Skip to main content

Gezond en energiezuinig

JAGA OXYGEN2

Zuivere lucht is belangrijk voor jong en oud. Zodra de luchtkwaliteit in een ruimte afneemt, reageert ons lichaam direct. In een bedompte ruimte krijg je bijvoorbeeld hoofdpijn, ook is het lastiger om je goed te blijven concentreren. Allergische reacties, benauwdheid en andere luchtwegproblemen komen ook regelmatig voor in ruimtes die slecht geventileerd zijn.

Gezond, comfortabel én energiezuinig

De Oxygen2 zorgt op een energiezuinige manier voor ventilatie in je woning, op school of zorginstelling. Het is een kant-en-klare ventilatie-unit. Optioneel kan Oxygen2 onzichtbaar ingebouwd worden in een Low-H2O radiator, waardoor één toestel voor ventilatie maar ook voor verwarming en/of koeling zorgt. De Oxygen2 is het meest zuinige vraaggestuurde ventilatiesysteem van Nederland. Door de intelligente besturing met ingebouwde CO2-sensor wordt er in elke ruimte, afzonderlijk van elkaar, perfect geventileerd. De aangevoerde lucht komt rechtstreeks vanaf buiten via een muurdoorvoer en een efficiënt filtersysteem. Lange luchttoevoer kanalen zijn niet nodig. Daarnaast voldoet het systeem aan alle geluidseisen.

  • EEN ZUIVER EN GEZOND BINNENKLIMAAT

    De aangevoerde lucht komt rechtstreeks van buiten. Er is geen centraal aanvoerkanaal dat zich naar de kamers vertakt. Dergelijke kanalen zijn moeilijk te reinigen en stapelen vuil, bacteriën en ziektekiemen op. Gecombineerd met het filtersysteem en de intelligente afvoer van vochtige lucht, garandeert Jaga Oxygen2 een zuiver binnenklimaat.

  • HET LAAGSTE GELUIDSNIVEAU

    Officiële geluidsmetingen van Peutz hebben aangetoond dat Oxygen2 toestellen de stilste zijn op de markt. Het bouwbesluit omschrijft voor nieuwbouw dat ventilatiesystemen niet meer geluid mogen produceren dan 30 dB(A). Met Jaga Oxygen2 kan in de slaapkamers zelfs 25 dB(A) gehaald worden volgens de capaciteitseisen vanuit het bouwbesluit! Bovendien laat Oxygen2 geen storende buitengeluiden door. In vergelijking met raamroosters is het in de slaapkamer of klaslokaal heerlijk stil.

  • EFFICIËNTE NACHTKOELING

    Als het ‘s avonds buiten afkoelt zorgt Oxygen2 ook binnenshuis voor een verlaging van de temperatuur. In de boost-functie wordt volop koelere buitenlucht binnengehaald. Dit zorgt voor een merkbaar temperatuurverschil en een aangename afkoeling zonder de hoge energiekosten van een airco-systeem.

  • HOOGSTE EPC-REDUCTIE

    In een onderzoek naar het energieverbruik door TNO via de VLA methodiek (Vereniging Luchttechnische Apparaten) is naar voren gekomen dat Jaga Oxygen2 het meest zuinige vraaggestuurde ventilatiesysteem van Nederland is. Het onderzoek geeft aan dat Oxygen2 het minste ventilatieverlies heeft en dit terwijl de luchtkwaliteit zeer goed blijft. CO2 en vocht worden zeer goed weggeventileerd. De resultaten geven aan dat centrale WTW minder zuinig presteert dan het decentrale Oxygen2 systeem met vraagsturing. Met de combinatie Oxygen2 en Jaga Low-H2O radiatoren ontstaat er direct een labelsprong. Zowel Jaga Oxygen als de Low-H2O radiatoren van Jaga zijn extreem energiezuinig. Beide producten hebben kwaliteitsverklaringen van gelijkwaardigheid. De combinatie Oxygen2 / Low-H2O zorgt niet alleen voor een efficiënte en gezonde ventilatie maar ook voor minder stookkosten. Deze producten zijn zuiniger dan wat de norm standaard voorschrijft.

EPC-VERGELIJKING MET VERSCHILLENDE VENTILATIESYSTEMEN

Bij berekeningen met de Uniec2 software, laatste stand van zaken 2015 voor woningen met EPC 0.4, en dit voor verschillende types
woningen conform de standaard “ Agentschap NL”, is de score met Jaga Oxygen2 steeds beter dan met alle andere systemen en ook beter dan met centrale WTW!

DE IDEALE RENOVATIE-OPLOSSING

Omdat er voor de luchttoevoer geen kanalen of verlaagde plafonds nodig zijn is Oxygen2 de makkelijkste oplossing bij renovatie-projecten.

Oxygen2 is een gedecentraliseerd luchttoevoer-systeem per kamer, en wordt gecombineerd met een standaard afzuigbox die de vervuilde lucht afzuigt vanuit de natte ruimten.
Oxygen2 wordt onzichtbaar ingebouwd in een Low-H2O radiator die tegen een buitenmuur geplaatst is met een rond gat voor de luchttoevoer. De radiator wordt gewoon aangesloten op het C.V.-circuit, en het ventilatiegedeelte op een stopcontact.

VOLAUTOMATISCHE WERKING, HANDBEDIEND OF CENTRAAL GESTUURD

De versie met volautomatische werking heeft ingebouwde sensoren voor de CO2 waarde en de buitentemperatuur. Deze meten de luchtkwaliteit en bepalen de benodigde hoeveelheid ventilatie. Op het duidelijke en makkelijke bedieningspaneel kan de werking worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur.

Centrale sturing is mogelijk via het Green Wire systeem. Dit verbindt alle aangesloten componenten met elkaar en zorgt voor een vlekkeloze communicatie en aansturing van verwarming, koeling en ventilatie. Zo blijven de luchtkwaliteit, de relatieve vochtigheid en de temperatuur in de verschillende vertrekken op het gewenste niveau. Het is dé oplossing om het binnenklimaat in alle ruimten te controleren en te beheren.

STAND ALONE

Oxygen2 kan stand-alone worden geplaatst voor directe ventilatie. De ventilatie-units zijn voorzien van een doorgedreven akoestische isolatie waardoor ze een zeer hoge dempingswaarde van buitengeluiden behalen. In vergelijking met een open raam of met standaard raamroosters blijft het in de slaapkamer heerlijk stil.

IN IEDERE KLAS ZUIVERE LUCHT

Veel scholen in Nederland worstelen met hun binnenklimaat en het beheer daarvan. Vaak moet een open raam het probleem verhelpen. Alleen zorgt een verfrissend kiertje op koude dagen voor gemopper over tocht. Terwijl de warmte in de zomermaanden in het gebouw blijft hangen, omdat de ramen aan het eind van de dag dicht moeten. En wie controleert na een lange schooldag eigenlijk of alle ramen goed zijn afgesloten?
Kortom: ventilatie vraagt veel aandacht op school

VENTILEREN IN ALLE RUST

Veel zorginstellingen in Nederland worstelen met hun binnenklimaat en het beheer daarvan. In een verzorgingstehuis moet soms bijvoorbeeld even een raam open om hardnekkige luchtjes te laten verdwijnen. Maar vaak genoeg zorgt de frisse windvlaag er alleen maar voor dat deze luchtjes zich binnen verplaatsen. Bij kwetsbare bewoners is zo’n open raam bovendien een groot risico.

In de zomermaanden blijft de warmte in het gebouw hangen. Het valt niet mee om de binnentemperatuur overdag en ‘s nachts constant te houden. Wij combineren in de zorg Oxygen2 samen met Briza voor een complete binnenklimaatoplossing voor ventilatie, koeling én verwarming.
Kortom: ventilatie vraagt veel aandacht in de zorgsector.

Maak de ideale combinatie met de Jaga Oxygen2

De Jaga Oxygen2 is de gezonde combinatie van ventileren, verwarmen en energiebesparing.
Door deze te combineren met een ventilatiewarmtepomp kan de energiebesparing oplopen tot 60%.


  • Ecolution Modul-AIR

    Met tapwater en all-E optie

    Combinatie van ventileren, verwarmen en warm tapwater.
    Doorgoeien naar all-E mogelijk.
    Extreem energiezuinig.

  • Inventum Spaarpomp

    De efficiënte ventilatie WTW

    Combinatie van ventileren, verwarmen.
    Geschikt voor renovatie.

  • Ducobox ECO

    Hybride of All-E

    Energie uit ventilatielucht en buitenlucht. Als hybride of all-E leverbaar.

  • Enrgy-AIR of EQ-AIR

    All-E met 5, 5 of 6,5 KW

    Kwalitatief en zeer energiezuinig. geschikt voor nieuwbouw of renovatie.

We willen je graag helpen met

  • Energieconcepten

    Voor wonen en werken

  • Gezonde ventilatie

    Ventilatie met warmte terugwinning

  • Duurzaamheid

    Geschikt voor energieconcepten

  • Besparen

    Besparen op energie en energiekosten

  • Jaga producten

    Rondleiding in de showroom

Lees verder

Vloerverwarming: energiebesparing en maximaal comfort

Comfort en besparing

Verwarmen met vloerverwarming is zeer energiezuinig en comfortabele verwarming. Door de lage temperatuur werkt de cv-ketel of warmtepomp efficiënter en de gelijkmatige warmte vanaf de vloer geeft een aangenaam comfort zonder tocht. Omdat er geen radiatoren worden gebruikt kunnen ruimtes ook flexibeler worden gebruikt en beter worden schoon gehouden.

Hoe werkt vloerverwarming?

Bij vloerverwarming worden slangen in de vloer gelegd, hierdoor stroomt het warm water van de ketel of warmtepomp waardoor de vloer opwarmt. Door de gelijkmatige warmteverdeling vanaf de grond bereik je sneller een comfortgevoel. De thermostaat kan hierdoor vaak wel 1 tot 2°C lager om hetzelfde comfort te krijgen als bij radiatorverwarming.

  • Nat systeem

    Het natte vloerverwarmingssysteem of vloerverwarming de meest gebruikte soort. Hierbij worden de buizen rechtstreeks in de cementdekvloer of anhydrietdekvloer verwerkt. Onder de vloer of dekvloer wordt eerst een isolatielaag aangebracht. Daardoor varieert de opbouwhoogte tussen 16 en 20 cm. Het natte systeem is dan ook enkel geschikt voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten waar voldoende inbouwhoogte voorzien wordt. Een bewapening in de dekvloer en een dilatatie tussen de verschillende ruimtes voorkomt scheuren van de dekvloer/tegels.

  • Droog systeem

    Bij dit systeem liggen de verwarmingsbuizen in voorgevormde isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. Deze zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen isolatiewaardes, leidingdiktes en legafstanden. Het gekozen type/soort is bepalend voor de hoeveelheid warmte die de vloer kan afgeven en wordt bepaald door een calculator. De inbouwhoogte bij het droge vloerverwarmingssysteem is minimum 2 centimeter. In vergelijk met het natte systeem heb je dus 14 centimeter minder opbouwhoogte nodig. Het droog systeem wordt vooral toegepast bij renovatie met een beperkte vloeropbouw en houtskeletbouw woningen.

  • Infrezen

    Het is ook mogelijk om vloerverwarming in te werken in de bestaande vloer door middel van frezen. In de bestaande worden sleuven gefreesd waarin de verwarmingsleidingen komen te liggen.Bij dit type grondverwarming liggen de buizen dicht bij de uiteindelijke vloerafwerking. Dat zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies naar onder toe beperkt blijft. Infrezen wordt vaak toegepast bij casco projecten en bij renovatieprojecten waarbij de opbouw beperkt is of de dekvloer nog in goede staat is.

  • Elektrische vloerverwarming

    Toegepast in een goed geïsoleerde woning kan vloerverwarming in toilet of badkamer een alternatief zijn voor vloerverwarming met water. Deze vloerverwarming is echter wel duurder in gebruik en niet zo duurzaam als reguliere vloerverwarming.

Lees verder

De mooiste warmte

Optimaal verwarmen, koelen en ventileren

Jaga levert een breed assortiment aan radiatoren en binnenklimaatoplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie. Jaga convectoren zijn ontwikkelt voor een gezond binnenklimaat, met zo weinig mogelijk impact op het buitenklimaat.

Technisch hoogstaand, uniek design

De Low-H2O radiatoren van Jaga bevatten tot 90% minder water dan traditionele radiatoren. Een kleine massa warmt veel sneller op dan een grote massa. Bovendien hebben ze geen zware stalen platen die eerst zichzelf moeten opwarmen. De ultramoderne warmtewisselaar van aluminium en koper geeft de warmte meteen door aan de ruimte. Deze technologie is terug te vinden in alle ontwerpen van Jaga. Hierdoor is er altijd een Jaga convector die bij jouw past.

Jaga convectoren

  • Jaga Strada Hybrid

  • Jaga mini vrijstaand

  • Jaga Oxygen2

  • Jaga mini Canal

We willen je graag helpen met

  • Energie onderzoek

    Opname van de mogelijkheden

  • Gezonde ventilatie

    Ventilatie met warmte terugwinning

  • Duurzaamheid

    Geschikt voor energieconcepten

  • Besparen

    Besparen op energie en energiekosten

  • Jaga producten

    Rondleiding in de showroom

Lees verder

Comfortabel energie besparen

Lage temperatuur verwarming

Lage temperatuurverwarming bespaart energie en verwarmt gelijkmatiger dan verwarming met hoge temperatuur radiatoren. Je bespaart dus energie en geniet in huis van meer comfort.

Waarom overschakelen op lage temperatuur?

Bij oudere woningen kan de temperatuur van de verwarming oplopen tot 80 graden Celsius.
Bij deze temperatuur gaat veel warmte verloren, en door de hoge luchtverplaatsing onstaat vaak tocht. Bij LTV is de aanvoertemperatuur naar de radiatoren, vloer- of wandverwarming, maximaal 45 graden Celsius. Vanwege de lagere temperatuur kan LTV met een lager energieverbruik jouw huis toch goed warm houden. Een warmtepomp of cv-ketel functioneert efficiënter bij lage temperatuur en dat scheelt in het verbruik. Een verwarmingssysteem voor lage temperatuur-verwarming is geschikt voor gebruik met hr-ketels, collectieve verwarming en warmtepompen.

Oplossingen voor bestaande en nieuwe woningen.

Er zijn verschillende oplossingen om over te gaan op lage temperatuur verwarming.
Combinaties van verschillende systemen is natuurlijk ook mogelijk, we spreken de mogelijkheden graag met je door.

  • Climatebooster

    ClimateBooster verhoogd de capaciteit van je bestaande radiatoren door een ventilatorbalk aan de onderzijde.

  • LTV convectoren

    Jaga heeft een uitgebreid assortiment convectoren voor verwarmen en koelen.

  • Vloerverwarming

    Vloerverwarming is de bekendste vorm van lage temperatuur verwarming. Er zijn diverse systemen.

  • Wand en plafond

    Wanden en plafonds kunnen ook worden gebruikt als lage temperatuurverwarming.

  • Verwarmen, koelen en ventileren

    Vloerverwarmingssysteem voor verwarmen, ventileren én koelen

  • Vloerconvector met ventilatie

    De convector met geïntegreerd ventilatiemaatsysteem biedt mogellijkheden voor comfort en gezondheid.

Lees verder