• Waterzijdig inregelen

Snel tot 20% aardgas besparen en meer comfort in je woning

Haal meer rendement uit jouw cv-ketel door het verwarmingssysteem waterzijdig in te laten regelen. Het verwarmingssysteem wordt uitgebalanceerd waardoor de cv-ketel efficiënter zal verwarmen en de ruimtes gelijkmatig warm zullen worden. Met waterzijdig inregelen van de cv-installatie heb je snel een mooie energiebesparing tot wel 20% en meer comfort in jouw huis.

Wat is waterzijdig inregelen?

Als een verwarmingsinstallatie die niet (goed) is afgesteld is zal de cv-ketel op een hogere temperatuur moeten verwarmen dan noodzakelijk. Door de hoge temperatuur zal de cv-ketel minder efficiënt functioneren en zullen niet alle radiatoren gelijkmatig warm worden. De radiator het dichtst bij de cv-ketel zal daardoor snel hel warm worden terwijl de radiatoren verder in het systeem onvoldoende warm worden. Ruimtes worden hierdoor ook niet aangenaam warm, waardoor je waarschijnlijk nog meer gaat stoken. Waterzijdig inregelen betekent dat het systeem opnieuw wordt ingeregeld en uitgebalanceerd. Soms dienen de radiatoren te worden voorzien van speciale radiatorknoppen waardoor er altijd een juiste hoeveelheid water door het stroomt. Daarbij voorkomt inregeling dat de cv-ketel te vaak piekprestaties moet leveren. Je bespaart zo makkelijk op verwarmingskosten, je hebt meer comfort in huis en verlengt de levensduur van de cv-ketel.

De aanvoertemperatuur naar beneden bespaart energie

  • Inregelen cv-ketel

    Moderne verwarmingssystemen zoals warmtepompen en warmtenetten werken op een lage temperatuur. Maar wist je dat een cv-ketel ook zuiniger verwarmt als de temperatuur minder hoog staat? Door de cv-temperatuur lager te zetten kan je dus nu al besparen zonder dat je een warmtepomp hebt. Je weet dan ook direct of je jouw verwarming daarvoor moet laten aanpassen.

  • Lage temperatuur verwarming

    Lage temperatuurverwarming bespaart energie en verwarmt gelijkmatiger dan verwarming met hoge temperatuur radiatoren. Je bespaart dus energie en geniet in huis van meer comfort.

  • Levering en installatie

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 085-2129316
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen