Snel energie besparen en meer comfort

Door naden en kieren kan je ongemerkt veel warmte verliezen. Een tochtstrip voorkomt dat onnodig veel warmte verloren gaat door de kieren bij ramen en deuren. Je huis is ook sneller warm, je energiegebruik is lager en je helpt het klimaat. Alle reden om hier eens in te duiken.

Eerst even over de ventilatie van jouw woning

Voordat je jouw woning helemaal kierdicht gaat maken moet je wel even controleren of je een goed werkend ventilatiesysteem hebt. Naden en kieren zijn vooral bij oudere woningen altijd een manier zijn geweest om frisse lucht in de woning te krijgen, in dat geval moet je eerst een ventilatiesysteem met warmteterugwinning in de woning laten plaatsen. Doe je dit niet, dan loop je grote kans om een ongezonde woning te krijgen. Houd dus goed in de gaten dat er voldoende luchtverversing is.

Tochtstrip of tochtband

Er is verschil tussen een tochtstrip en tochtband. Een tochtstrip is een strip van hard materiaal, meestal gemaakt van aluminium of kunsstof. Deze kan je aan de scharnierkant van een deur of raam bevestigen. Tochtband is gemaakt van zachter materiaal en is zelfklevend. Omdat het materiaal flexibel is past het makkelijker in allerlei soorten en maten kozijnen. Er zijn ook systemen met borstels voor aan de onderkant van een buitendeur.

Een snelle besparing

Waar kan je tochtstrips gebruiken

  • Tussen buitendeur en kozijn

  • Onderzijde buitendeur

  • Tussen raam en kozijn

  • Kruipluik

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 085-2129316
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen