Nibe ventilatiewarmtepompen: Hybride of all-E

Het betrouwbare alternatief voor grondboring en lucht-warmtepomp.

De Nibe ventilatiewarmtepomp is een duurzaam energie-concept voor woningen met mechanische ventilatie. De energie energie uit de ventilatielucht is door moderne warmtepomptechniek voldoende voor het volledig verwarmen van veel woningen met voldoende isolatie. Er zijn uitvoeringen voor alle types ventilatie en met koeling. Deze warmtepompen hebben het voordeel dat er geen buitenunit nodig is en dat de energie uit de eigen woning hierdoor maximaal kan worden gebruikt.

Voordelen van een Nibe ventilatiewarmtepomp

  • Duurzaam alternatief voor aardgas.
  • Comfortabele warmte, het hele jaar door.
  • Zelfvoorzienend in warmte.
  • Effectief gebruik van dakoppervlak, geen buitenunit.


  • Geen bron of vergunning nodig.
  • De stilste ventilatiewarmtepomp in zijn klasse.
  • Leverbaar voor alle ventilatiesystemen.

Zo werkt een Nibe ventilatiewarmtepomp

Het principe

Een ventilatiewarmtepomp zuigt warme binnenlucht uit je keuken, badkamer en toilet en voert via ventilatieopeningen in de woonkamer en slaapkamers verse buitenlucht toe. Zo ben je verzekerd van een gezond binnenklimaat. Tijdens het ventileren wint de warmtepomp de warmte uit de afgezogen lucht terug voordat deze naar buiten wordt geblazen. De warmtepomp benut deze warmte vervolgens heel efficiënt om je huis ook nog op een duurzame manier te voorzien van cv-verwarming en warmtapwater.

De werking van deze warmtepomp

Een warmtepomp pompt een speciale vloeistof (koudemiddel) door een syteem waarbij warmte en koude zal ontstaan. Door de warme ventilatielucht langs deze koude zone te leiden in een warmtewisselaar kan de warmte uit de ventilatielucht worden onttrokken. Zo zal deze energie worden omgezet in bruikbare energie voor het verwarmen van je huis of het bereiden van warmtapwater voor je keuken of badkamer. Bij dit proces gebruikt de ventilatielucht/water warmtepomp slechts een kleine hoeveelheid stroom, wat resulteert in een lager energiegebruik. In feite vervangt dit type warmtepomp ook de bekende mechanische ventilatiebox.

Overzicht All-E ventilatiewarmtepompen Nibe

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen