laten verduurzamen door Grijs naar groen. Vloerisolatie, een ventilatiewarmtepomp, een zonneboiler en zonnepanelen. Toen we terug kwamen was alles klaar, tiptop in orde. En wat een verrassing toen de afrekening van het energiebedrijf kwam dit jaar. Alle stroom is door onze zonnepanelen opgewekt en we hebben met de ventilatiewarmtepomp en de zonneboiler meer dan 1100 M3 gas bespaard, bij elkaar bijna 75% besparing op onze energiekosten. Heldere uitleg, goed advies en probleemloze producten geïnstalleerd, kortom: uitermate tevreden!
Fam Brouwer (Wijk bij Duurstede).
Inmiddels hebben we het dak ook zelf voorzien van extra isolatie.