Skip to main content
  • All-Electric Ready (hybride) warmtepompen

    Veilig doorgroeien naar gasvrij

Nu besparen op aardgas, later veilig overstappen

Met een All-Electric Ready warmtepomp bespaar je direct maximaal op je gasverbruik. Een goede keuze als jouw cv-ketel nog niet aan vervanging toe is of je wilt om andere redenen liever in stappen verduurzamen.

Deze toekomstbestenidge warmtepomp is voorals bij oudere woningen een slimme investering omdat je direct bespaard op aardgas en je deze warmtepomp kan blijven gebruiken wanneer jouw huis klaar is voor de overstap. Zo gooi je niets weg en weet je aan het gasverbruik dat het veilig is om over te stappen op de warmtepomp.

Een All-Electric Ready warmtepomp werkt totdat je overstapt als een hybride warmtepomp samen met de cv-ketel. Is jouw huis klaar voor de overstap dan kan je het systeem uitbreiden met een boiler voor warm water en kan de cv-ketel weg. De perfecte hybride tussenstap naar 100% gasloos.

Wat is een All-Electric Ready warmtepomp?

Elke warmtepomp met voldoende capaciteit voor het verwarmen van de woning en het maken van warm tapwater voor wanneer deze voldoende goed geïsoleerd is, is in feite al een All-Electric Ready warmtepomp. Het maakt hierbij niet uit of je kiest voor een warmtepomp op lucht of de bodem. Wel is het belangrijk dat de warmtepomp een klein vermogen kan leveren, anders gaat deze veel pendelen als er weinig warmtevraag is, wat de levensduur van de warmtepomp kan verkorten.

De tussenstap naar 100% gasloos

Een All-Electric Ready warmtepomp is een slimme tussenstap naar gasloos wanneer je nog moet isoleren of geen lage temperatuur verwarming hebt. Je zal in de praktijk merken dat de cv-ketel weinig aan heft te gaan en je veel aardgas bespaard. Zo is de stap naar 100% gasloos makkelijk, vaak hoef je alleen een boiler voor het warme tapwater toe te voegen aan de installatie.

Is er subsidie voor een All-Electric Ready warmtepomp?

Als huiseigenaar kom je in aanmerking komen voor de zogeheten ISDE-subsidie als je een all-E warmtepomp koopt. Dit scheelt tot wel 30% in de kosten. De hoogte van de subsidie hang af van het type warmtepomp en het thermisch vermogen, dit kan voor all-E warmtepompen oplopen tot wel € 6.000,-.

Moet mijn huis goed geïsoleerd zijn voor een All electric Ready warmtepomp?

Voor een All electric Ready warmtepomp je woning hoeft jouw woning nog geen hoge isolatie te hebben. 

Als je de woning in de aankomende tijd beter gaat isoleren zal je merken dat je geen gas meer hoeft te gebruiken en dan kan jouw cv-ketel worden afgekoppeld.

Welk vermogen warmtepomp moet ik kiezen?

Als je wilt dat je de woning op termijn zonder aardgas kan verwarmen en is er nog een isolatieklus?
Laat dan berekenen of bereken zelf hoeveel warmte je nodig hebt als het zeer koud is (-10 graden en een wind).
Alle verliezen moeten gecompenseerd worden door de warmtepomp;
- Transmissieverliezen
- Infiltratie/exfiltratie-verliezen
- Ventilatieverliezen
- Productie en verlies van warm tapwater

Interessante All-Electric Ready warmtepompen

Ecoforest EcoAIR+ PRO

Monoblock-warmtepomp

Met slechts 33 dB (A) op 3 meter afstand is deze buitenunit in stille modus letterlijk fluisterstil. Dat maakt de warmtepomp buitenunit EcoAIR+ bij uitstek geschikt voor geluidskritische toepassingen.

Quatt

Monoblock-warmtepomp

Een nieuwe speler met een mooi disign.

Pomp AO

Monoblock-warmtepomp

DeWarmte Pomp AO is een all-electric ready hybride warmtepomp. Het vermogen van de Pomp AO ligt tussen de 2.5 en 8.3 kW.