Skip to main content

Maatregelen voor woningen in Houten zuid

Duurzame verwarming

De meeste woningen in Houten zuid zijn al geschikt voor duurzame verwarming zonder aardgas. Maar niet elke woning is gelijk en ook kan er na een verbouwing veel veranderen aan de warmtevraag van een woning.
We brengen daarom eerst de mogelijkheden voor elk type woning goed in kaart zodat we weten wat de beste mogelijkheden zijn voor jouw woning. 

Helemaal over op de warmtepomp

Wil je nu al volledig gasloos wonen? Overweeg dan een all-electric warmtepomp. Je hebt geen gasketel meer en bent hierdoor niet meer afhankelijk van stijgende gasprijzen. Dit zal in de meeste gevallen de voordeligste warmte zijn.  Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren zijn in de meeste situaties wel nodig. De warmtepomp verwarmt door middel van duurzame warmte het huis en zorgt voor ook warm water. Moderne warmtepompen zijn goed geschikt voor nieuwbouwwoningen met voldoende isolatie zoals in Houten zuid.

Minder gas gebruiken met een hybride warmtepomp

Misschien past een hybride warmtepomp dan beter bij jouw situatie. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en HR-ketel. Is de cv-ketel nog niet aan vervanging toe? Dan kan deze oplossing een mooie eerste stap zijn om duurzamer te verwarmen en op ergiekosten te besparen. Tegelijkertijd werk je mee aan een duurzamer milieu. Een hybride warmtepomp zorgt onder alle omstandigheden voor het hoogste rendement. Is de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend? Dan zorgt de HR-ketel voor voldoende warmte.

Duurzame warmte voor jouw woning

Wil je jouw huis nu al helemaal milieuvriendelijk verwarmen en tegelijk energie en geld besparen? De meeste woningen in deze wijken zijn nu al klaar voor een warmtepomp. Wil je ook weten of jouw woning geschikt is? Vraag een bezoek aan van een specialist uit Houten. Samen met een geselecteerde installateur ontvang je advies over beschikbare systemen en een vrijblijvende offerte.

Warmtenet

Verduurzaming warmtenet door Eneco

Houten

Waters

Polders

Muren

Mossen

Landen

Meren

Sporen

Tuinen