Web Analytics Made Easy -
StatCounter
  • Voor een goede relatie met je buurt

    De EnrgyAir is dé buitenunit die geruisloos zijn werk doet.
    Duurzaam en met warmteterugwinning voor energie uit ventilatielucht

Een warmtepomp op lucht kan prima, maar....

Buitenlucht kan prima gebruikt worden om energie uit te onttrekken in combinatie met een warmtepomp.
Vaak worden airco-achtige units gebruikt waarbij de combinatie van de warmtepomp en ventilator  geluidsoverlast kan opleveren. 

Eindelijk een rustige warmtepomp

De EnrgyAir is ontwikkeld voor de Nederlandse markt en zeer geschikt voor de meeste, voldoende geïsoleerde woningen woningen vanaf 1970. Het systeem maakt gebruik van een lucht/water warmtewisselaar waar alleen vloeistof doorheen gaat en zodoende geen geluid produceerd.
De ventilator die lucht door de unit trekt is het enige bewegende deel in de buitenunit.
Het geluid daarvan is vergelijkbaar met een gewone woonhuisventilator, hierdoor zal het geluid hiervan doorgaans niet waarneembaar zijn.

Hoe werk de EnrgyAir?

De unieke combinatie van warmteterugwinning en buitenlucht.

De EnrgyAir onttrekt efficiënt en stil energie aan buitenlucht en ventilatielucht. De warme ventilatielucht uit de woning wordt ingebracht in deze unit waardoor het rendement van de warmtepomp op koude dagen hoog blijft. Het bijmengen van ventilatielucht in het systeem zorgt bij lage temperturen voor meer vermogen en een hogere rendement van de warmtepomp, een warmte terugwinning van 100% op ventilatie-energie is hierdoor vaak haalbaar. Zelfs bij strenge vorst zal de buitenunit hierdoor nog in staat zijn om voldoende warmte te leveren.

Buitengewoon sssstil
De speciale naar boven gerichte ventilator is geplaatst in een geïsoleerde behuizing en zorgt voor een geruisloze werking van deze buitenunit.
Hierdoor is deze warmtepomp-combinatie ook beter voor de relatie met je buren.

EnrgyAir en warmtepompen van Ecoforest, de juiste combinatie

eco geo basic 2Om de geluidniveaus ´s en stroomverbruik zo laag mogelijk te houden is gekozen voor een modulerende warmtepompen van Ecoforest.
Hierdoor is een buffervat overbodig geworden kan de warmtepomp efficiënt inspelen op de warmtevraag in de woning Door de combinatie van een goed technisch ontwerp en A-kwaliteit componenten zal de warmtepomp zelfs bij aanvoertemperaturen tot -25 graden blijven functioneren. Ecoforest ecoGEO warmtepompen zijn voor EnrgyAir leverbaar in de volgende vermogens: 0,5-6 kW (binnenkort leverbaar) 1-9 kW (meest gebruikt bij energetische renovatie) en een 3-12 kW, hiervoor adviseren wij een AU12 buitenunit. Elke warmtepomp is leverbaar met passieve of actieve koelfuctie en met of zonder warmwaterboiler. Zo is voor ieder project een geschikte warmtepomp leverbaar.

De slimste buitenunit met de slimste warmtepomp.

De regeling van de Ecoforest warmtepomp is minstens zo slim als de buitenunit. Het systeem volgt nauwkeurig de warmtevraag van de woning en past daar continu het vermogen van de warmtepomp op aan. Dit verlaagd het energiegebruik en het aantal start/stops waardoor de levensduur van de warmtepomp aanzienlijk zal stijgen.

Contact

Grijs naar groen BV

De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039

E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I : www.grijsnaargroen.nl

Openingtijden: do + vr : 13:00 tot 17:00 uur
Projectbesprekingen graag op afspraak.