Skip to main content

Duurzaam wonen met je eigen uitstraling

Duurzame woningen zijn natuurlijk beter voor het milieu dan woningen van bijvoorbeeld beton en steen. Duurzaam gebouwen besparen juist grondstoffen en energie. Vaak zijn deze woningen ook gezonder voor bewoners en gebruikers. Maar ondanks deze voordelen kiezen veel mensen nog voor traditionele bouw. Bij ons kan je zelf kiezen hoe jouw duurzame woning er uit gaat zien doordat we elk bouwsysteem met iedere exterieurwens kunnen mixen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten woning met klassieke of juist moderne uitstraling in onze showroom kan je verschillende bouwsystemen vinden en manieren om deze af te werken. Zo creëer je makkelijk jouw eigen duurzame huis.

Eén aanspreekpunt voor advies, bouw en installatie

Duurzaam bouwen is een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, maar ook met de open ruimte. Duurzaam bouwen vraagt met andere woorden om een integrale aanpak waarbij je bewust en vooraf keuzes maakt. In onze showroom kan je bouwsystemen en installaties zien zodat je een afgewogen keuze kan maken waarvan je jouw woning van kan laten bouwen.

Oriëntatiegesprek voor duurzaam bouwen aanvragen

Lees verder

Staal is licht, sterk en 100% recyclebaar

iBouw is het nieuwe staalskeletbouw-systeem op basis van koudgewalste profielen voor duurzaam en snel bouwen. Deze frames zijn maatvast en er ontstaat geen afval bij de verwerking. Daardoor is er geen materiaalverlies en zijn de frames recyclebaar. Installaties zijn in de toegankelijke spouw aan te brengen waardoor hak- en breekwerk niet nodig is.

Voordelen van bouwen met iBouw

  • Design: Elk project vereist een uniek frame. Dit gebeurt met gespecialiseerde 3D-software. Pas nadat alle details zijn vastgelegd worden de data doorgestuurd naar de productiemachine. Hierdoor kan nagenoeg zonder maattoleranties en zonder afval worden geproduceerd.
  • Toepasbaarheid: Door bekleding aan binnen- en buitenzijde van het frame wordt er een holle ruimte gecreëerd waarin alle installaties eenvoudig zonder hak- en breekwerk aan te brengen zijn. Natuurlijk is er in het ontwerp rekening gehouden met alle installatieonderdelen. Alle voorzieningen en doorvoergaten zijn reeds bij de productie in de fabriek opgenomen.
  • Compleet en snel: Waar traditioneel bouwen vaak samen gaat met hoge arbeidskosten en milieubelasting, kent iBouw die nadelen niet door engineering in 3D en fabrieksmatige productie.

De techniek

De profielen die de basis vormen, hebben veel weg van metal stud profielen. Echter niet in constructief opzicht: bij metal stud hebben de staalprofielen - van ongeveer 0,6 millimeter dik- geen dragende functie. Een iBouw frame - met één tot drie millimeter dik - heeft dat wel. Hiermee zijn afbouw- en constructieve profielen in één product verenigd. Deze profielen, stijlen en regels zijn voorzien van een binnenafwerking, isolatie in de holle ruimte én een buitenafwerking. De stalen frames vormen de kapstok waar verdere functionaliteiten aan op worden gehangen. Het is een zeer flexibel bouwsysteem. Afhankelijk van het architectonische ontwerp biedt het een ruime keuze voor de afwerkingsmaterialen, maar ook voor het aanbrengen van functionaliteiten, zoals leidingen, kabels of kabelgoten, ventilatie en isolatie. Afhankelijk van de toepassing en de omstandigheden worden elementen in de fabriek gemonteerd of op de bouwplaats. Binnen iBouw is ook gezocht naar alternatieve oplossingen voor andere bouwelementen, zoals de fundering. Er is nu een schroeffundering beschikbaar met stalen stelschroeven, die volledig hydraulisch en in elk type ondergrond kan worden aangebracht. Graafwerk, bekisten en beton storten is hierdoor niet langer nodig.

Oriëntatiegesprek voor duurzaam bouwen aanvragen

Lees verder

Strotec: het natuurlijke bouwmateriaal

CO2 NEUTRAAL, STIKSTOFVRIJ EN COMFORTABEL

EcoCocon Strotec is een duurzaam bouwsysteem op basis van prefab-stropanelen. De productie en verwerking vragen weinig of geen energie. Het bouwsysteem is geschikt voor woningen, scholen, kantoren en instellingen.
De natuurlijke materialen die in het gevelsysteem verwerkt zijn, hebben zoveel CO2 en stikstof opgenomen, dat ze de overige bouwmaterialen in een bouwwerk compenseren.

Voordelen van bouwen met Strotec

  • CO2 neutraal; stro en hout  hebben zoveel CO2 opgenomen, dat het de CO2 uitstoot van montage, het transport en de productie van de overige materialen in een bouwwerk compenseert.
  • Stikstofvrij; de basismaterialen stro en hout nemen stikstof op om te groeien.
  • Bio-based; Het Strotec systeem is van  natuurlijke materialen; stro, hout en leem.
  • Hoge isolatiewaarde; Strotec panelen zijn Europees gecertificeerd op een isolatiewaarde van Rc 8,3. 
  • Brandcertificaat 120 minuten; Europees gecertificeerd (REI 120)
  • Ademende gevels; het bouwsysteem is (zeer) damp-open voor een gezond binnenklimaat.
  • Akoestiek; de combinatie van stro in de gevels en leemstuc zorgt voor een goede akoestiek.
  • Vormvrij bouwconcept; Het ontwerp wordt vertaald in geprefabriceerde elementen.
  • Snelbouw; de prefab-elementen worden kant-en-klaar op de bouw afgeleverd.
  • Constructief; door de elementen aaneen te schroeven ontstaat een aardbevingsbestendige woning.
  • Gestapeld bouwen; met Ecococon-elementen kan -zonder hulpconstructies- tot 3 lagen hoog gebouwd worden; mèt hulpconstructies in principe oneindig.
  • Cradle-to-Cradle; de elementen kunnen  gedemonteerd wordenen teruggebracht worden in de kringloop. Europees C2C certificaat.
  • Uitstekende Footprint; stro is een restproduct uit de landbouw; hout komt uit hernieuwbare FSC bossen

Stro, een een duurzaam product met uitstekende isolatie

Bouwen met stro draagt op meerdere vlakken bij aan het bereiken van de klimaatdoelen. Het is een goed isolerend materiaal. Gebouwen met stro-isolatie voldoen eenvoudig aan de energie eisen van het Bouwbesluit of liggen boven de norm. Een huis van stro is zeer energiezuinig of zelfs energieneutraal. De primaire energie die nodig is om het stro te produceren is nagenoeg nihil.

Stro is de droge stengel van graangewassen. Het gewas neemt tijdens de groei CO2 uit de atmosfeer op en slaat die op in de stengels. Bouwen met stro is dus bouwen met “geconserveerd” CO2, het blijft onttrokken aan de atmosfeer, minimaal zolang het gebouw bestaat.

Stro houdt het gebouw niet alleen warm in de winter maar ook koel in de zomer. Het heeft een zeer goede warmteopslag, en zorgt daardoor voor een evenwichtige binnentemperatuur.

Oriëntatiegesprek voor duurzaam bouwen aanvragen

Lees verder

Een sterke houten constructie met metalen verbindingen

Snel en duurzaam bouwen

Suteki Wood System is aan een unieke combinatie van gelamineerde houten palen en balken met koolstofstalen verbindingen. Het bouwsysteem is ontwikkeld in Japan en kan de kracht van aardbevingen en taifoens perfect aan. Het houtmateriaal voor de palen en balken is gelamineerd (vormvast) en komt van Europese PEFC-gecertificeerde bossen.

Gelamineerd hout heeft de volgende voordelen:

  • 1,5 keer sterker dan massief hout
  • 100% rechte palen en balken
  • Geen vervormingen
  • Geen barsten in de loop van de jaren
  • Brandwerend: inbrandingssnelheid van maar 0,66mm per minuut

De constructie al in drie dagen klaar

Suteki Wood System is een snel houtbouwsysteem. Een team van vier vakmensen kan de structuur van een eengezinswoning (260m²) bouwen in gemiddeld drie dagen. Zo is het zeker mogelijk gebleken een woning sleutel-klaar te op te leveren binnen 60 dagen.

Oriëntatiegesprek voor duurzaam bouwen aanvragen

Lees verder

Energiezuinig en duurzaam bouwen met Passief Bouwblok!

Snel en duurzaam bouwen

Om energiezuinige woningen te bouwen is isolatie essentieel. In energiezuinige woningen wordt zo weinig mogelijk warmte geproduceerd. Het is dus belangrijk om de warmte binnen te houden.
Door goede isolatie is het mogelijk om zo energie te besparen. Hiervoor zijn Passief Bouwblokken ideaal.

Voordelen van bouwen met Passief Bouwblok

  • Comfortabel wonen: zeer behaaglijke binnentemperatuur, zowel ‘s nachts als overdag.
  • Constante temperatuur, met zeer weinig energie kan de woning worden verwarmd en gekoeld.
  • Minder loonkosten: Door de eenvoudige verwerking wordt er snel gebouwd en worden de loonkosten sterk gereduceerd.
  • Snel: In 10 werkdagen is het mogelijk om een volledige woning op te bouwen van de blokken.
  • Reginale productie: De bouwelementen worden geproduceerd in Nederland
  • Hoge RC Waarde: De RC Waarde van de blokken zijn meer dan 9.00 m2K/W

Hoe werkt Duurzaam Bouwblok?

Snel, efficiënt en duurzaam bouwen. Dat kan met de bouwelementen van Passief bouwblok. Het bouwsysteem werkt heel simpel. De blokken, gemaakt van Neopor isolatie en worden als Legosteentjes op elkaar gestapeld. Door de noppen vallen de blokken precies in elkaar en worden koudebruggen uitgesloten.

Daarna wordt in de holle ruimte van het blok wapening aangebracht en beton gestort, waardoor in één keer een geïsoleerde binnen- en buitenmuur ontstaat. Alle bouwblokken zijn omkeerbaar, zelfs de hoekblokken waardoor geen linker-of rechter-hoekblokken nodig zijn en wordt het verlies van materiaal tot een minimum beperkt.

Oriëntatiegesprek voor duurzaam bouwen aanvragen

Lees verder

WONEN ZOALS JE BENT

Creëer jouw eigen duurzame droomhuis

Duurzame woningen zijn natuurlijk beter voor het milieu dan woningen van bijvoorbeeld beton en steen. Duurzame gebouwen zijn vaak gezonder voor bewoners en gebruikers en besparen naast grondstoffen ook energie.

Keuze voor bouwsysteem en afwerking

Doordat we elk bouwsysteem met iedere afwerking kunnen combineren kan je zelf kiezen waarvan jouw duurzame woning gemaakt wordt en hoe deze er uit gaat zien. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten woning met klassieke uitstraling of juist woning van stro met een moderne uitstraling. In onze showroom kan je de bouwsystemen zien en veel manieren om deze af te werken. Zo creëer je makkelijk jouw eigen duurzame huis.

Duurzame woning? Samen gaan we door deze stappen.

1. Het bouwsysteem

Kies het bouwsysteem dat bij jouw woonwensen past. We gebruiken bij voorkeur bouwmaterialen met een lage energievraag tijdens de productie zoals hout, stro, leem, en (hergebruikt) staal.
Onze duurzame bouwsystemen zijn vrijwel allemaal 100% herbruikbaar.

2. Vorm en indeling

Bepaal eerst de basisvorm van de woning, een schuine kap, een platdak en hoeveel verdiepingen. Bepaal daarna de indeling van de woning en de afmetingen van de ruimtes. Dit bepaald de de afmeting van de woning aan de buitenzijde.

3. Daglicht

Ontwerp voldoende licht in jouw nieuwe woning. Elke bouwsysteem geeft de mogelijkheid om ramen en deuren te plaatsen. Dakkapellen en dakramen zorgen voor fraai licht en ruimtelijk effect.

4. Gevel en dak

Gevel- en dakmaterialen bepalen het de uitstraling van jouw woning. In onze showroom kan je al veel kiezen op het gebied van afwerking. Heb je zelf iets bijzonders gevonden, wij staan zeker open om dit met jou te onderzoeken.

5. Installatie

De installatie geeft frisse lucht, warmte en stroom. Deze zal ook in grote mate het comfort in de woning bepalen. In het proces kiezen we bijvoorbeeld het ventilatiesysteem en de warmte opwekking dat het beste bij jou en de woning past.

6. Extra's, service, onderhoud

Tuinaanleg, bestarating of andere wensen? Onze regionale partners kunnen je ook hierin met raad en daad helpen. Alle bouwsystemen en installaties zijn van gegarandeerde kwaliteit en kunnen door onze partners onderhouden worden.

Duurzame bouwsystemen

Een installatie voor jouw duurzame woning

Energieconcepten

Duurzame warmte en koeling

Duurzame warmte en koude kan je opwekken uit verschillende bronnen.
Jouw wensen en leefstijl zijn bepalend voor het systeem dat hier het beste bij aansluit.

Stroom

Opwekken en opslag van stroom

De stroom die je nodig hebt voor jouw huis kan je zelf opwekken met zonnepanelen en/of een windturbine. Als je deze stroom opslaat kan de woning bijna of geheel zelfvoorzienend zijn.

Ventilatie

Een gezonde woning

Goede ventilatie is noodzakelijk voor onze gezondheid en het comfort. Hier zijn verschillende energiezuinige systemen voor zodat je altijd gezonde lucht hebt in jouw woning.

Lees verder