Skip to main content

Informatiebijeenkomsten en workshops

Ben je inwoner in één van de deelnemende gemeenten, dan ben je hartelijk welkom op de informatiebijeenkomsten over hoe jij energie kan besparen en opwekken. 

Informatiebijeenkomsten 2024

2024

Hybride warmtepompen

Ze zijn er inmiddels in alle soorten en maten; hybride warmtepompen.
Wat is het en welke hybride warmtepomp is het meest geschikt voor jou?
We bekijken de voor en nadelen van de verschillende types en laten deze na de workshop aan je horen.

2024

Warmtepompen zonder buitenunit

Een buitenunit ziet er zelden mooi uit en met een warmtepomp voor binnen vermijd je geluidoverlast voor de omgeving. Ontdek de hybride en de all-E oplossingen.

In overleg

Isolatie en kierdichting

Iedereen begrijpt best dat je minder energie verliest als je goed isoleert. Maar hoe goed moet je het doen en wat als je al isolatie hebt? We gaan deze avonden dieper in op de do's en don'ts van isoleren en kierdichten.

2024

Ventilatie

Frisse lucht is essentieel voor een goede gezondheid. Maar hoe ventileer je energiezuinig in een oud huis of hoe kan mijn bestaande ventilatiesysteem energiezuiniger? Aan de hand van een aantal voorbeelden komen alle ventilatiesystemen aan bod en leer je hoe dit toe te passen.

Workshops en informatiebijeenkomsten

Medio 2024

Ventilatie

Frisse lucht is essentieel voor een goede gezondheid. Maar hoe ventileer je energiezuinig in een oud huis of hoe kan mijn bestaande ventilatiesysteem energiezuiniger? Aan de hand van een aantal voorbeelden komen alle ventilatiesystemen aan bod en leer je hoe dit toe te passen.

Medio 2024

Smart home

Waar gaat het naar toe met de techniek van de slimme woning?
De ontwikkelingen rond het slim verwarmen en koelen van woningen, zoneregeling, de thuisaccu en meer.

Kennissessie

Warmte 2050

Heeft iedereen straks een warmtepomp, stoken we waterstof of is een warmtenet de oplossing voor onze warmtevraag? Veel mensen vragen zich af wat het gaat worden en hoe ze zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Deze avond (her)ontdek je bekende en onbekende oplossingen.