• Bespaar water en energie

Snel warm water energie besparen

Om onnodig watergebruik energieverlies te voorkomen kiest men bij grotere afstand tussen de cv-ketel en de keuken of ander tappunt voor een doorstroomboiler of doorstoomverwarmer.
In de boiler wordt het leidingwater verwarmd door middel van een elektrisch verwarmingselement zodat er snel warm water beschikbaar is.

In de keuken tot 30% water en tot 40% energie besparen

Bij een elektrische doorstroomboiler kan je de temperatuur in te stellen voor de veiligheid en om grote stilstandsverliezen te voorkomen.
Het gebruik van een doorstroomboiler kan het waterverbruik tot 30% worden verminderd doordat het water al binnen een aantal seconden op temperatuur is. De kraan staat hierdoor niet onnodig open. De efficiëntie van de doorstroomboiler kan het energieverbruik voor het bereiden van water verminderen met wel 40% in vergelijking met een cv-ketel met ingebouwde boiler.

Voorkomt waterverspilling

Boilers en doorstroomverwarmers: wat zijn de verschillen?

Een boiler en een doorstroomboiler hebben een voorraadtank waarin het water op de ingestelde temperatuur wordt bewaard. Een doorstroomverwarmer heeft geen voorraadtank en gaat pas verwarmen als er warm water gevraagd wordt. Een boiler heeft doorgaans een vermogen van 1,5 – 2,- kilowatt. Een doorstroomverwarmer heeft een aanzienlijk groter vermogen, tot wel 24 kilowatt. Dit is in Nederland niet altijd zomaar toe te passen zonder aanpassingen in de elektrische installatie.


  • Doorstroomboiler keuken

    Een doorstoomboiler heeft een kleine watervoorraad van 5 tot 15 liter warm water. Hij is geschikt voor gebruik in de keuken, bijkeuken, garage, wastafel, etc. op het moment dat je de kraan open doet heb je snel warm water en als je meer nodig hebt dan de inhoud van de boiler is de leiding van de cv-ketel inmiddels doorgelopen zodat je niet zonder warm water komt.

  • Doorstroomverwarmer kraan

    Geschkt voor: tappunt in kelder, gastentoilet, garage, tuinhuis. Een doorstroomverwarmer voor een kraan heeft vaak geen geen krachtstroomaansluiting nodig. Gewoon nog in het stopcontact stoppen en klaar!

  • Doorstroomverwarmer douche

    Een doorstroomverwarmer voor de douche heeft een krachtstroomaansluiting nodig (3-fase, 400 Volt). Vaak zal dan een aanpassing worden gedaan moeten worden in de meterkast. In de meeste woningen is het mogelijk om voor een 3-fase aansluiting te kiezen (3x 25 Ampere). Als deze nog niet aanwezig is kost dit circa € 250,- voor een 3-fase aansluiting, ook zal een elektricien circa € 500,- rekenen om de groepenkast hiervoor geschikt te maken.

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 085-2129316
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen