Skip to main content

De compacte en toekomsbestendige hybride warmtepomp

De Inventum Modul-AIR is dé spijtvrije en stille hybride warmtepomp voor een snelle besparing op aardgas zonder buitenunit.

Door de sterk stijgende gasprijzen willen veel mensen besparen op aardgas en denken na over de aanschaf van een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp bespaard vaak meer dan 50% op aardgas terwijl het comfort is gewaarborgd door de cv-ketel.  Een hybride warmtepomp is een hele mooie kans om de woning duurzamer te maken en direct flink te besparen op aardgas.

Geen buitenunit en stiller dan een cv-ketel

Heeft jouw huis een mechanisch ventilatiesysteem, kies dan voor een hybride ventilatiewarmtepomp. Een ventilatiewarmtepomp gebruikt ventilatielucht voor ruimteverwarming of warm tapwateris en is een één op één vervanger van de huidige ventilatiebox. Deze compacte warmtepomp hangt binnen waardoor je geen buitenunit aan je huis hebt. Bovendien is het een gesloten toestel zodat het geluidsniveau zelfs lager is dan jouw eigen cv-ketel.

De besparing op aardgas is gemiddeld 55%

Bij woningen met een mechanisch ventilatiesysteem kan het warmteverlies van de woning meer dan 50% zijn van het jaarlijks energiegebruik. Een ventilatiewarmtepomp gebruikt deze warme ventilatielucht voor verwarmineg en/of warm tapwater zodat er geen onnodige verliezen zijn en het gasverbruik gemiddeld met 55% wordt verlaagd.

De warmtepomp met het hoogste rendement

Reguliere warmtepompen gebruiken koude buitenlucht om warmte te maken voor de woning. De hybride ventilatiewarmtepomp gebruikt warme ventilatielucht waardoor de warmtepomp tot wel 25% efficiënter is dan de veel gebruikte hybride warmtepompen op buitenlucht. Hierdoor gebruik je minder stroom en verdiend deze warmtepomp zich sneller terug.

Een veilige investering in de energietransitie

Deze hybride ventilatiewarmtepomp is ontwikkeld om eenvoudig aardgas te besparen en later veilig door te kunnen groeien naar een aardgas-vrije woning. Het systeem is te combineren met alle mogelijke nieuwe vormen van duurzame energie en heeft al slimme voorbereidingen om bijvoorbeeld zonnestroom in warmte op te kunnen slaan.

Flinke subsidie op deze hybride warmtepomp

Schaf je deze warmtepomp aan, dan ontvang je subsidie van €2.250! Deze subsidie wordt door de overheid beschikbaar gesteld via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Ook een gratis draadloze thermostaat?

Ben je overtuigd van deze mooie oplossing voor jouw woning en wil je deze kans delen met anderen in jouw wijk? Doe dan mee met de “wijkaanpak”. Het onderzoek naar de mogelijkheid voor installatie is kosteloos en je ontvangt een gratis draadloze thermostaat inclusief installatie waardoor jouw warmtepomp optimaal zal besparen. Zo kan je anoniem aan de mensen in jouw wijk laten zien dat deze warmtepomp goed bij hun woning past. Je kan ons ook jouw besparing doorgeven zodat we dit ook op de site kunnen delen.

Wil je deze hybride warmtepomp?

Wij zijn al meer dan 12 jaar overtuigd van de grote voordelen van de warmtepomp en willen deze dan ook graag bij jou introduceren met een vrijblijvende aanbieding. Hierbij komen we gratis langs om de mogelijkheid voor installatie van deze warmtepomp te onderzoeken en ontvang je een vrijblijvende aanbieding.

Maak jouw installatie compleet


 • CO2 sensor

  Met de CO2 sensor kan jouw ventilatiesysteem vraaggestuurd ventileren. De sensor meet continu het CO2-gehalte in de lucht en zal indien nodig extra ventileren.

 • Vocht sensor

  Deze sensor maakt automatische ventilatie op basis van relatieve vochtigheid mogelijk. Effectief in het voorkomen van vochtplekken en schimmels in een woning.

 • 2 kW element

  Gebruik meer eigen zonnestroom.
  Met bijpassende regeling kan energie worden opgeslagen in de tapwaterboiler. Gunstig bij dynamische contracten en bij de afbouw van de salderingsregeling.