Skip to main content
  • Ventilatiesysteem A

Wat is ventilatiesysteem A?

Ventilatie type A heeft een natuurlijke luchttoevoer en een natuurlijke luchtafvoer en is vanaf eind jaren zeventig vervangen voor mechanische ventilatie (systeem C) . Bij ventilatiesysteem A is er dus geen mechanische afzuiging. Dit geeft in de praktijk vaak onvoldoende ventilatie als het niet of weinig waait. Ventilatiesysteem A is een onbetrouwbaar ventilatiesysteem, het is voor een groot deel gebaseerd op toevalligheid (waaien van de wind geeft vaak pas voldoende ventilatie).

Een eenvoudige upgrade naar ventilatiesysteem C is wel vaak mogelijk. Kies hierbij voor ventileren met een ventilatiewarmtepomp voor maximale energiebesparing.

Andere ventilatiesystemen

Voor elke woning is een van energiezuinig ventilatiesysteem met warmteterugwinning beschikbaar. Het bestaande ventilatiesysteem bepaald welke mogelijkheden er zijn. Klik op het ventilatiesysteem welke in de woning aanwezig is en lees hoe je gezond en energiezuinig kan ventileren.

Kansen voor ventilatiesysteem A

  • In bestaande vorm is dit een onzuinig ventilatiesysteem. In combinatie met een ventilatiewarmtepomp kan veel energie worden bespaard.

  • Te voorzien van mechanische ventilatiebox of ventilatiewarmtepomp zodat hiermee een energiezuinig C-ventilatiesysteem wordt gemaakt.

Comfortabel en energiezuinig ventileren

Vanwege de voordelen voor gezondheid, duurzaamheid en comfort besteden we veel aandacht aan een geschikt ventilatiesysteem voor iedere situatie. Nieuwe en slimme ventilatiesystemen bieden een hoog comfort in combinatie met minimaal of geen energieverlies. Sensoren kunnen bepalen of en waar geventileerd moet worden en de warmte in de ventilatielucht kan worden teruggewonnen om je huis op temperatuur te houden.

Dingen die je ook kunnen interesseren


Luchtverwarming

Ventileren, verwarmen en koelen in één

Comfortvloer

Ventileren, verwarmen en koelen via de vloer

Grondbuisventilatie

Duurzame warmte en koude uit de bodem

Hybride ventilatie- warmtepomp

Snel en eenvoudig warmte uit ventilatielucht terugwinnen