• Zelf biogas maken

    Zo makkelijk is het

Groen biogas als beschikbare oplossing voor nu en later.

Tegenwoordig wordt er veel gepraat over hoe de duurzame toekomst er uit zou moeten zien.
Veel tegengestelde meningen schuiven echte veranderingen op de lange baan. Zelf of met jouw buurt produceren van groen biogas geeft jou de mogelijkheid er direct zelf wat aan te doen. Jouw afbreekbare afval is namelijk een geweldige grondstof voor duurzame energie. Een nieuwe en compacte biovergister zet jouw afval snel om in gas om je huis mee te verwarmen of om op te koken. Als toegift krijg je ook nog eens zoveel hoogwaardige plantvoeding als je nodig hebt.

Groengas voor jouw buurt of bedrijven en instellingen.

Een biovergister die zo effectief als deze generatie kan je natuurlijk ook samen met jouw buurt gebruiken. Zo vervang je aardgas voor een duurzaam en gratis alternatief. Groen biogas kan ook een oplossing zijn voor jouw bedrijf waarbij de dure afvalverwerking plaats maakt voor de energieleverende oplossing van morgen. Zo profiteer jij, jouw bedrijf en het milieu.

10 kg = 3M3 biogas !

Groene energie uit jouw keuken en tuin

Een BioDigester is een plug and play oplossing om woningen en bedrijven te vergroenen door de productie van duurzaam biogas én afval te reduceren. Het zijn intelligente, zelfsturende installaties die afval omzetten in  plantvoeding en biogas. Nieuwe BioDigesters onderscheiden zich van conventionele vergisters door de korte terugverdientijd, compacte afmeting en efficiëntie. Bovendien is het biogas direct bruikbaar voor alle bestaande gasapparatuur of kan het gebruikt worden om groene elektriciteit mee op te wekken. 

Voor iedere toepassing een een eigen Biodigester

Biovergisters zijn/komen beschikbaar in diverse uitvoeringen.
Daardoor zijn deze compacte vergisters toepasbaar op tal van plaatsen zoals:
- Woonwijken
- Productiebedrijven
- (bedrijfs)restaurants
- Bejaardecentra, ziekenhuizen, flats etc

Tot 50 kilo per dag

De BioDigester 50 is een plug and play oplossing om direct te vergroenen, de energiekosten te verlagen én afval te reduceren. Het is een intelligente, zelfsturende installatie die op slechts 3,6 vierkante meter past. De BioDigester verwerkt tot 50 kilogram afval per dag. Dat scheelt dus fors in de afvalverwerkingskosten. Met het groen gas dat geproduceerd wordt, kunnen de energiekosten worden verlaagd. Daarnaast levert de BioDigester 50 hoogwaardige plantenvoeding voor eigen verbruik of doorlevering. De vergister kan registreren hoeveel afval iedere gebruiker weggooit. En dus ook hoeveel energie iedere gebruiker opwekt. Heb jij interesse in de Circ BioDigester 50? Dan hebben we goed nieuws, want deze is nu al beschikbaar. 

Tot 30 kilo per dag

In 2022 is de BioDigester 30 beschikbaar, die met minder afval uitstekende duurzame resultaten boekt. Deze versie is nog compacter dan de 50 en daardoor beter geschikt voor een bedrijf. Maar ook voor particulieren, voor gezamenlijk gebruik. Net als de BioDigester 50 kan de machine bijhouden hoeveel energie iedere individuele gebruiker opwekt. Voor veel bedrijven of bewoners betekent de BioDigester 30 een flinke stap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen of energieneutraal wonen.

Tot 5 kilo per dag

De meest compacte versie van de BioDigester komt in 2023 op de markt en wordt niet groter dan een kliko. Deze vergister voor de thuissituatie blinkt uit in efficiëntie. Met een half brood kan je de woning een uur verwarmen. Een geïsoleerde woning kan met biogas uit het eigen afval hierdoor het grootste deel van de benodigde energie zelf opwekken.

  • Wek je eigen energie op

  • Minder afval, dus lagere kosten

  • Draag bij aan een volledige circulaire maatschappij

  • Zet je CO2-reductie om in credits

  • Produceer je eigen hoogwaardige plantenvoeding

  • Je BioDigester leert van zichzelf en van andere installaties: zo wordt hij steeds efficiënter

Samenwerken aan een duurzame wereld

Grijs naar groen en onze vaste partners zijn betrouwbare partijen wanneer je energie wil besparen of opwekken. Wij zijn onafhankelijk en leveren onze diensten aan iedereen die wil verduurzamen. Door onze intensieve samenwerking en kennis van zaken op dit gebied kunnen wij vrijwel alle bouwtechnische werkzaamheden en installaties aanbieden en onderhouden.

CONTACTGEGEVENS

Grijs naar groen
De Lange Schaft 9G
3991 AP Houten
T: 030-7510039
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verduurzamingspartner van:
Naar boven

© | Grijs naar groen