Skip to main content
 • Hoe laag kan jij gaan?

  Bespaar in minuten tientallen Euro's per jaar

Hoge besparing met lage temperatuur

Moderne verwarmingssystemen zoals warmtepompen en warmtenetten werken op een lage temperatuur. Maar wist je dat een cv-ketel ook zuiniger verwarmt als de temperatuur minder hoog staat? Door de cv-temperatuur lager te zetten kan je dus nu al besparen zonder dat je een warmtepomp hebt. Je weet dan ook direct of je jouw verwarming daarvoor moet laten aanpassen.

Kijk maar eens hoe laag je kan gaan

Wil je snel energie besparen en testen of jouw huis klaar is voor verwarmen op een lage temperatuur? Bijvoorbeeld met een warmtepomp of via een warmtenet? Verlaag dan de temperatuur van je cv-ketel, bijvoorbeeld  naar 50 graden of lager en ervaar het zelf.

Kan je het niet meer warm krijgen als het erg koud is, zet de ketel dan vijf graden hoger, je weet nu hoe makkelijk het is. Als het dan weer comfortabel wordt in huis is dit de laagste temperatuur van jouw verwarming op dit moment.

 • Standaard instellingen

  De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter onder 60 graden en je huis wordt even warm.

 • Alleen de verwarming

  Stel je warm tapwater niet bij! Dit water moet altijd tot 60 graden of warmer verwarmd worden om legionella-besmetting te voorkomen.

 • Ventilatoren

  Door meer lucht door de radiator te blazen zal er meer warmte uit de radiator komen, daardoor kan de temperatuur van de cv-ketel ook naar beneden.

 • Vloerverwarming

  Met vloerverwarming ben je klaar voor de toekomst en krijg je veel comfort.

 • Vloerverwarming

  Vervang de bestaande radiatoren voor lage temperatuur convectoren.

Let op de retourtemperatuur!
Voor een optimale werking van de cv-ketel is het nodig om de retourtemperatuur (het water dat teruggaat naar de cv-ketel) onder de 55 graden te houden. Onder deze temperatuur gaat de cv-ketel gaat condenseren en behaald deze zijn hoogste rendement. De retourtemperatuur is voor een goede werking 20% lager dan de aanvoertemperatuur.

Instellen van de maximale aanvoertemperatuur