Inventum Ecolution Modul-AIR

De Inventum Ecolution Modul-AIR is een compact en kosteneffectief energiesysteem voor goed geïsoleerde woningen met een jaarlijkse warmtevraag voor ruimteverwarmng tot 15.000 MJ.
Het is ontworpen om de energie van het ventilatiesysteem opnieuw te gebruiken en hiermee de woning te verwarmen en warm tapwater te bereiden.
Het systeem is bijzonder geschikt voor Passiefbouw, 0-op-de-meter-woningen en EPC-neutrale woningen in All-Electric uitvoering.

Werking van Inventum Ecolution Modul-AIR
De warmte voor verwarming en warm tapwater wordt onttrokken aan ventilatielucht via de warmtepomp in het WTW systeem.
Energie van zonlicht, menselijke aanwezigheid en elektrische apparaten wordt samen met de aerothermische energie uit de binnenkomende ventilatielucht gebruikt om de woning en het tapwater te verwarmen.
Het afgiftesysteem is bij voorkeur een lage temperatuurverwarming, maar kan ook gebruik worden in combinatie me hoge temperatuurverwarming (minder effectief waardoor meer energiegebruik) of luchtverwarming, waardoor dit systeem zeer breed is toe te passen in nieuwbouw of renovatieprojecten.
Het systeem kan worden geleverd met boilers van 80, 120 en 200L waarvan de laatste ook als combinatieboiler leverbaar is met solarspiraal.
Deze systemen zijn volledig aan te passen aan jouw woonwensen met een breed scala aan naverwarmers of bijvoorbeeld een PV-boiler regeling.

Starten als Hybride en doorgroeien naar All-E of direct gasloos verwarmen
De Ecolution Modul-AIR is geschikt als hybride warmtepomp (in combinatie met Cv-ketel) en kan later worden uitgebreid naar een All-E uitvoering.
Zo kan je direct beginnen met besparen, ook als de woning nog niet helemaal goed is geisoleerd.

Geschikt voor verschillende ventilatiesystemen
Varianten van de Modul-AIR:
Hybride met C-ventilatie
De warmtepomp vervangt de woonhuisventilator en wordt gekoppeld aan de CV-ketel.
De Modul-Air kan de woning de meeste dagen van het jaar zelfstandig verwarmen, de Cv-ketel wordt door de warmtepomp bijgeschakeld.
De modulaire opbouw zorgt ervoor dat deze warmtepomp probleemloos kan doorgoeien naar een All-E uitvoering.
Hybride met D-ventilatie
De warmtepomp vervangt de balansventilatie en wordt gekoppeld aan de CV-ketel.
De Ecolution Modul-AIR WTW-D bestaat uit de ventilatiewarmtepomp en een de WTW-D unit.
De WTW-D filtert de verse buitenlucht om deze vervolgens te verwarmen naar de gewenste temperatuur te brengen (de temperatuur is instelbaar van 18 tot en met 25 graden Celsius).
De verwarmde lucht wordt via het ventilatiesysteem in de woning gebracht. Als er warmtevraag is in de woning zal uit de vervuilde ventilatielucht  de energie worden onttrokken en via de warmtepomp weer aan de woning of het tapwater worden afgegeven.
De modulaire opbouw zorgt ervoor dat deze warmtepomp probleemloos kan doorgoeien naar een All-E uitvoering.
All-E met C-ventilatie
De ventilatiewarmtepomp vervangt de woonhuisventilator en CV-ketel, hierbij is een boiler nodig voor het warme tapwater.
De Ecolution Modul-AIR All-E bestaat uit de ventilatiewarmtepomp en een boiler naar keuze.
All-E met D-ventilatie
De ventilatiewarmtepomp vervangt de balansventilatie en CV-ketel, hierbij is een boiler nodig voor het warme tapwater.
De Ecolution Modul-AIR WTW-D bestaat uit de ventilatiewarmtepomp, een de WTW-D unit en een boiler naar keuze.
De WTW-D filtert de verse buitenlucht om deze vervolgens te verwarmen naar de gewenste temperatuur te brengen (de temperatuur is instelbaar van 18 tot en met 25 graden Celsius).
De verwarmde lucht wordt via het ventilatiesysteem in de woning gebracht. Als er warmtevraag is in de woning zal uit de vervuilde ventilatielucht  de energie worden onttrokken en weer aan de woning of het tapwater worden afgegeven.

Voordelige keus
De Inventum Ecolution Modul-AIR is ook economisch gezien een goede keus. Uit een vergelijking bij renovatieprojecten is gebleken dat het balansventilatiesysteem van Inventum maar liefst 40% goedkoper is dan vergelijkbare systemen. Tevens is de Ecolution Modul-AIR WTW-D zeer compact, waardoor maar liefst 35% minder ruimte nodig is in vergelijking tot andere systemen.
De Modul air is leverbaar vanaf begin 2019.

Subsidie
Omdat deze warmtepomp een duurzame maatregel is kunt u hier € 1.500,- subsidie op ontvangen.